Hae
Roosa Blom

3x kesäinen mocktail

*Sisältää mainoslinkkejä

Raikas mocktail juhannuspöytään

Hyvää juhannusta! Ainakin tänä vuonna säät suosivat ja täällä Pirkanmaalla on luvattu mukavia hellekelejä ja aurinkoa. Itse vietän juhannuksen mökkeillen ystävien kanssa. Ainakin perinteinen kroketti-peli on ohjelmassa ja grillailua, kuten monena vuonna aiemmin. Juhannukseen perinteisesti kuuluu juomat ja näin kuumalla täytyy nesteytyksestä pitää huolta varsinkin holittomien. Itse en juo limsaa, mutta rakastan drinkkejä ja skumppaa. Siksi olen alkanut pitää yhä enemmän alkoholittomista drinkeistä. Pieni juttu, josta tulee tosi kiva fiilis. Itse tykkään makeista ja raikkaista juomista. Kehittelin kolme erilaista mocktail -juomaa juhannukseksi ja kesäiltoihin. Näihin löytyy ainesosat tavallisesta ruokakaupasta eikä ole lisätty sokeria tai siirappia makeutusaineeksi.

Nimesimme yhdessä kesätyöntekijäni kanssa nämä drinkit Google Kääntäjän avulla ja käänsimme ne katalaani-kielelle. Nimeäminen on aina hankalaa joten tämä oli hauska idea. Suomeksi nämä drinkit ovat nimeltään vihreä omena, punainen mustikka ja keltainen ananas.

poma verda -mocKtail

Tämä drinkki on saanut inspiraationsa mojitosta, joka on oma suosikkini kesäisin. Tämä kehittelemäni juoma on hyvin raikas, mutta makea. Valitsemalla limsan tilalle esimerkiksi vishyä saa tästä juomasta lähes kalorittoman.

 

Yksi lasillinen

1 dl Puhdistamo vihreä-omena energiajuomaa

1 dl Pirkka lemon-lime limsaa

1/2 lasia murskattuja jääpaloja

1/2 lime

kämmellinen mintunlehtiä

 

Pursota limesta mehu lasin pohjalle. Hienonna mintunlehdet käsissä ja lisää lasiin. Laita päälle jäämurska. Lisää energiajuoma ja limsa. Sekoita varovasti lusikalla. Nauti kylmänä.

nabiu Vermell -mocKtail

Tämän drinkin pohjana ovat jäiset marjat. Drinkki on paksu, mutta mahdollista juoda myös pillillä. Marjojen makeus maistuu ja ripaus basilikaa antaa kivan vivahteen. Voisin kuvitella tämä olevan ihana juoma esimerkiksi saunan jälkeen.

 

2-3 annosta

kämmenellinen tuoretta basilikaa

1 ½ dl jäisiä mansikoita

1 dl jäisiä mustikoita

3 dl Pirkka Lemon-lime limsaa

 

Laita basilika, mustikat ja mansikat tehosekoittimeen sekä 1dl nestettä. Pyöräytä tasaiseksi. Lisää loput nesteet ja pyöräytä tehosekoittimella kevyesti. Tarjoile korkeista laseista.

Pinya groga -mocKtail

Tämä jäätee-pohjainen drinkki on yhdistelmä sitruunaa, ananasta ja appelsiinia häivähdyksellä sitruunamelissan ja limen makua.

 

1 lasillinen

kämmenellinen tuoretta sitruunamelissaa

puoli lasillista jäitä

½ dl Sitruuna jääteetä

½ dl Juissi ananas-appelsiini mehua

1-1½ dl Pirkka Lemon-lime limsaa

 

Hienonna sitruunamelissan lehdet kämmenessä ja lisää lasin pohjalle. Lisää päälle jääpalat. Kaada jäätee, mehu ja limsa. Sekoita kevyesti lusikalla. Lisää halutessasi pilli ja pari tuoretta lehteä koristeeksi.

Ekologinen pilli

Viime kerralla, kun kävin PR-toimistossa sain testiini Sulapac®-pillejä. Testasin pillejä nyt ennen juhannusta ja olen todella vakuuttunut. Nämä ovat ensimmäiset ekologiset kertakäyttöpillit, jotka toimivat. Olen pitkään seurannut Sulapacin tarinaa ja tuotekehitystä.

Sulapac®-pilli on valmistettu Suomessa kehitetystä puupohjaisesta Sulapac®-materiaalista, joka on vastuullinen vaihtoehto muoville. Pilli on täysin mikromuoviton ja biohajoava. Pilli voidaan kierrättää biojätteen mukana teollisessa kompostissa. (Tarkista aina kunnan tai paikallisen jätteenkäsittelijän kierrätysohjeistus.)

Tämä pilli kestää käytössä eikä mene mössöksi. Pilli tuntuu suussa mukavalta. Sitä pystyy käyttämään jopa 24 tuntia. Itsekkin pidin pilliä juomassa useamman tunnin jääkaapissa eikä sille käynyt mitään. Pilli ei kuitenkaan sovellut yli +40 asteisiin juomiin. Pilli on kova eikä mitenkään paperipillimäinen eikä myöskään tunnu liukkaalta muovilta. Itse tykkään myös kovasti pillin ulkonäöstä, joka on muodikas ja sopii hyvin juomiin. Pilli oli myös helppo lyhentää ja katkaista saksilla tai puukolla tarvittaessa.

Pillejä myy esimerkiksi Verkkokauppa.com ja hinta on 19,90€/ 100kpl.

 

Ihanaa ja turvallista juhannusta. ♥


lue myös:

Alkoholiton kesädrinkki

 

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    MocKtail ? K siis puuttuu, heikentää hakukoneilla löydettävyyttä. Hyvää juhannusta!

    • roosa kirjoitti:

      Hei kiitos! Täytyy korjata heti tämä virhe 😀 Ihanaa juhannusta ja kesää sinne myös ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *