Hae
Roosa Blom

Ohjelmaideaa lastensynttäreille – perinteinen muskari

*Sisältää mainoslinkkejä

Iltapäivä ystävien kanssa

Vietimme toukokuussa ihan tavallisena keskiviikkona kivan iltapäivän. Kutsuimme kaikki poikamme kaverit (noin pieneksi hänellä on jo paljon kavereita) ja Minna Liljedahl Mielilaulu-yrityksestä* tuli pitämän muskaria. Minna on yhteisömuusikko eli ei ole esiintyvä taiteilija vaan laulattaa ja musisoi yhdessä muiden kanssa. Olemme käyneet Minnan pitämissä muskareissa, joten tiesin jo etukäteen että hänen muskarihetket ovat todella kivoja. Kuten taas. Ennen muskaria viestiteltiin ja Minna kyseli lapsestamme ja hänen suosikkilauluista, vieraiden iästä ja muista. Sen perusteella muskari räätelöitiin meille sopivaksi.

 

Meidän poitsu on käynyt MLL:n muskarissa 6 viikkoisesta. Nyt ollaan jo yksi syyskausi ja yksi kevätkausi keretty käymään. Ihan pienestä alkaen hän on viihtynyt muskarissa ja tykkää edelleen kuunnella musiikkia. Laulamisesta on tullut hänelle myös sellainen rauhoittava juttu. Automatkoillakin itkuisuus yleensä helpottaa kun lauletaan etupenkiltä Hämä-Hämä-Häkkiä tai Jänis istui maassa. Poikamme lauluvarasto on aika laaja. Hän tykkää niin lastenlauluista kuin pop-hiteistä. Eppu Normaali, Klamydia, JVG, Jenni Vartiainen ja monia muita on tuttuja. Isänsä laulaa unilauluna aina Vanhoja poikia viiksekkäitä. Se on niin hellyyttävää. Lapset ovat siitä ihania, että heitä ei haittaa vaikka laulaisi nuotin vierestä. Kunhan vain laulaa vaikka väärin.

Muskarissa on se kiva, että siellä on monipuolisesti tuttuja lauluja sekä uusia lauluja. Samalla itselle muistuu monta tuttua lastenlaulua mieleen ja takataskuun tarttuu uusia kivoja laululeikkejä kotiin leikittäväksi. Laululeikkien lisäksi on soittimia ja muuta kivaa lauluun sopivaa kuten huiveja, leikkivarjoja jne. Meillä oli tällä kertaa leikkivarjo, jonka pyysin Minnan ottamaan mukaan, koska lapsemme rakastaa leikkivarjoja. Hän varjon nähdessään on aivan innoissaan ja konttailee varjon alla ympäriinsä ja naureskelee ääneen. Se riemun määrä on niin ihanaa katseltavaa.

Hetken varjolla liehuttelun jälkeen Minna meni soittamaan sormipianoa varjon alle ja lapset saivat mennä sinne ihmettelemään. Sormipiano oli itselleni uusi soitin ja se on ääneltään oikein miellyttävä ja rauhoittava. Muutenkin muskarin kulku menee mukavasti niin, että lopussa on rauhoittavia soittimia ja lauluja. On ihanaa, miten muskarin aikana Minna huomioi kaikki lapset myös yksitellen. Meillä ikähaarukka oli 4kk-2 vuotta. Meillä oli todella kiva iltapäivä ja ihana viettää aikaa ystävien kanssa. Ainoastaan lämmin meinasi tulla, kun olohuoneessamme oli 10 aikuista ja siihen päälle lapset.

Terveellisempiä tarjottavia

Halusin myös tarjota jotain välipalaa niin lapsille kuin aikuisille. Varasin hedelmiä; viinirypäleitä, vesimeloonia ja pensasmustikoita. Lisäksi oli ruissipsejä, donitseja, välipalapatukoita*, raakasuklaainkiväärejä* sekä pienille maissinaksuja ja Ella’s Kitchenin smoothiepusseja*. Ne katosivatkin nopeasti parempiin suihin. Juotavana kahvia, teetä, mehua ja kookosvettä*. Yllättävästi kaikki hedelmät ja kookosvedet hävisivät nopeasti. Donitseja ei mennyt juurikaan (ei haittaa, jäi itselleni syötäväksi illalla, hah). Osan tarjottavista oli sponsoroinut FitnessFirst* – kiitos heille! Fitnessfirstin tarjonta kannattaa tsekata, koska sieltä löytyy todella paljon mm. Ella’s Kitchenin tuotteita joita ei meidän lähikaupasta löydy. Ja Tarjoukset-osio kannattaa myös kurkata sillä sieltä olen tehnyt paljon hyviä löytöjä! Oli mukava tarjota jotain hieman terveellisempiä vaihtoehtoja ja ne upposivat oikein hyvin.

 

Muskari syntymäpäiville

Mielestäni muskari on todella hyvä idea esimerkiksi syntymäpäiville. Muskari maksaa 50€ / 45 minuuttia. Se on kyllä sellainen aina varma valinta, josta lähes kaikki lapset pitävät. Kun mietin alunperin tätä yhteistyötä ajattelin, että muskari olisi pidetty lapsen synttäreillä. Kuitenkin päädyttiin pitämään se erillisenä päivänä muutamaa kuukautta aikaisemmin. Luulen, että ensi vuonna 2-vuotis syntymäpäiville tämä olisi todella kiva ohjelma!

 

Kiitos vielä Minnalle ihanasta muskarista ja Fitnessfirstille tarjoiluiden sponsoroinnista <3

 

Kuinka moni on käynyt lapsen kanssa muskarissa?


LUE MYÖS:

1-vuotiaan vaatekaappi

Lastenvaatteiden korjaaminen ilman ompelukonetta

Puolivuotias käy pöntöllä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *