Hae
Roosa Blom

2 viikkoa kodittomana lapsen kanssa

Askel kohti unelmia

Eilen tapahtui unelmani ensimmäinen iso askel – nimittäin muutto. Tai en tiedä voiko muutoksi tätä kutsua sillä olemme nyt lapseni kanssa kaksi viikkoa ”kodittomia”. Tämä ehkä kuulostaa hurjemmalta mitä se todellisuudessa on. Aion muuttaa retkeilyautoon ja ulkomaille lapseni kanssa. Kesän aion viettää Suomessa kierrellen ja ”harjoitellen” vanlifea. Saa pienen tunnustelun siihen millaista se on ja onko se edes oma juttu. Samalla näen miltä retkeilyautossa asuminen lapsen kanssa tuntuu ja lapsikin voi ensin Suomessa ”tutustua” asiaan ennen, kuin olemme Euroopassa talvella.

 

Kodittomana 2 viikkoa

Asiat eivät menneet ihan niinkuin olin suunnitellut. Tarkoitukseni oli, että kerkeän ostamaan retkeilyauton ja muuttamaan siihen ennen kuin vuokralaiset muuttavat asuntooni. Kuitenkin isoimpana ongelmana oli, etten kerinnyt saada ajettua c1-korttia (jonka ostamani auto vaatii) ja oma autoni kävi vielä korjaamolla ennen myyntiä sillä onnistuin peruuttamaan sen tolppaan.. Auto on vuoden vanha, joten se kannattaa korjata ennen myyntiä. Asiat nyt menivät näin ja ollaan tosiaan lapsen kanssa 2 viikkoa ilman kotia.

Meidän suunnitelmat ovat nyt seuraavat: ollaan viikko mökillä mummon kanssa ja siinä välissä autoni käy huollossa. Sitten alkaakin juhannus ja lapsi on koko juhannuksen isänsä kanssa. Itse menen juhannuksen omia menojani. Juhannuksen jälkeen lapsi on kanssani kaksi päivää (ma-ti) joista en ole vielä ihan varma missä olemme. Saatamme tulla mökille niiksi päiviksi. Sitten kolme päivää (ke-pe) lapsi on isällään, joilloin minä ajan autokortin loppuun, myyn oman autoni ja teen kaupat retkeilyautosta. Sitten pääsenkin hakemaan lasta retkeilyautolla.

Oma koti vuokralle

Laitoin kesäksi oman kotini vuokralle ja se onkin vuokrattu nyt 14. elokuuta asti. Eilen muutti vuokralaiset asuntooni ja pakkasin oman autoni täyteen tavaraa. Vuokrasin asuntoni kalustettuna eteenpäin ja sain vielä jättää omia tavaroitani kaappeihin. Se oli todella helpottavaa, koska on jotain muistotavaroita, ompelukone ja sellaista joita haluaa säästää mutta ei ottaa mukaan. Kaikki keittiötarvikkeet, kahvinkeittimet jne jäivät vuokralaisille. Tämä on hyvä niin ei tarvitse tavaroita alkaa myymään tässä vaiheesssa. Tarkoituksena on, että kun vuokralaiset lähtevät niin muutan pariksi kuukaudeksi takaisin kotiin ja alan valmistelemaan sitten syksyä ja Eurooppaan lähtöä.

 

Jokainen tavara yksitellen läpi

Pakkaaminen oli paljon paljon työläämpää kuin kuvittelin. Kävin jokaisen tavaran yksitellen läpi. Huh mikä työmaa. Lajittelin tavarat viiteen eri kategoriaan; mukaan ja säästettävät sekä myytävät, lahjoitettavat ja roskiin. Pidin kirpputoripöytää kaksi viikkoa ja siellä meni tavaraa ihan mukavasti. Lopulta kaikki alle 10 euron arvoiset tavarat lahjoitin. Tavaraa lähti eteenpäin seitsemän banaanilaatikollista. Juuri viime syksynä avioeron myötä tuli tavaraa karsittua ja muutettua, joten ihmeellistä että silti niin paljon karsittavaa. Toisaalta on todella helpottavaa kun tavaramäärä vähenee. Koen kuitenkin ison määrän tavaraa omistamisen taakaksi. Mitä enemmän omistaa tavaraa niin niitä täytyy huoltaa, korjata ja säilöä. Olen huomannut, että pienempi tavara määrä helpottaa siivoamista ja ainakin omaan elämäntyyliini sopii paremmin.

 

Enää 12 päivää retkeilyauton ostoon!

 


LUE MYÖS:

Miniloma Hankasalmella – lasi-igluja, luontoa, villiyrttejä ja kasvohoitoja

Keittiöremontti pienellä budjetilla – lopputulos ja kustannukset

10 kysytyintä kysymystä sähköautoilusta

 

SEURAA matkaani instagramissa

Löydät minut @roosablom

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.