Hae
Roosa Blom

Ammattilaisen ohjeet kasvivärjäykseen kotona

*Sisältää mainoslinkkejä

Värjäsin hiukseni ekaa kertaa keväällä kasvivärillä. Ystäväni Tiia, joka on virallinen Cultivators kasvivärikouluttaja auttoi hiustenvärjäämisessä. Kirjoitin kokemuksia Cultivator’s kasvivärillä värjäämisestä tässä postauksessa., jossa näettä ennen ja jälkeen kuvat. Koska edellisestä postauksesta olisi tullut liian pitkä ajateltiin tehdä kokonaan oman postaus hiusten värjäämisestä. Olen pyytänyt Tiiaa lukemaan postauksen läpi ja korjaamaan asiavirheet sekä tietenkin jakamaan vinkkejään. Saankin ilolla jakaa ammattilaisen vinkkejä värjäämiseen kasviväreillä.

Cultivator’s kasvivärejä myy mm. *Jolie ja *Fitnessfirst, House of Organic sekä Prisma ja Sokos.

 

Kasviväreillä värjäämisen erot

Kasvivärjäyksen lopputulos on aina uniikki, kantajansa näköinen sävy.

Väri kuluu hiuksesta asteittain kauniisti pois ilman rajua juurikasvua ja sävyeroa.

Kasviväreillä ei voi vaalentaa hiusta, mutta sillä voi häivyttää juurikasvua, kirkastaa ja tuoda esiin kauniita vaalea sävyjä.

TARVITSET

Hiusväripaketin

Hanskat (sis. pakettiin)

Värjäysmyssyn (sis. pakettiin) tai bioska-pussin

Posliinikulhon

Värjäyssiveltimen tai pullasudin

Sekoitusvälineen esim. vispilä tai haarukka

Vanha pipo tai pyyhe

 

Tarvikkeina voi käyttää keittiön kaapista löytyviä asioita. Kasviväreillä värjätessä hyvä puoli onkin myrkyttömyys, joten voi käyttää tavallisia astioita. Hiusväripaketissa tulee mukana värin lisäksi hanskat ja värjäysmyssy. Hanskoja on hieman hankalampi pestä (muttei mahdoton) ja käyttää uudelleen. Mutta myssyn voi huuhtaista helpostikkin ja jättää seuraavaan värjäyskertaan. Varsinkin jos väriä on vielä jäljellä. Myssyn tilalla voi käyttää esimerkiksi bioska-pussia.

SEOKSEN VALMISTUS

Valitse omiin hiuksiisi tarvittava määrä värjäyspusseja. Yhdessä paketissa tulee 4 pussia ja kaikkia ei tarvitse käyttää kerralla. Itselläni on olkapäille asti olevat hiukset ja niihin riitti 2 pussia. Yhdestä paketista pystyin siis värjäämään kaksi kertaa.

 

Lyhyet hiukset (maksimissaan leukaan) – 1 pussi

Puolipitkät hiukset (maksimissaan olkapäille) – 2 pussia

Pitkät hiukset (rintojen kohdelle) – 3 pussia

Todella pitkät hiukset (rintojen alapuolelle) – 4 pussia

 

Kaada hiuksiin tarvittava määrä jauhetta posliiniseen kulhoon. Lisää seokseen kädenlämpöistä vettä pikku hiljaa. Mitään tarkkaa määrää ei ole. Sekoita varovasti pienellä vispilällä tai haarukalla.

Valmis seos on koostumukseltaan notkeaa, hieman jukurttimaista. Seos ei saa olla liian löysää, jottei valu hiuksista. Mutta ei liian paksuakaan ja tönkköä jota on vaikea levittää.

 

OHJEET VÄRJÄÄMISEEN

1. Pese hiukset juuri ennen värjäystä silikoonittomalla shampoolla. Kaikki luonnonkosmetiikan shampoot käyvät. Älä käytä hoitoainetta! Hoitoaine tekee hiuksen pintaan suojaavan kalvon, ja se vaikeuttaa värin kiinnittymistä. Voit halutessasi käyttää syväpuhdistavaa shampoota tai vaikkapa tehdä savinaamion ennen värjäystä, niin saat hiuksesi putipuhtaaksi mm. muotoilutuotejäämistä.

2. Levitä väri tasaisesti märkiin tai kuiviin hiuksiin. Sillä ei ole väliä laitatko värin kuivaan tai märkään hiukseen, tärkeintä on että hiuksesi ovat  puhtaat. Hiukset kannattaa jakaa osiin ja osio kerrallaan värjätä käyttäen apuna sutia. Jos sutiminen tuntuu vaikealta yksin värjätessä, voi värimassan laittaa tuubiin ja siitä pursottaa jakaus jakaukselta. Tähän käy hyvin oikeastaan mikä tahansa tyhjä tuubi, esimerkiksi tyhjäksi jäänyt ja pesty vartalovoidetuubi tai vaikkapa kakkukuorrutepussi!

3. Kun väri on levitetty joka puolelle laita hiukset mahdollisimman tiiviiksi päälaelle. Laita päähän värjäysmyssy (tulee pakkauksessa) tai bioska-pussi. Halutessasi voit tehostaa lämmön avulla värin tekeytymistä; värjäysmyssyn päälle voit laittaa vanhan pipon tai pyyhkeen, joka pitää kasvivärin lämpöisenä. Anna vaikuttaa 60-90 minuuttia. Pidentämällä vaikutusaikaa ei ole enää vaikutusta lopputulokseen.

4. Huuhtele väri huolellisesti pois pelkällä lämpimällä vedellä. Hiuksia ei saa pestä shampoolla tai hoitoaineella 48 tuntiin sillä väri syvenee sinä aikana. Voit vaikuttaa värin lopputulokseen vielä värjäyksen jälkeen: jos värjäyksestä seuraavana päivänä huomaat, että sävy on juuri nyt täydellinen, niin voit keskeyttää värin syvenemisen pesemällä hiukset shampoolla. Jos taas haluat intensiivisemmän lopputuloksen, pidättäydy hiusten pesusta 48h värjäyksestä.

Kasviväreillä värjätessä hiuksiin voi jäädä ”kasvimainen” haju. Haju kuitenkin hälvenee kokonaan pois ensimmäisessä shampoopesussa. Itse haistoin tämän omista hiuksistani, mutta muut eivät.

Muita huomioitavia asioita

Värjäyksen lopputulokseen vaikuttaa lähtötilanne: mikä on hiuksiesi historia, esim. onko aiempia kemiallisia käsittelyitä, vai luonnontilassa oleva hius, mikä on hiuksen kunto, minkä tyyppinen hius on (esim. lasinen, huokoinen), jopa hormonitoiminta saattaa vaikuttaa värin lopputulokseen. Lopputulos on aina uniikki.  Jos olet käsitellyt hiuksesi synteettisillä hiusväreillä, odota 5-6 viikkoa ennen kasvivärjäystä. Sama pätee myös toiseen suuntaan: jos haluat värjätä hiuksesi synteettisillä hiusväreillä kasvivärjäyksen jälkeen, odota 5-6 viikkoa ennen käsittelyä. Jos lopputulos mietityttää, tee helppo suortuvatesti, jotta saat halutun lopputuloksen.

Cultivator’s kasviväreillä on hyvä harmaanpeittokyky. Jos sinulla on paljon harmaita hiuksia tai värimuutos on iso, siirtyessä kasvivärjäykseen, saatat tarvita alussa kaksi värikäsittelyä halutun lopputuloksen saamiseksi. Kasvivärjäys ei vahingoita hiusta ollenkaan, joten värjääminen on aina ilo hiuksille!

Kasvivärjäys kiinnostaa, mutta jännittää ensimmäinen värjäyskerta? Kokeile ns. ”väritöntä kasviväriä” Cassiaa, joka tuo hiuksiin upeaa kiiltoa ja hoitavuutta, ihan hitusen lämpöä. Cassiaa voi käyttää myös tehohoitokäsittelynä, jos et halua väriä mutta haluat hiuksillesi kaikki kasvivärjäyksen ihanat hyödyt. Osta Cassia esimerkiksi täältä.

 

FAKTOJA CULTIVATOR’s kasviväreistä:

Upean värin lisäksi Cultivator’s kasvivärillä on hiusta tehokkaasti hoitava vaikutus; vahvistaa hiuksen rakennetta, tuo kiiltoa ja tekee hiuksista pehmeät ja paksun tuntuiset.

Cultivatorsin kasvivärejä voi sekoittaa keskenään ja personoida oman spesiaalin sekoitteen!

Cultivatorsin kasvivärit valmistetaan 100% luomu ainesosista, Cultivatorsin omilta luomuviljelmiltä! Tuotteissa ei ole käytetty eivätkä ne sisällä: synteettisiä kemikaaleja, peroksideja, ammoniakkia, PPD:tä, parabeeneja, resorsinolia, geenimuunneltuja ainesosia tai muita luonnolle ja ympäristölle haitallisia ainesosia. Värit on testattu dermatologisesti Euroopassa, tuotteet ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia.

 

 

Jäikö vielä jotain mietityttämään? Kommentoi alle ja vastaillaan lisäkysymyksiin!

 


LUE MYÖS:

Testissä Cultivators kasviväri

DIY Hiusgeeli

Palashampooseen vaihtaminen – käyttö & kokemuksia

 

 

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

10 kommenttia

 1. Katja kirjoitti:

  Siis en oo koskaan kuullut näistä väreistä, vaan oon läntännyt perinteisiä myrkkyjä tukkaan, vaikka muuten käytänkin vaan luonnonkosmetiikkaa. Mitenköhän nämä toimisi tällaiseen päähän, jossa on pitkästi vaaleaa juurikasvua ja muuten tummaksi värjätty ??

  • roosa kirjoitti:

   Varmaan kokeilemalla selviää parhaiten 🙂 Kasvivärithän mukailevat pohjalla olevaa väriä. Värjäisin varmaan eka juuresta ja sitten latvoihin vähemmän. Miksei toimisi ihan samanlailla kuin perinteisillä hiusväreille? 🙂

 2. Josefina kirjoitti:

  Käytän jatkuvasti ja sanon, että ehdottomasti kuiviin hiuksiin! Muuten väri valuu eikä edes tartu kunnolla nimim. Kokemusta on! Muuten ihan parhaita

 3. Anne Korpelainen kirjoitti:

  Hei, haluaisin muistuttaa allergiatestin tärkeydestä. Kokeilin cultivators-kasviväriä (Auburn Copper) vuosi sitten. En tehnyt allergiatestiä, koska en ole koskaan reagoinut mihinkään kemiallisiin hiusväreihin mitenkään ja käytin nuorempana myös äitini hennaa ilman ongelmia. Tämä kerta oli kuitenkin erilainen. Oireet alkoivat vasta neljä päivää värjäyksen jälkeen: silmät vuotivat, kasvot olivat vaaleanpunaiset, kehoa poltteli sisältä eri puolilta ja henkeä ahdisti niin etten voinut nukkua makuullaan vaan puoli-istuvassa asennossa. Se oli karmea kokemus ja kerron tämän, että kukaan ei kokisi samaa! Eli muistakaa allergiatesti!! Oireet menivät ohi noin viikossa.

  • roosa kirjoitti:

   Onpa kamala kokemus! Allergiatesti on kyllä ehdottoman tärkeä aina suorittaa 🙂

 4. Satu kirjoitti:

  Innostuin cultivators värjäyksestä luettuani tämän postauksen. En ole värjännyt hiuksiani koskaan itse ja kampaajallakin vain kevytvärein (no josku nuorena 30v sitten raitoja). Omistan TODELLA paksut ja pitkät hiukset. Kampaajalla on sanottu, että punaista pigmenttiä on, mutta mielestäni hius on aika maantienharmaa, joku kampaaja sanoi tummanvaalea(?), mikä se sitten onkin. Hiukset ovat hyväkuntoiset.

  No, värjäsin hiukseni cultivators auburn copper 4pussia+ dark blonde 1 pussi, joka juuri ja juuri riitti. Väriksi tuli hiukan kupariin taittava tummanvaalea hius, ja mikä mahtava vaikutus hiuksen laatuun: Helposti kammattava, helppo, hyväkuntoinen hius. Tuntu on huomattavan erilainen; kuten muinoin lapsena, kun hiukset vaan nopeasti kammattiin ja laitettiin ponnarille! Olen tosi tyytyväinen! Aion jatkossakin käyttää näitä. Seuraavalla kerralla auburn copper+cassia kokeilu ?!

 5. Heli kirjoitti:

  Olen nyt neljä päivää sitten värjännyt ekan kerran Cultivators Deep chestnut värillä. Enkä todellakaan palaa myrkkyihin enää!! Hiukset tummenivat ja tuntuvat, nii kuin niihin olisi laitettu joku tehohoito, ihana kiilto ja pehmeys! Eikä ole sellaista tummaa ”värikypärää” päässä. Nyt odotan, että tämä haalistuu ajansaatossa ja pääsisin testaamaan väriyhdistelmiä. ? Itse suosittelen ihan 100%

  Annoin vaikuttaa 90min, ja levitin kuivaan hiukseen. Oli tosi helppo levittää, mutta jos seos oli yhtään liian juoksevaa se valui helposti. Eli koostumus saa olla kermaista. Huuhtelin pois luonnonkosmetiikkapalashampoon kanssa.

  • roosa kirjoitti:

   Vau ihana kuulla! Kasvivärit on kyl niin ihania ja itsekään en takas myrkkyihin palaisi. Jotenkin kasviväreillä hiusten sävykin on niiiin kaunis ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *