Hae
Roosa Blom

Vertailussa luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet koko perheelle

*Sisältää mainoslinkkejä

Aurinkovoiteet koko perheelle

Kesä ei ole vielä ohi! Vielä on puolet kesää jäljellä, joten hyvin kerkeän julkaista tämän postauksen. Tein vertailua, jossa testasin luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet koko perheelle. Vertailin yhteensä 11 eri tuotetta.

Itse en halua ostaa monia eri tuotteita vaan haluan, että koko perhe voisi käyttää samaa tuotetta. Tämä sama koskee myös aurinkorasvoissa ja käytän samaa tuubia päästä varpaisiin koko perheellä. Itselleni yksi tärkein kriteeri on, että suojakerroin on 50, mutta ihan vähintään 30. Itselleni tuotteessa tärkeintä on korkea suojakerroin. Sen lisäksi helppo levittyvyys, nopea imeytyminen ja vedenkestävyys ovat tärkeitä.

Vertailussa 11 tuotetta

Tässä postauksessa on vertailussa 11 luonnonkosmetiikan aurinkovoidetta.

Olisin halunnut tähän vielä We Love the Planetin kartonkipakkaukseen pakatun aurinkovoidepuikon sekä kotimaisen Atopikin tuotteita, mutta en kerinnyt tilata netistä eikä kivijalkakaupoissa löytynyt.

Kaikki testaamani tuotteet ovat fysikaalisia aurinkovoiteita ja luonnonkosmetiikkaa. Yksikään tuote ei sisällä mm. nanopartikkeleita, mineraaliöljyperäisiä ainesosia, parabeeneja jne. Tuotteet eivät myöskään aiheuta haittaa vesistöille, vesieliöille tai koraleille.

 

Eco cosmetics ja EY! -tuotteet saatu Greendealilta.

Acorelle, Alga Maris, Biosolis ja Helixium saatu House of Organicilta.

EY! Sunspray SpF30

EY! aurinkosuojasuihke suojakertoimella 30. Tätä on saatavilla myös suojakertoimella 50+. EY!:n aurinkosuojatuotteiden ainesosat ovat kasvi- ja mineraalipohjaisia. Tuotteella on Cosmetique -sertifikaatti sekä se tuote on vegaaninen. EY!:n aurinkosuojasuihkesta tämä SK30 oleva sekä SK50 oleva (ei lasten SK50+) ovat vedenkestäviä.

Tämä tuote oli itselleni tuttu jo viime vuodelta ja tätä onkin taaperolla päiväkodissa. Tuote levittyy helposti ja on erittäin riittoisaa. Jo yksi suihkaus riittää isolle ihoalueelle. Suutin ruiskii hieman, mutta ei pahasti. Imeytyy nopeasti. Mieto tuoksu.

 

Eco cosmetics Sunspray kids SPF50+

Eco cosmetics lasten aurinkosuojasuihke suojakertoimella 50+. Tuote on alkoholiton eikä kuivata ihoa sillä se sisältää arvokkaita kasviöljyjä. Eco cosmeticsilta löytyy myös täysin hajusteeton sarja aurinkovoiteita.

Olin hieman varauksellinen testaamaan tätä tuotetta. Olin aiemmin hankkinut samanmerkin lasten aurinkovoiteen pumppupullossa enkä tykännyt siitä yhtään paksun ja vaikeasti levittyvän koostumuksen takia. Siksi mietin onko kaikki sarjan aurinkovoiteet samanlaisia. Mutta tämä suihkutettava on täysin erilainen ja ihana käyttää!

Suutin on kiva eikä ruiski aurinkorasvaa joka paikkaan. Kevyt koostumus, joka levittyy helposti. Imeytyy nopeasti. Omaan nenääni tuote ei tuoksu paitsi hyvin miedosti, jos pistän nenän kiinni rasvaan. Tämä nousi yhdeksi suosikeistani.

Madara Antioxidant sunscreen SPF30

*Madara antioxidant aurinkovoide suojakertoimella 30. Aurinkovoide, joka sisältää mm. pohjoista isoampiaisyrttiä, vadelmansiemenenöljyä ja e-vitamiinia. Tuote on Ecosert-sertifioitu, vegaaninen ja eläinkokeeton.

Paksu koostumus, mutta levittyy ihan hyvin. Imeytyy kohtalaisen nopeasti eikä jätä ihoa valkoiseksi. Voimakas tuoksu, joka on omaan nenääni ihana.

 

Mossa natural sun SPF20

*Mossa aurinkovoide suojakertoimella 20. Luonnollisessa sertifioidussa aurinkosuojassa on mm. ihoa suojaavaa tyrniöljyä. Lisäksi tyrni hoitaa ihoa auringon aiheuttamilta vaurioilta. Tuote sopii koko perheelle. Ecosert-sertifikaatti. Edullisin luonnonkosmetiikan aurinkovoide.

Paksu voide, joka levittyy ihan ok. Hieman raskas. Hyvin samankaltainen kuin Madara. Imeytyy suhteellisen nopeasti. Hinta-laatusuhde on mielestäni hyvä. Pohdin vain, että miksi suojakerroin on vain 20? Siitä iso miinus. Samalta merkiltä löytyy kuitenkin *suojakerrointa 30 oleva aurinkovoide kasvoille.

Acorelle Sun spray UVB30 & UVB50

*Acorelle aurinkosuojasuihke suojakertoimella 30 ja *suojakertoimella 50. Tuote sisältää patentoitua kasvipohjaista Api Oléo Actif™ -ainetta sekä arganöljyä. Ecosert-sertifioitu. Vedenkestävä.

Ohut ja mielettyvä koostumus, joka levittyy kuin unelma ja imeytyy silmän räpäyksessä. Suojakertoimen 30 on koostumukseltaan hieman ohuempi kuin suojakertoimen 50-tuote. Molemmat silti mielettyviä ja ohuita koostumukseeltaan. Suuttimesta tulee aika pienelle alueelle eikä ruiski. Voimakas tuoksu. Väriltään hieman kellertävä.

Alga Maris Créme solaire kids SPF50+

*Alga Maris aurinkovoide lapsille SK50+ pumppupullossa. Alga Maris -aurinkosuojatuotteet ssältävät patentoitu Alga-gorria -yhdistettä, joka antaa iholle antioksidanttista suojaa, kosteuttaa ja ravitsee. Alga-gorria“‡ -yhdiste on punalevästä uutettu antioksidantti, joka estää auringonsäteiden aiheuttamia ihovaurioita neutralisoimalla vapaita radikaaleja. Sen antioksidanttiset ominaisuudet ovat viisi kertaa tehokkaammat kuin C-vitamiinilla. Ecosert-sertifioitu ja hajusteeton.

Paksumpi koostumus kuin saman merkin suihkutettavassa aurinkovoiteessa. Todella pieni määrä riittää ja pumpusta tulee painettua helposti liikaa. Imeytyy kohtalaisen nopeasti, mutta itselläni jätti ihon hieman valkoiseksi/sinertäväksi.

 

Alga Maris Spray Solaire SPF30 ja SPF50+

*Alga Maris aurinkosuojasuihke suojakertoimella 30 ja *suojakertoimella 50+. Sopivat erityisesti herkkäihoisille. Suojakertoimen 50+ on hajusteeton, mutta suojakerroin 30 on voimakas kookoksen tuoksu. Molemmat ovat vedenkestäviä.

Suihketta on kiva käyttää, mutta suihkiessa ruiskii ikävästi ympäristöön. Kun levitin tuotetta eteisessä ennen päiväkotiin lähtöä oli eteinen ihan aurinkovoiteessa ja sama juttu terassilla. Suuttimesta leviää suhteellisen isolle alueelle ja siitä syystä tuotetta tulee suihkuttaa hyvin läheltä ihoa.

Tuote on kuitenkin ohut ja helposti levittyvä koostumus. Imeytyy nopeasti. Ihan erilainen kuin samanmerkin pumppupullossa oleva. Tykkäsin kovasti tästä tuotteesta!

Biosolis SUN SPRAY SPF50+

*Biosolis aurinkosuojaspray suojakertoimella 50+. Aurinkosuihkeen koko koostumus hoitaa ihoa.  Karanjaöljy, rapsiöljy sekä lukuisat muut luomutuotetut kasviöljyt ja -vahat ravitsevat, suojaavat tai vaikuttavat antioksidanttisesti ihoon ja neutralisoivat auringon haittoja. Ecosert-sertifikaatti ja vegaaninen.

Tuote on kellertävän värinen ja spraysuutin miellyttävä käyttää. Ei ruiski. Ohuehko koostumus, joka imeytyy nopeasti. Ei jätä ihoa sinertäväksi missään vaiheessa (koska voide on kellertävä). Levittyy hyvin.

 

Helixium spray solaire SPF50+

*Helixium aurinkosuojasuihke suojakertoimella 50. Suihkeessa vaikuttavina ainesosina toimivat titaanidioksidi ja luomu etanan lima. Etanan lima on tehokas antioksidantti, joka korjaa ja suojaa ihoa ja taistelee solujen ikääntymistä vastaan

Ensiksi täytyy sanoa siitä, että tämä suutin myös ruiskii. Imeytyy ihan ok, mutta jättää sinertäväksi. Ohut koostumus, joka levittyy hyvin. Omaan nenääni ei tuoksu miltään.

Yhteenveto

Kaikki aurinkovoiteet ovat todella hyviä eikä yhdestäkään tuotteesta tullut sellaista fiilis, että olisi aivan surkea. Voisin kuvitella käyttäväni näitä kaikkia. Jos itse pitäisi valita vain yksi niin kriteerit olisivat varmasti SK50, vedenkestävä ja spray. Ja tietenkin myös hinnalla olisi itselläni jonkin verran painoarvoa.

Jos aurinkovoiteet ovat nyt ostoslistalla niin kannattaa katsoa Greendealin ja *House of Organicin sivuja sillä monet näistä tuotteista ovat nyt alessa! Aurinkovoidetta kuitenkin tarvitsee vielä alkusyksystä ja talvella.

 

Puuttuuko listalta joku hyvä? Kommentoi alas ja samalla saa kertoa omat lemppari aurinkovoiteet. ♥


LUE MYÖS:

DIY luonnonmukainen hyttyssuihke

Miten tunnistaa aidosti ekologinen kosmetiikkatuote?

9 ekologista ja eettistä uimapukubrändiä

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *