Hae
Roosa Blom
Kaupallinen yhteistyö

Kun jäljelle ei jää mitään – Uudet ylikompensoidut Jymy Taivas -jäätelöt

Kaupallinen yhteistyö: Jymy

Jymy Taivas jäätelöt omenakinuski crumble vadelma-salmiakki minttusuklaa

KUN JÄLJELLE EI JÄÄ MITÄÄN

Kun jäätelö on niin hyvää, että siitä ei jää mitään jäljelle. Kirjaimellisesti. Ei jäätelöä eikä päästojä.

Jymy on lanseerannut uudet ylikompensoidut Taivas-jäätelöt.

Jymy-jäätelöiden tuotannossa on pyritty alusta asti huomioimaan ympäristö ja päästöt. Jymyn jäätelöiden päästöt on pyritty minimoimaan aina alkutuotannosta valmistukseen saakka. Kuitenkin kaikesta syntyy päästöjä jonkin verran. Yhden 360g jäätelöpurkin valmistaminen ja pakkaaminen tuottaa kolmen jäätelöpurkin verran päästöjä. Jymy on ottanut vastuun heidän tuotteidensa ilmastovaikutuksista ja ensimmäisenä jäätelön valmistajana Suomessa Jymy on kompensoinut Taivas-jäätelöiden päästöt ja vielä korkojen kera.

Kompensaatiokohteeksi on valittu Humbon metsityshanke Etiopiassa, jossa rakennettavat hiilinielut sitovat hiiltä enemmän kuin jäätelön valmistus on tuottanut. Hankkeella on paljon muitakin positiivisia vaikutuksia, kuin hiilinielujen ja päästöjen vähentäminen. Damota-vuoren yhteisöissä asuvat ihmiset ovat suoraan vastuussa hankkeen toteutuksesta ja sillä on monia sosiaalisia hyötyjä. Hankkeen on arvioitu hyödyttävän yli 50 000 paikallista.

Humbon metsityshankkeesta voit lukea lisää täältä.

Jäätelö on niin hyvää, että siitä ei jää mitään jäljelle. Kirjaimellisesti. Ei jäätelöä eikä päästojä.

Jymy Taivas jäätelöt omenakinuski crumble vadelma-salmiakki minttusuklaa

Vain puhtaita raaka-aineita

Vaikka jäätelöiden ilmastovaikutuksiin on keskitytty, ei purkin sisältöä ole unohdettu tai jätetty vähemmälle. Uutuus jäätelö löytyy kolmessa eri maussa ja tuttuun tapaan, kuten muutkin Jymyn jäätelöt ovat nämäkin taivaallisen makuisia. Jymy Taivas -jäätelöt löytyvät kolmessa maussa; vadelma-salmiakki, minttu-suklaa ja omenakinuski crumble. Kolme hyvin eri tyylistä, mutta kaikki täyteläisen kermaisen makuisia.

Jymyn jäätelöissä käytetään vain aitoja ja puhtaita raaka-aineita. Vadelmat ovat aitoa vadelmaa, minttu tuoretta minttua ja niin edelleen. Jopa omenakinuski crumblessa olevat omenapiirakan palaset on itse Auran tehtaalla leivottu. Mitään jauheita tai vastaavia ei siis tuotteissa käytetä. Aitojen ja puhtaiden raaka-aineiden maun huomaa. Mieheni kommentoi vadelma-salmiakkia ”Täähän maistuu oikeesti vadelmalle”. Jep jep, mitä mä sanoin!

Maut on laitettu purkkeihin spiraaleina. Mukana on myös erilaisia ”sattumia” jotka antavat ihanaa suutuntumaa. Omenakinuski crumblessa löytyy murusteltuja omenapiirakan paloja ja vadelma-salmiakissa taas salmiakkihippuja. Nam nam nam!

Jymy Taivas jäätelöt omenakinuski crumble vadelma-salmiakki minttusuklaa

makutesti

Jymyn jäätelöitä syöneenä oli odotukset hyvin korkealla. Taivas -jäätelöt eivät kuitenkaan tuottaneet pettymystä!

Vadelma-salmiakki on raikas eikä super makea. Vadelma maistui voimakkaasti, kuten myös salmiakki. Jos pitää salmiakista ja kaipaa oikeaa salmiakkijäätelöä niin tätä kannattaa maistaa.

Omenakinuski crumble taas on sekoitus suolaista ja makeaa. Toimii! Rakastan suolaisen ja makean yhdistelmää. Kuten ylempänä jo mainitsin on jäätelön joukkoon murusteltu itsetehtyä omenapiirakkataikinaa, kirpsakoita omenoita ja kinuskiraidoissa ei ole pihistelty.

Minttu-suklaa on juuri sitä mitä siltä voi nimen perusteella odottaa ja vielä parempaa. Tämä klassikkoyhdistelmä on yksinkertaisesti makea ja herkullinen ja nousi omaksi suosikikseni. Jäätelössä on käytetty kongolaista luomusuklaata, jonka viljelyllä suojellaan viimeisten villien vuorigorillojen elinaluetta. Tältä videolta näet enemmän lisätietoa Jymyn käyttämästä suklaasta ja sen alkuperästä.

Jymy Taivas jäätelöt omenakinuski crumble vadelma-salmiakki minttusuklaa

aitoa läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta

Mielestäni jokaisen yrityksen pitäisi olla vastuullinen ja läpinäkyvä. Läpinäkyvyys varsinkin on nykyään helpompaa, kun yrityksen ja tuotannon taustoja voi helposti avata netissä ja somessa tekstein, kuvin ja videoin. Arvostan sitä, että Jymy on oikeasti aidosti vastuullinen ja läpinäkyvä yritys, joka haluaa tehdä töitä ympäristön eteen. He ovat alusta asti, kun yritys on perustettu miettineet miten asiat voisi tehdä paremmin. Ensin se tarkoitti luomua ja nyt ylikompensointia.

Olen täysin sitä mieltä, että meistä jokaisen niin yksilönä kuin yritysten on kannettava kortemme kekoon ympäristön puolesta ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Yritykselle se voi tarkoittaa esimerkiksi tuotteiden päästöjen (yli)kompensointia ja kuluttajille näiden tuotteiden suosimista. Miten ihana ajatus, että me yhdessä ollaan tässä taistelussa ilmastonmuutosta vastaan!

Miten ihana ajatus, että me yhdessä ollaan tässä taistelussa ilmastonmuutosta vastaan!

Jymy Taivas jäätelöt omenakinuski crumble vadelma-salmiakki minttusuklaa

Voitte varmaan arvata, että nämä yhteistyön myötä saadut jäätelöt ovat huvenneet aika nopeasti meidän omasta pakkasesta. Joudun varmasti lähiaikoina täydentämään kaupasta näitä meillekkin lisää. Jymy Taivas -jäätelöt löytyvät K-kauppojen pakastealtaasta.

Haluatko voittaa jäätelöitä? Osallistu arvontaan Instagramissa.

 

Mikä makua haluaisit maistaa ensimmäisenä? 


LUE MYÖS

Parhaat ruokapaikat Kolilla – paikallista ja lähiruokaa

Kestovaipat – vinkkejä käytettynä ostamiseen

Sähköautolla talvella Kolille

 

LISÄÄ EKOJUTTUJA LÖYTYY INSTAGRAMISTANI

Löydät minut @roosablom

Kaupallinen yhteistyö: Jymy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *