Hae
Roosa Blom
Kaupallinen yhteistyö

DIY Hopeashampoo

Kaupallinen yhteistyö: Ekokampaamo Karma Helsinki

Olen yhä vaan vakuuttuneempi siitä, että luonnonkosmetiikasta löytyy ratkaisut kaikkiin ongelmiin ja tuotteisiin. Vain muutamaa tuotetta olen kaivannut synteettisen kosmetiikan puolelta. Hopeashampoo ja colormaskilla hiusten sävyttämistä hattarapinkiksi. Kuitenkaan en niin paljon, että olisin kyseisiä tuotteita ostanut. Viimeksi, kun kävin kampaajallani ekokampaamo Karma Helsingissä tehtiin hiuksiini savivaalennus. (Siitä tarkempaa postausta tulossa myöhemmin!) Lopputulos oli hieman liian lämmin omaan makuuni, joten Mirella vinkkasi, että hopeashampoo on helppo tehdä myös itse. Kokeilin tehdä tuotteen itse ja koska se toimi vinkkasin tästä myös ystävälleni, joka käytti synteettistä hopeashampoota. Hän valitti kuinka aina hopeashampoon jälkeen hiukset olivat kuivat, vaikka mitä teki. Tätä ongelmaa tällä itsetehdyllä hopeashampoolla ei ole. Päinvastoin, hiukset tuntuvat ihanan pehmeiltä ja hyvinvoivilta.

 

savivaalennus diy hopeashampoo luonnonkosmetiikka

Savivaalennuksen jälkeen – DIY hopeashampoolla 3 kertaa pesty

Lähtotilanne & käsittely

Hiukseni ovat luonnostaan vaaleat, mutta niihin tehtiin savivaalennus. Vaalennuksen jälkeen hiukset muuttuivat todella lämpöisen sävyiseksi. Savivaalennuksella lopputuloksesta tulee aina lämmin. Sävy oli hyvin hunajaisen värinen, joka oli omaan mieleeni liian lämmin. Ei nyt kuitenkaan keltainen tai sellainen jonka saa aikaiseksi, kun kotikonstein värinpoistolla vaalentaa tummasta pois, tiedättehän? Itse valitettavasti tiedän ja valitettavasti on kokemusta siitä. Savivaalennuksella kuitenkin tulos on luonnollinen ja sillä voi vaalentaa vain muutaman asteen verran.

Valitettavasti kuvat on otettu eri valaistuksessa ja näin talvella on mahdoton ottaa kuvia, mutta kuvista kuitenkin pystyy huomaamaan selkeän eron.

Luonnollinen hopeashampoo valmistuu tavallisesta shampoosta (tai hoitoaineesta) ja mustikasta. Kyllä, mustikasta! Näitä sekoittamalla hiusten sävy muuttuu kylmemmäksi pikku hiljaa. Mielestäni mustikalla kylmentäminen ei ole niin voimakas kuin synteettinen hopeashampoo. Kuitenkin säännöllisellä käsittelyllä hiusten sävy muuttuu huomattavasti kylmemmäksi. Mustikalla värjääminen perustuu vastaväreihin ja sininen on keltaisen vastaväri ja siksi taittaa keltaisuutta. Myös synteettinen hopeashampoo toimii näin ja siinä on synteettinen sininen pigmentti.

Mustikka ei värjää hiusta ja jos käsittelyä ei tee säännöllisesti muuttuu hiustensävy takaisin keltaisemmaksi.

Se miksi synteettinen hopeashampoo kuivattaa hiusta johtuu sen korkeasta pesutehosta ja PH-arvosta. Tämä siksi, että saadaan hiuksen pinta ”aukeamaan” ja pigmentti syvemmälle hiukseen. Mustikkaa voi käyttää luonnonkosmetiikan syväpuhdistaman kanssa ja tehostaa näin sen pigmentin tarttumista.

Jos lopputulos on jostain syystä liian sinertävä (itse en tälläistä kyllä saanut aikaiseksi) niin ei hätää! Sinisyys lähtee hiuksista muutamassa päivässä. Kuitenkaan Kuitenkaan sinisiä hiuksia ei mustikalla aikaiseksi saa vaan enemmänkin pientä sinistä vivahdetta. Hyväkuntoisiin hiuksiin mustikoita voi laittaa reippaammin, mutta kuiviin ja huonokuntoisiin hiuksiin sävy tarttuu herkkin. Kannattaa siis aloittaa maltillisesti.

Tarvitset:

mustikoita (pakaste tai tuore)

shampoota

pieni kippo tai kulho

 

Ohje

• Sulata mustikoita hieman, jos ne ovat pakasteena. Hyvä määrä vaihtelee 2 mustikasta puoleen desiin. Riippuen halutusta lopputulokset ja lähtötilanteesta. Suosittelen aloittamaan varovasti muutamalla mustikalla. Itse laitoin heti puoli desiä, koska lähtötilanne oli niin lämmin.

• Sekoita mustikoiden joukkoon 1-2 ruokalusikasta shampoota. Murskaa mustikat haarukalla.

• Levitä normaalisti hiuksiin ja anna vaikuttaa 5-10 minuuttia tai pidempään.

• Huuhtele pois.

 


LUE MYÖS

DIY Hiusgeeli

DIY Hiuslakka

DIY Kuivashampoo

 

LISÄÄ EKOJUTTUJA LÖYTYY INSTAGRAMISTANI

Löydät minut @roosablom

Kaupallinen yhteistyö: Ekokampaamo Karma Helsinki

7 kommenttia

 1. emmio kirjoitti:

  Ihanan väriset nuo lämpimän vaaleatkin 🙂
  Mielenkiintoinen vinkki tuo mustikka, menee testiin!

  Emmi
  https://mammasijoittaa.vaikuttajamedia.fi/

 2. Heidi kirjoitti:

  Siis wau! Voiko hopeashampoo olla noin helppo tehdä itse ?
  Tätä täytyy kokeilla, nyt kun omaan hopean sävyisiä raitoja ?

 3. Emilia kirjoitti:

  Muuten hyvä postaus, mutta keltaisen vastaväri on kyllä violetti ?❤️

 4. Aura kirjoitti:

  Mulle kävi juuri samoin, eli savivaalennuksella sävystä tuli liian lämmin, vähän juuri enemmän punaiseen taittuva, niin kuin sulla. Kuinka monta kertaa piti pestä mustikalla, että tuli noin vaalea?

  • roosa kirjoitti:

   Itse pesin mustikalla ehkä kuukauden ajan noin 1-2 kertaa viikossa, että vaaleni tuohon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *