Hae
Roosa Blom
Kaupallinen yhteistyö

Vastuulliset lakanat ja pyyhkeet pukinkonttiin

Kaupallinen yhteistyö: Weecos

eettiset ekologiset vastuulliset pyyhkeet weecos

Vastuulliset lakanat ja pyyhkeet

Halusin löytää vastuulliset lakanat ja pyyhkeet pukinkonttiin. Lähtiessäni etsimään vastuullisesti valmistettuja tuotteita menen yleensä ensimmäisenä katsomaan Weecosin tarjontaa. Weecos on vastuullisesti valmistettujen tuotteiden verkkokauppa. Weecosissa olevat brändit on valittu tarkkaan ja heidän täytyy täyttää vastuullisuuskriteerit ennen, kuin pääsevät Weecosille. Voin siis hyvillä mielin luottaa, että Weecosissa olevat tuotteet ovat vastuullisia. Lisäksi jokaisen tuotteen kohdalla lukee valmistustiedot ja Weecosin omat vastuullisuusleimat. Vastuullisuusleimoja ovat mm. Valmistettu EU-alueella, Vegaaaninen, Muoviton, Luonnonmateriaalit, Sertifioidut materiaalit ja monta muuta. Vastuullisuusleimojen perusteella voi myös rajata tuotteita ja hakua mikäli haluaa etsiä esimerkiksi luonnonmateriaaleista valmistettuja paitoja tai vegaanisia koruja.

Ajattelin, että vastuulliset lakanat ja pyyhkeet ovat pieni genre eikä niitä ole saatavilla kovin monelta valmistajalta. Ajattelin myös, että hintahaarukka olisi paljon suppeampi ja korkeampi. Yllätyinkin siitä, että vastuullisia lakanoita ja pyyhkeitä löytyi laajasti eri tyylisiä, eri materiaaleista ja eri hintaluokista. Uskon, että jokaiselle löytyy ne omaan budjettiin ja tyyliin sopivat tuotteet.

Lakanat ja pyyhkeet tuntuvat aika perinteiseltä joululahjalta. Ainakin itse olen saanut niitä paljon lahjaksi ja suurin osa kotoa löytyvistä lakanoista ja pyyhkeistä onkin lahjaksi saatuja. Joululahjaksi voisi antaa esimerkiksi pussilakanasetin tai pyyhkeen ja paketoida samaan pakettiin ekopesuaineita. Inspiraatiota ekopesuaineisiin joululahjaksi löydät tästä postauksesta.

Tähän postaukseen nostin esittelyyn neljän eri valmistajan lakanoita ja pyyhkeitä.

 

Puuvillatehdas

puuvillatehdas pussilakana weecos

puuvillatehdas pussilakanasetti weecos

Puuvillatehtaan valikoimista valitsin tähän esiteltäväksi ihanan Neito -pussilakanasetin kuparin sävyisenä. Tykästyin tähän kauniiseen kuosiin, joka on mielestäni eläväinen, mutta samalla hyvin hillitty ja neutraali. Kaunis kupariseen taittava sävy ja helmassa olevat solmittavat nauhat viimeistelevät lakanoiden ulkonäön.

Materiaali on 100% puuvillasatiini, joka tuntuu ihanan pehmeältä käteen. Hieman liukaspintainen ja himmeä kangas on kaunis ja helppohoitoinen. Tuote on valmistettu Portugalissa.

Puuvillatehtaan valikoimista löytyy myös kuositon kivipesty harmaa pussilakanasetti, josta on saatavilla myös tuplapussilakanasetti.

Ps. Nämä ovat nyt joulun ajan tarjouksessa Weecosilla!

puuvillatehdas weecos pyyhe puuvillatehdas weecos pyyhe

Puuvillatehtaalta löytyy myös pieniä käsipyyhkeitä. Kuvissa näkyy kivipesty Pitsi-käsipyyhe harmaana. Sitä on saatavilla myös vihreänä, siniharmaana (vaaleampi, kuin kuvissa oleva harmaa), valkoisena ja vadelman punaisena. Kivipesu antaa tuotteella kauniin viimeistellyn sävyn ja tuo hieman elävyyttä materiaalin pintaan. Pyyhkeen alareunassa kulkee kaunis pitsi.

Materiaali on tuttu ja yleinen puuvillafrotee.

 

Vilpola

vilpola pussilakanasetti weecos

vilpola pussilakana weecos

Tähän olen valinnut Vilpolan Lady Rose -pussilakanasetin, josta värivaihtoehtoina löytyy keltainen ja beige. Yllä ensimmäinen vaihtoehto. Tässä kuosissa on monia eri ulottuvuuksia. Kuosissa näkyy paitsi nimensäkkin mukaisesti olevat ruusut, mutta myös graafisuus. Muita Vilpolan kuoseja pussilakanoissa on ”Taivaan täydeltä” ja ”Doina”. Kaikissa Vilpolan kuoseissa on tarina. Kuoseista ei välttämättä ensisilmäyksellä näe mitä siinä on, joka saa katsoman tarkemmin. Mielenkiintoiset ja salaperäisetkin kuosit antavat jokaisen käyttäjän myös luoda omaa tarinaa tuotteille.

Näissä pussilakanoissa on käytetty materiaalina laadukasta perkaalipuuvillaa, joka on erittäin pehmeää ja sileää puuvillaa. Perkaalipuuvillan langantiheys on poikkeuksellisen suuri ja se on tiukkakierteistä ja tiheään kudottua. Vilpolan pussilakanaseteillä on Öko-Tex 100 -sertifikaatti, joka takaa että tuote ei sisällä haitallisia kemikaaleja ja on turvallinen ihoa vasten käytettynä.

Ilokseni voin kertoa, että Vilpolan pussilakanat on valmistettu Suomessa. Itse ompelijaksi valmistuneena ja vaatetusalalla yrittäjänä toimineena olen aina iloinen Suomessa valmistetuista tuotteista. On hienoa, että Suomessa ompelutaitoa ja -teollisuutta löytyy vielä ja toivottavasti jatkossakin. Vilpolan tuotteille onkin myönnettu Avainlippu ja Design from Finland -merkit.

 

Hempea

hamppu pussilakana pellava hempea

hamppu pussilakanasetti pellava hempea

Lapissa toimiva ja sieltä inspiraationsa saavan Hempean tuotteet on valmistettu hampusta. Heiltä valitsin Nangu pussilakanasetin. Värivaihtoehtoina löytyy valkoinen, harmaa ja värjäämätön beige. Valitsin kuvauksiin kauniin beigen, joka on mielestäni kaunis luonnollinen sävy. Materiaali henkii mielestäni luonnonmukaisuutta ja pehmeyttä. Hamppu tuntuu käteen materiaalina hyvin samankaltaiselta, kuin pellava. Hamppukankaan ominaisuuksiin kuuluu, että se pehmoinen ja lämmin, mutta taas kuumalla kelillä viilentävä.

Hempean vuodevaatteet on valmistettu Suomessa ja materiaalin alkuperämaa on Romania. Hamppu on materiaalina ekologinen ja sen viljely parantaa maaperää. Hamppu ei tarvitse myöskään lannoitteita, torjunta-aineita tai keinokastelua. Hempean käyttämän hampun käsittely ja valmistus kankaaksi tehdään perinteisin menetelmin ilman kemikaaleja.

Hempealta löytyy pussilakanoiden ja tyynyliinojen lisäksi myös lakanoita ja parivuoteen lakanoita sekä vuodevaatteita myös lapsille ja muita ihania kodin tekstiilejä.

hempea hamppulakanat

Lakanoiden lisäksi valitsin Hempealta Ailigas -pyyhkeen, joka on samaa materiaalia kuin lakanat. Hamppu toimii pyyhkeessä materiaalina erinomaisesti. Hamppu on kevyt ja nopeasti kuivuva, joten se sopii arkikäytön lisäksi myös loistavasti vaelluksille ja matkoille. Hampun imykyky paranee koko ajan käytössä ja on heikoimmillaan uutena. Hamppupyyhkeitä kannattaa siis käyttää ja pestä alussa ahkerasti, jos haluaa imukyvyn paranevan.

 

Lapuan kankurit

lapuan kankurit nyytti pyyhe

lapuan kankurit weecos

Lapuan Kankureilta valitsin Nyytti -pyyhkeet, joista kuvissa näkyy musta-harmaa kylpypyyhe, cinnamon -sävyinen kylpypyyhe sekä samasta materiaalista olevat pienemmät käsipyyhkeet. Lisäksi heiltä löytyy mm. yksivärisiä ja kuosillisia pellavapyyhkeitä.

Lapuan kankurit ovat kutojia jo neljännessä polvessa, kun Eskon isoisä hankki ensimmäiset teolliset kutomakoneet 1930-luvulla. Pitkäikäinen yritys ja vahva ammattitaito näkyvät yrityksen tuotteissa. Yrityksen arvomaailmaan kuuluu valmistaa kestäviä tuotteita ja kaikki mitä he tekevät on läpinäkyvää. Kaikki materiaalit ovat ekologisia, sertifiotuja luonnonmateriaaleja.

Nyytti -pyyhe on todella kevyt ja pieneen tilaan menevä. Pyyhkeelle tulee mukana oma säilytyspussi. Tästä syystä pyyhe on täydellinen esimerkiksi matkoille. Itse ihastuin näissä ensimmäisenä eläväpintaiseen materiaaliin ja kauniiseen ulkonäköön.

Materiaalina näissä on pellava-tencel-puuvilla, joka on todella pehmeä käteen. Pyyhkeet ovat ilmavia, ohuita ja nopeasti kuivuvia, mutta imukykyisiä. Tuotteet valmistetaan heidän omissa tiloissaan Suomessa.

vastuulliset lakanat ja pyyhkeet weecos

Kaikki Weecosin vastuulliset lakanat ja pyyhkeet löydät TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ.

 

Mitkä näistä tuotteista oli suosikkejasi?


LUE MYÖS

Vastuulliset farkut jokaiselle

Joululahjaideoita aikuisille – nappaa 3 ideaa

5x ekologiset ja eettiset urheilulegginssit

 

LISÄÄ EKOJUTTUJA LÖYTYY INSTAGRAMISTANI

Löydät minut @roosablom

Kaupallinen yhteistyö: Weecos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *