Hae
Roosa Blom

NELJÄS VIIKKO | Zero Waste -haaste


Maanantai 21.8.2017
 
Kertyneet muovit: –
Ajatuksia päivästä: Kirpputori-päivä eli paikallisen kierrätyskeskuksen valikoiman katsastaminen. Mukaan lähti vyö, lasikupu ja matto. Paikallisesta kukkakaupasta ostin ihanan ison viherkasvin. (Rakastan sitä!) Löytötexistä uusia sukkia. Ostan aina mustia nilkkasukkia, jotta ei haittaa vaikka parit hukkuisi tai yksi sukka menisi rikki. Laitoin myös Facebook-ryhmään ”annetaan tuoleja” eli talon mukana tulleita vanhoja tuoleja lähti uuten kotiin samana iltana.
Tiistai 22.8.2017
 
Kertyneet muovit: keksipaketti ja kahvipaketti
Ajatuksia päivästä: Kauppapäivä, josta kertyi vähän muovia. Vein kahvipaketin yhdelle ruovalle, jolta sain vaihtarina ihanan ison korituolin meidän olohuoneeseen!
 
Mitä olisin voinut tehdä paremmin? Keksipaketti oli tarpeeton.
Keskiviikko 23.8.2017
 
Kertyneet muovit: Sipsipussi, kermaviili, dippipussi
Ajatuksia päivästä: Keskiviikkoisin on täällä toripäivä ja ostinkin torilta avomaan kurkkuja, persiljaa ja pinaattia. Vietimme myös harjoittelijani kanssa ”virkityspäivää” ja hän tuli meille. Kerättiin marjapuskista marjoja pakkaseen, metsästä sieniä ja mustikoita sekä käytiin paikallisessa kierrätyskeskuksessa. Hain myös tilaamani siteet sekä kankaat. Illalla mokasin zero waste -haasteen osalta ja ostoskoriin päätyi pelkkää muovia. Oli se-aika-kuukaudesta ja hätätilanne näin ollen.
Torstai 24.8.2017
 
Kertyneet muovit: 
Ajatuksia päivästä: Olin liiketilalle jonne otin eväät mukaan. Ompelin kestovanulaput valmiiksi. Kirjoitin blogiini ohjeen joka löytyy tästä. Illalla kävin Yrittäjänaisten illassa, jossa tarjottavat olivat tavallisilla lautasilla ja laseista, jes!

 

 

Perjantai 25.8.2017
 
Kertyneet muovit: kahvi, salaatti, leipä, rahka
Muita fiilistelyitä: Kauppapäivä. Vaikka täydelliseen zero waste -kauppareissuun ei päästy on ero kuitenkin jo parempi. Kestohedelmäpussit jatkavat edelleen ahkerassa käytössä.

 

 

Lauantai 26.8.2017
 
Kertyneet muovit: 
Ajatuksia päivästä: Kävimme miehen vanhempien luona. Samalla kerättiin vadelmia pakkaseen ja sain palasen mehiläisvahaa. Tultuamme takaisin kotiin molemmilla oli niin kova nälkä ja kotona ei valmista ruokaa, että haimme subit. Tilaan aina subit ”mukaan, mutta ei muovipussia kiitos”.
Sunnuntai 27.8.2017
 
Kertyneet muovit:  pippuri- ja valkopippuripussit
Ajatuksia päivästä: Yhtäkkiä olikin loppunut leivinpaperi sekä pippurit, joita hain kaupasta. Päivällä myös tein mehiläisvahakääreet. Joista kirjoitin ohjeen tänne.
Fiilikset viikosta

Nyt kun haaste on takana jäi muutamia ajatuksia. Ensimmäisenä havahtui siihen, että muovijätettä syntyy aivan järkyttävästi. Kun pysähtyy tarkastelemaan omaa jätteen kulutusta tajuaa kuinka paljon yksittäinen ihminen aiheuttaa. Ensiksi ajattelin, että kaupassa on mahdoton päästä niin ettei osta yhtään muovissa olevaa tuotetta. Kuitenkin huomasin, että se on mahdollista. Toivon, että tulevaisuudessa voin jatkaa tällä samalla linjalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *