Hae
Roosa Blom

Inspiroivat pienet ekotilit Instagramissa

Inspiroivat ekotilit

Nyt on aika laittaa hyvä kiertämään ja jakaa Instagramista ekotilit, jotka inspiroivat itseäni. Halusin tähän listaan valita pienempiä tilejä ja jätin pois kaikki yli 10 000 seuraajan tilit. Tällä listalla olevista tileistä joillakin on vain muutama sata seuraajaa ja suurimmalla osalla muutamia tuhansia. Toivottavasti löydätte tästä uusia inspiroivia seurattavia. ♥

Konkreettinen

@konkreettinen

Ensinnäkin rakastan tän tilin ilmettä ja visuaalisuutta. Kuvat on todella hienosti toteutettuja ja tykkään raikkaasta ja värikkäästä feedistä. Sisältö on todella hyvää ja sieltä löytyy konkreettisia ekotekoja ja hyviä tietoiskuja.

Ihana maatuska / Riina

@ihanamaatuska

Riina elää 56m2 kolmiossa lapsiperhearkea. Heidän uusioperheeseen kuuluu 2 aikuista, 4 yhteistä lasta sekä 3 aikuistunutta bonuslasta. Minimalismi ja downshiftaus näkyy paljon Riinan julkaisuissa. On mielenkiintoista seurata miten arki sujuu pienemmissä neliöissä isommalla perheellä ja millaisia ratkaisuja he ovat tehneet.

Lue myös blogia.

Toinen kierros

@toinen_kierros

Täältä tililtä löytyy dyykkauslöytöjä ja vinkkejä. Tätä tiliä seuratessa ei voi, kun ihmetellä mitä kaikkea perinteisiltä roskalavoilta (ei virtuaalisilta) voi löytyä! Esimerkiksi kuka löytää roskalavalta legoa?! Ja isompi kysymys; kuka heittää roskiin legoja? Olen bongannut tältä tililtä toimivia telkkareita ja ompelukoneita, designvalaisia ja Arabian ja Hackmannin astioita. Dyykkauslöydöissä on myös paljon ruokaa ja vinkkejä ruuan dyykkaamiseen.

Mun blogissa löytyy ”5 vinkkiä aloittaa dyykkaaminen”, jonka Toinen kierros -tilin omistaja on kirjoittanut.

Vuosi ostamatta mitään

@vuosiostamattamitaan

Tämä on blogi ja tili josta olen lukenut jokaikisen blogikirjoituksen ennen kuin itse päädyin kokeilemaan ostolakkoa. Ostolakot ovat mielestäni todella mielenkiintoisia, kun joutuu käsittelemään tunteita, joita ne herättää. Vuosi ostamatta mitään -tilillä on tällä hetkellä menossa jo neljäs vuosi! Tililtä löytyy niin ajatuksia ostamattomuudesta, diy projekteja, työmatkapyöräilyä ja muita ekologisia valintoja.

Lue myös blogia.

LAPSI PYÖRÄILEE

@lapsipyorailee

Mielenkiintoista asiaa lasten pyöräilystä. Vinkkejä pyörän valintaan, neuvoja huoltamiseen ja ideoita ajotaitojen kartuttamiseen. Itse olen oppinut tämän tilin kautta paljon. Monia asioita en ole edes osannut ajatella tai tiennyt.

Pallonkokoinen elämä / Ami Värtö

@pallonkokoinenelama

Ami jakaa tilillään ilmastokriisiin liittyviä julkaisuja ajankohtaisista aiheista. Hän jakaa niin uusimpia uutisia ja ottaa kantaa uusimpiin tapahtumiin. Hänellä on paljon tietopohjaista sisältöä sekä tietenkin myös kevyempää arkista elämäntapaa yhden taaperon ja pian syntyvän vauvan kanssa.

Outi Ilona

@outiilona_

Outin Instagram-tiliin tutustuin kunnolla vasta lähiviikkoina. Hänellä on visuaalisesti todella kaunis tili, mutta myös sisältö on timanttia. Outi puhuu ekologisista arvoista, minimalismista ja kasvatuksesta. Hän on toiminut sijaisvanhempana jo pidempään. Viimeisimpänä olen lukenut paljon hänen ajatuksia joulusta ja lahjoista. Lisäksi myös vauvojen vessahätäviestinnästä, remontoinnista, vauvaperheen unesta ja monista muista mielenkiintoisista aiheista.

Savelawoods / Anna Nyman

@savelawoods

Annan tililtä löytyy paljon villiruokaa ja luonnonmukaista elämää. Todella paljon vinkkejä kasvien ja sienien tunnistukseen ja käyttöön. Olen myös kysellyt Annalta apua kasvien tunnistukseen ja hän on todella ihana ja auttavainen. ♥ Inspiroivaa miten vielä marraskuussa metsästä löytyy ruokaa poimittavaksi. On ollut silmiä avaavaa miten paljon villiruokaa meidän ympärillä on aina pitkälle syksyyn.

 

Extrat

Tässä muutamat ekotilit, jotka ovat tauolla tai ei kovin aktiivisia. Mutta silti mielestäni tutustumisen arvoisia.

@kierratetaan

@punalappuruokaa

@paskatlahjoitukset

Kerro kommenteissa sun lemppari ekotilit. ♥


LUE MYÖS:

Ekoperheet: Zero Waste -elämää Oulussa

DIY: Yleispuhdistusaine

Kotitekoinen deodorantti 2.0

 

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

4 kommenttia

 1. Laura Linnea kirjoitti:

  Ihana postaus, kiitos kun jaoit <3 Pitää tutustua näihin! Kiva, kun valitsit nimenomaan pienempiä tilejä. 🙂

  Mun tili keskittyy mun elämään (heh, luonnollisesti) ja samoihin aiheisiin mitä blogissa: ekologisuus ja matkailu. Tervetuloa tutustumaan myös, löytyy nimellä @laurahelini 🙂

  Blogi löytyy osoitteesta http://www.lauralinnea.fi 🙂 oon seuraillut sun juttuja aina epäsäännöllisen säännöllisesti, musta on ihana lukea muiden ekoihmisten juttuja ja saada hyviä vinkkejä ja inspiraatiota!

  • roosa kirjoitti:

   Kiitos ja täytyy ehdottomasti käydä tutustumassa 🙂 Kivaa syksyä ♥

 2. Hejdi kirjoitti:

  @arvokasmaailma

  @kestohurahdus

  @roskapäivä

  • roosa kirjoitti:

   Tässä onkin monta tiliä mitä seuraan! En muistanut vaan kaikkia. Arvokasmaailma jäi listalta pois kun Pipsalla on yli 10k seuraajaa. Mut super inspiroiva tili ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *