Hae
Roosa Blom

Maja keittiön kaappiin

maja lapselle keittiön kaappiin

Kulmakaapista majaksi

Rakennettiin taaperolla oma maja keittiön kulmakaappiin. Mutta ihan ensiksi haluan kertoa jotain. Vihaan keittiön kulmakaappeja. Ne ovat jotenkin todella epäkäytännöllisiä ja tavaraa on vaikea ottaa. Eniten vihaan kattilakaruselleja. Ei ei ei. Käytettiin ennen meidän kulmakaappia harvoin käytettävien tavaroiden säilytykseen ja alkoholeille (kunnes lapsen opittua konttaamaan siirrettiin ne jääkaapain yläkaappiin).

Olen raivannut kotona ja siivonnut kaapeista tavaraa pois. Meidän taapero tykkää avata kaappeja, tyhjentää niitä ja mennä kaappeihin piiloon. Katselin yksi päivä tätä taaperon touhuilua ja hän tyhjenteli keittiön kulmakaappia tuttuun tapaan ja yritti mennä kaappiin. Rupesin miettimään, että mitä jos kulmakaapista ottaisi hyllyn pois. Lapsi mahtuisi kaappiin paremmin. Kuitenkaan kaapilla ei ollut mitään virkaa ja siellä olevat tavarat mahtuivat helposti keittiön muihin kaappeihin.

Yhtenä aamuna sitten taaperon kanssa otettiin hyllylevy pois kaapista. Kaappihan oli hyvänkokoinen ja taapero mahtui sinne loistavasti. Aloin miettiä, että tästä saisi hyvän majan. Ja siitä se ajatus sitten lähti.

maja lapselle keittiön kaappiin maja lapselle keittiön kaappiin

Majan rakennus

Taaperon ollessa päiväkodissa aloin rakentamaan hänelle majaa kulmakaappiin. Pyyhin ensiksi kaapin sisältä. Hain varastosta muutamia pieniä nauloja ja laitoin yläreunoihin naulat, johon laitoin valonauhan roikkumaan. Meillä oli kotona ylimääräinen valonauha, joka toimi pattereilla. Täydellinen kaappi-majaan! Majan lattialle laitoin lampaantaljan sillä se pysyy paikallaan paremmin kuin viltti. Yksi ylimääräinen koristetyyny tuli nurkkaan, jotta taaperon on kivempi nojailla ja makoilla majassaan. Otin vessassa olleen tekokasvin ja laitoin muutaman pienen kirjan kasvin viereen. Ajattelin, että majassa olisi hauska taaperon lukea vaikka kirjoja. Toin myös muutaman pehmolelun mukaan ja pienen viltin peitoksi. Kaikki tavarat löytyivät jo valmiiksi kotoa.

Viimeisenä laitoin rusinoita kulhoon. Laitoin kulhon majaan odottamaan, että taapero tulisi päiväkodista kotiin. Kotiin tullessa pyysin häntä tulemaan katsomaan yllätystä. Kipiteltiin äkkiä keittiöön ja taapero oli innoissaan avatessaan kaapin oven. Hän meni heti majaan istuskelemaan ja syömään rusinoita. Illalla hän halusi isin tulevan majaan myös. Yllättävää kyllä, mutta majaan mahtuu aikuinen ihminen! He lukivat yhdessä kirjoja sisällä ja taapero laittoi vielä kaapin oven kiinni. Oli hauskaa miten ulkoa ei tajuaisi, että kaapin sisällä on joku tai jotain, mutta oven avatessa paljastuu salainen maja!

Jaoin muutaman kuvan Instagramissa ja en koskaan ole saanut niin paljoa viestejä kuin eilen. Inboksiini tuli koko ajan viestejä, kun moni kehui kuinka hyvä idea tämä oli. Halusin siis jakaa tämän vielä teille blogin lukijoille sillä tiedän, että kaikki eivät seuraa minua Instagramissa.

Välillä tuntuu, että vanhemmat innostuvat näistä enemmän, kuin lapset. Haha. Mutta majat on parhaita!

 


LUE MYÖS:

DIY Sormivärit

Näin saat marjojen tahrat irti vaatteista ilman pesuaineita

Miksi me käytetään viittomia taaperolle?

 

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *