Hae
Roosa Blom

Parhaat vinkit käytettyjen tavaroiden myymiseen

Parhaat vinkit käytettyjen tavaroiden myymiseen.

Omat vinkkini tavaroiden myymiseen

Kirjoitin aiemmin jutun, että myin kuukaudessa tavaraa yli tuhannella eurolla kotoamme. Olin karsinut silloin jo paljon ja karsiminen on vain jatkunut. Olen käyttänyt myymiseen aikaa, mutta saanut myös mukavasti rahaa. Ylimääräistä tavaraa tuntuu olevan joka nurkassa edelleen. Lopputulosta on onneksi alkanut jo näkyä. Alan olemaan tyytyväinen olohuoneeseemme, jossa ei ole kuin ne tavarat mitä tarvitaan. Käytännössä siis huonekalut, telkkari ja lapsen leluja. Muissa huoneissa karsiminen on vielä kesken. Kuitenkin kun olen karsinut paljon ja pitkään alkaa pikku hiljaa lopputulosta syntyä muuallakin. Ensimmäisillä kerroilla, kun karsii ei lopputulosta synny niin huomattavasti. On jopa surullista, että vaikka on karsinut monta Ikeakassillista ei sitä huomaa ollenkaan. Vasta seuraavilla kerroilla alkaa tulosta näkyä selkeästi enemmän. Mutta kun olen alkanut itse näkemään jo lopputulosta niin olen aivan fiiliksissä! Se myös motivoi jatkamaan.

Oon siis myynyt tavaroita paljon ja kymmeniä ikeakassillisia. Tälläkin hetkellä 3 kassillista tavaraa odottaa eteenpäin laittamista. Tavara on vaihdellut laidasta laitaan mitä on tullut myytyä; astioita, lasten ja aikuisten vaatteita, hiustenleikkuukone, takkeja, kirjoja, pastakoneen ja vaikka mitä muuta. En edes muista kaikkea. En halua käyttää liikaa energiaa tavaroiden myymiseen vaan haluan kauppojen sujuvan mahdollisimman helposti. Seuraavaksi jaan omat vinkkinä mitä olen myynyt, missä ja miten.

Näitä tavaroita en myy

Yleisesti ottaen naisten ja miesten vaatteet ovat sellaisia, joita en jaksa myydä. Koska vaatteita tarvitsee mittailla, vastaako kokoaan, miltä näyttää päältä ja yleensä vaatteiden arvo on muutaman euron. Lahjoitan vaatteet paikallisella kierrätyskeskukselle, josta tavara liikkuu ihan hyvin. Lastenvaatteita en sinne lahjoita sillä niitä on liiaksikin ja koska niitä ei lajitella siellä kunnolla kokojen mukaan niin tavara ei liiku kauhean hyvin. Harmillista, koska itsekkin ostaisin sieltä, mutta ei ole aikaa penkoa valtavia vuoria vaatteita. Kun taas naisten ja miesten vaatteet on henkaroitu kauniisti. Olen tehnyt itsekkin sieltä hyviä löytöjä. Siellä on myös sääntö, että saa ottaa niin monta tavaraa kuin on tuonut.

Parhaat vinkit käytettyjen tavaroiden myymiseen.

Lastenvaatteet kirpputorille

Lastenvaatteet myyn yleensä lastenvaate-kirpputoreilla. Olen myynyt Tampereella sijaitsevassa MiniPandassa, joka on tosi kiva, tavara liikkui helposti ja kaikki oli itsepalvelupöydän kanssa helppoa. Hinnat laitettiin tarralapuille vaatteisiin kiinni, joka nopeutti hommaa verrattuna paperisten ja nuppineulojen kanssa säheltämiseen. Vein pari kassillista tavaraa ja myin ihan hyvin. Olen tehnyt samalta kirpparilta myös itse paljon hyviä löytöjä lapsellemme.

Toinen paikka minne vien lastenvaatteita on lastenvaatekirpputori Vadelmatarha Jämsässä. Siellä on täydenpalvelun -palvelu, jonka otin. Tampereellakin on sellaisia, mutta niissä on todella tarkkoja sääntöjä ja melkein aina puolet lastenvaatteista ei täyttänyt kriteerejä. Vadelmatarhallakin on sääntöjä mutta ei ihan niin tiukat. Säännöillä pyritään, että myytävä tavara on hyvää ja liikkuu helposti. Ei heilläkään ole varaa pitää rekeissä jotain tavaroita mitkä eivät liiku. Palvelu on helppo; vien vaan myytävät tavarat ja saan rahat myynneistä 2kk välein. Ensimmäisellä kerralla allekirjoitetaan sopimus ja sen jälkeen voin viedä koska vaan tavaraa. He hoitavat hinnoittelun, myynnin, esillepanon ja kaiken puolestani. Ainoastaan ottavat provikkaa 50%, mutta mitään muita kuluja ei ole. Vadelmatarhalta myös yleensä ostan lapselleni kaikki vaatteet. Teen listan mitä tarvitsen ja aina löydän lähes kaiken. Toki en ole ihan hirveän nirso väreistä tai muista vaan pidän tärkeämpänä, että vaate on siisti ja ehjä. Yleensä silti kaikki vaatteet ovat ihan trendikkäitä eivätkä koskaan mitään ysäriä yms.

Facebook roskalava -ryhmät

Yritän aina etsiä tavaralle jonkun kodin ja haluan mahdollisimman vähän tavaraa viedä hyväntekeväisyysjärjestöille. Syy on se, että koen minun vastuukseni löytää tavaralle uusi koti ja pelkään vieväni jotain tavaraa vain heidän riesaksi, jos tavara ei täytäkkään heidän kriteerejä. Hyväntekeväisyysjärjestöille päätyy myös paljon ihan myyntikelvotonta tavaraa, joka aiheuttaa vaan ylimääräistä työtä ja kuluja. Ei myymätöntä, huonosti liikkuvaa tavaraa ole myöskään varaa pitää.

Laitankin siis yleensä tavarat paikalliseen Facebookin roskalava -ryhmään, jos en halua käyttää aikaa myymiseen. Yleensä tavara liikkuu ihan hyvin ja melkein aina oon saanut kaiken eteenpäin. Helpoin ja nopein tapa päästä eroon on yleensä antaa tavara pois. Kaikki alle 5 euron arvoiset tavarat annan pois. Myös joskus on jotain käyttökelpoista tavaraa minkä saa helposti korjattua tai joku muu tarvitsee. Esimerkiksi meillä on paistinpannun kansi, johon meillä ei ole sopivaa paistinpannua.

Näissä ilmoituksissa käytän samaa periaatetta kuin muutenkin eli nouto vain meiltä kotoa. Joskus jonkun tutun kanssa saatan vaikka päiväkodin pihassa viedä tavaran. Kuitenkin yleensä kaikki hakevat meiltä. Joskus on ollut ihania positiivisia yllätyksiä kun tavaraa vastaan joku on tuonut jotain yllättäen. Olen saanut omasta maasta tuotuja perunoita, itsetehtyä vadelmahilloa, kahvia ja muuta tälläistä pientä syötävää. Se on ollut tosi kiva yllätys ja jäänyt hyvä mieli.

Parhaat vinkit käytettyjen tavaroiden myymiseen.

Facebook -kirpputorit ja kotoa nouto

Sekalaiset tavarat joiden arvo on yli 5 euroa yritän myydä aina Facebookissa. Laitan ilmoituksen kahteen eri paikalliseen myynti-ryhmään sekä Marketplacelle. Teen ilmoituksen aina ensin ryhmään ja jokaisesta tuotteesta Myy -ilmoituksen (eli sen missä valmiina kohdat hinnalle jne) enkä koskaan keskustelun aloituksena laita tuotetta myyntiin. Kun olen tehnyt tuotteesta myy-ilmoituksen niin Facebook automaattisesti ehdottaa sen jakamista muihin ryhmiin ja valitsen sopivat ryhmät sekä Marketplacen. Kun tuote on myyty on se helppo ilmoituksesta valita myydyksi jonka jälkeen se poistuu kaikista ryhmistä samalla. Myös kiinnostuneiden ostajien on helppo laittaa viestiä ja keskusteluissa näkyy automaattisesti mistä tuotteesta on kyse.

Ilmoitukseen laitan hyvässä valaistuksessa otetun selkeän kuvan kännykällä. Tekstikohdassa kerron tuotteesta; mikä tuote, kunto, väri tai muita mahdollisia tietoja kuten merkki ja malli. Jos tuote on kallis tai jotenkin spesiaalimpi (esim. vesiväripuuvärit tai kastelupallo) tai siinä on paljon mittoja tai muuta spesifejä tietoja, etsin tuotteen verkkokaupasta ja laitan ilmoitukseen linkin saatesanoin ”Lisätietoja tuotteesta”. Tai tarvittaessa lisään myös nettikaupan kuvan. Ilmoituksessa silti on aina itse ottamani kuva myös. Lisäksi kirjoitan tekstiin hintapyynnön, mahdollisen ovh -hinnan mikäli tuote on arvokkaampi, missä sijaitsee, vain nouto ja myynnissä myös muualla. Yleensä ilmoitus on muutamia lauseita pitkä. Sellainen, että se on nopea kirjoittaa mutta siinä on kaikki oleelliset asiat. Harvoin kukaan kyselee lisätietoja.

Esimerkki

Parhaat vinkit käytettyjen tavaroiden myymiseen.

”Myydään vesiväri(?) puuvärit eli watercolour pencil. Puuvärit jotka muuttuu veden kanssa vesivärimäiseksi.

Pakkauksessa 72 puuväriä. Yksi puuttuu mutten tiedä mikä väri. Koitan etsiä minne taapero on piilottanut.. Hyvin vähän käytetty kuten kuvasta näkyy.

Hinta 50€. (Uutena 89,90€)

Myynnissä myös muualla. Nouto *paikkakunta*.

Lisätietoja esim täältä: https://www.google.com/…/www.ver…/fi/product.amp/51843/hbdvd

Lähes poikkeuksetta aina sovin noudon meiltä kotoa. Välillä joku unohtaa tulla, tulee väärään aikaan tai jotain muuta sähläystä. Olen hyvin epäsäännöllisesti, mutta paljon kotona kun työskentelen kotoa käsin. Siksi on helppo sopia melkein mihin aikaan vaan haku kotoa. Joskus jos aikataulut ei natsaa jonkun ihmisen kanssa jätän tuotteen lasitetulle verannalle ja pyydän jättämään rahat siihen myös. Tämä on toiminut ja toistaiseksi kukaan ei ole jättänyt maksamatta. Yritän myös ajatella, että menee sitten hyvään tarkoitukseen tai tarpeeseen jos ei maksa. Toisaalta pienen paikkakunnan etuna, että kaikki tuntee kaikki, joten aikamoinen haloo syntyisi jos ei maksaisi. Kuitenkaan mitään ongelmia tämän suhteen ei ole ollut, kaikki ovat aina maksaneet ja kymmeniä kauppoja olen tehnyt.

Parhaat vinkit käytettyjen tavaroiden myymiseen.

Hinnoittelu

Tuotteiden myymiseen liittyen hinnoittelu on ehkä vaikein asia. Sitä ei kannata ottaa liikaa stressiä. Joskus kannattaa laittaa sellainen hinta, että on tyytyväinen jos sen verran saa. Voi myös googlettaa mitä vastaavanlaisista tuotteita pyydetään. Täytyy muistaa, että jos itse on maksanut tuotteesta joskus paljon voi silti tuotteen nykyinen arvo olla vain muutaman euron.

Tälläistä ohjenuoraa käytän itse pääasiassa:

Designtuotteet joiden arvo ei laske tai uudenveroiset tuotteet. Yleensä 70-90% ohv hinnasta.

Käytetyt hyväkuntoiset tavarat (pl. vaatteet) 20-50% ovh hinnasta.

Sitten tuotteiden hinnat menevätkin jo niin alhaisiksi, että pyydän joko kahvipakettia vaihtarina tai annan ilmaiseksi pois. Pienten tuotteiden hinnoittelu muutaman euron takia vie enemmän energiaani kuin antaa rahallisesti.

myymiseen ja kaupankäyntiin helpottavat asiat:

1. Kuvaan ja teen ilmoituksen kännykällä. Ei tarvitse siirtää kuvia ja nopea tehdä.

2. En stressaa ostajista. Sovin vain noudon tai jätän tuotteet verannalle. En aikatauluta heitä päivääni joten jos joku tekee oharit ei haittaa. Kerron myös ostajalle, jos olen lähdössä tai mihin mennessä pitää tulla.

3. En ole liian kiltti. Jos joku tekee oharit tai muuten viestittely tai kaupat tuntuu tökkivän niin sanon suoraa, että laitan tuotteen seuraavalle. Ei kannata jahkailijoihin tuhlata aikaa, koska muuten myymiseen tulee tuhlattua ihan ylimääräistä aikaa ja energiaa.

Jaa myös kommentteihin sun parhaat vinkit käytettyjen tavaroiden myymiseen!

 


LUE MYÖS:

Näitä ekopesuaineita käytämme (update 2019)

Näitä asioita en osta enää

Kurkistus keittiön kaappien sisältöön

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *