Hae
Roosa Blom

DIY | Neulottu panta kierteellä

*Sisältää mainoslinkkejä
neulottu panta kierteellä ohje

Super helppo neulottu panta kierteellä

Neulottu panta kierteellä syntyi yksi ilta, kun turhauduin löytämään haluamaani pantaa mistään kaupoista. En löytänyt suomeksi ohjeitakaan tähän, joten täytyi keksiä itse. Yllätyin, että panta oli tuhat kertaa helpompi tehdä, kuin mitä luulin aluksi. Pannan toteuttamisessa tarvitsee vain osata tehdä oikeita ja nurjia silmukoita ja yksi pitkä pötkö. Lopuksi päät yhdistetään toisiinsa.

Pannan leveyttä on helppo säätää itse. Leveämmän saat esimerkiksi tuplaamalla silmukkamäärän. Itselläni meni tämän tekemiseen yksi ilta ja nopeimmat kutojat varmasti neulovat näitä hujauksessa.

Tässä vielä kuvalliset ohjeet tämän pannan tekoon. ♥

 

// Tarvikkeet

Itse käytin tässä muistaakseni Novitan 7 veljestä -lankaa, jota löytyi kaapista jo valmiina. (En ole täysin varma, koska etiketti oli hukkunut) Ohje on tehty tämän langan mukaan. Mikäli käytät eri lankaa on syytä kutoa pieni koepala tai sitten voit vain tehdä jonkun hyvältä tuntuvan määrän silmukoita ja katsoa mitä tulee.

 

// Kutominen

1. Luo 24 silmukkaa.
2. Aloita kutomalla kaksi oikein ja kaksi nurin. Toista tällä tavalla kerros loppuun. Käännä työ ja aloita uusi kerros samalla tavalla (ensin kaksi oikein ja sitten kaksi nurin)
3. Kudo kunnes pötkylä on noin 4cm päänympärystäsi lyhyempi. Panta joustaa ja sen kuuluu olla napakka, jotta pysyy päässä hyvin.
4. Päättele työ.

// Kierteen tekeminen

neulottu panta kierteellä ohje

1. Taita pötkylä kahtia ja aseta reunat limittäin kuvan osoittamalla tavalla, jolloin reunat ovat vain puoliksi päällekkäin.

neulottu panta kierteellä ohje

2. Käännä vasen reuna alle ja oikea reuna päälle, jolloin molemmat reunat muodostavat u-kirjaimen, jotka ovat limittäin.

neulottu panta kierteellä ohje

3. Taitoksen pitäisi näyttää yllä olevan kuvan mukaiselta.

neulottu panta kierteellä ohje

4. Ompele sauma kuvan osoittaan kohtaan joko käsin tai ompelukoneella noin sentin päästä reunasta.

5. Käännä työ ja sinulla on valmis neulottu panta.
­
Seuraavaksi aion tehdä tälläisen, mutta tuplaleveänä. Materiaaliksi ajattelin joko ihanaa alpakanvillaa tai merinoa. Molempia löytyy Adlibriksen valikoimista yli 15 värissä. ♥
Joko olet kokeillut? Mikäli testasit ohjetta niin tägää minut Instagramissa @roosablom niin näen tekemäsi lopputuloksen!

LUE MYÖS:

Tehokas ja halpa kotitekoinen pyykinpesuaine

DIY Yleispuhdistuaine 

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

Yksi kommentti

  1. Paluuviite: Kaksplus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *