Hae
Roosa Blom

Zero Waste syyskuu – nappaa tästä vinkit!

Zero Waste syyskuu on täällä taas! On aika pysähtyä pohtimaan omia kulutustottumuksia ja miettiä miten voisi omaa ympäristökuormitustaan pienentää.

Zero waste on ajattelutapa, joka kannustaa vähentämään jätettä ja tavoittelemaan elämäntapaa, josta jätettä ei synny. Ajattelu ulottuu myös kodin jäteastioiden ulkopuolelle ja kannustaa pohtimaan omaa vaikutusta ympäristöön laajemmin. Zero waste onkin keino yksinkertaistaa elämää, sanoa ei yltiöpäiselle kulutukselle, kantaa oma vastuunsa ja luoda kysyntää ympäristöystävällisemmille vaihtoehdoille.

 

Kuukauden sekajätteet lasipurkkiin?

Zero Waste tunnetaan lasipurkeistaan – kuukauden tai vuoden sekajätteet mahdutetaan lasipurkkiin. Ihan mahdotonta? Ei välttämättä! On totta, että meillä Suomessa moni asia on pakattu muoviin. Kuitenkin vaihtoehtoja löytyy. Itselleni muutaman vuoden takainen kuukauden kestänyt Zero Waste -haaste opetti paljon. Kyseenalaistin omia kulutustottumuksiani ja katselin ruokakauppaa ihan uudesta näkökulmasta. Yksi suurin asia mikä jäi siitä elämääni oli kestohedelmäpussit, joita kannan mukani kauppakassin lisäksi.

Blogipostaukseni Zero Waste haastekuukaudesta löydät zero waste -haaste -tägin alta sekä alta:

Ensimmäinen viikkoToinen viikkoKolmas viikkoNeljäs viikko

 

Lue myös inspiraatioksi Näitä asioita en osta enää -postaukseni sekä Ekoperheet -tägin alta löytyy muita ekologisesti elävien perheiden ja sinkkujen haastetteluita.

 

Vinkkejä kosmetiikkaan ja kylpyhuoneeseen

Tässä koottuna monia aikaisempia postauksiani, josta löytyy hyviä vinkkejä luonnollisempaan hiustenhoitoon sekä miten vähentää omaa kemikaalikuormaa kylpyhuoneessa. Olen koonnut monia hyviä ohjeita myös itsetehtyyn kosmetiikkaan. Kaikki jutut ovat pienellä budjetilla, joten mahdollisimman monella on näitä mahdollisuus tehdä. Suosittelen ehdottomasti avartamaan silmät ja kokeilemaan mitä kaikkea kosmetiikkaa itse voikaan tehdä!

 

DIY Hiusgeeli

DIY Kuivashampoo

DIY Hiuslakka

DIY Deodorantti

Zero Waste sheiveri ja sheivaussaippua

Palashampooseen vaihtaminen – käyttö & kokemuksia

DIY Hiushuuhde korvaa shampoon

Testissä Cultivators kasviväri

Ammattilaisen ohjeet kasvivärjäykseen kotona

DIY Kestositeet

 

EKOPESUAINEET

Näitä ekopesuaineita käytämme

DIY Yleispuhdistusaine

DIY Halpa ja tehokas pyykinpesuaine

Marjatahrat irti vaatteista ilman pesuaineita

Näin puhdistat puisen syöttötuolin helposti

DIY Mehiläisvahakääre eli Bee’s Wrap

 

Pienen vauvan vanhemmille

Kestovaippailusta löytyy moni postauksia täältä

Zero Waste -vinkit vauvavuoteen

 

Aiotko osallistua Zero Waste syyskuu -haasteeseen ja mitä pieniä tai suuria tekoja aiot kuukauden aikana tehdä tai kokeilla?

 


SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *