Hae
Roosa Blom

Nerokas uuninpuhdistuskikka

FAIRY – ei auta.
UUNINPUHDISTUS -AINE – ei auta.
YLEISPUHDISTUS -AINE – ei auta.
KEITTIÖSIENI – ei auta.
PITKÄ VAIKUTUSAIKA – ei auta.

Millä tän saa oikein puhdistettua?!

Taisteltuani keittiön uuniluukun puhdistuksen kanssa ja kokeiltuani kaikkia mahdollisia pesuaineita ja hinkkausaineita päätin luovuttaa. Otin lopulta avukseni ystäväni Googlen ja ensimmäisen linkin takaa paljastui keskustelu, josta löytyi apua. Niin yksinkertainen, mutta en silti olisi ikinä keksinyt itse.

Haluan ehdottomasti jakaa teille tämän nerokkaan keinon millä saa helposti ja edullisesti puhdistettua uuniluukun. Meillä(kin) uunin luukku oli täynnä pinttynyttä rasvaa, sulanutta juustoa ja vaikka mitä, joka ei lähtenyt millään puhtaaksi. Googlettelun jälkeen löysin tämän hehkutetun tavan. Ja tässä se tulee.

Kostuta palasokeria ja ala hinkkaamaan

 

 

Ei tarvinut painaa kovaa eikä sokeri naarmuttanut lasilevyä yhtään. Nyt uuni on kuin uusia. Kaupasta paketti palasokeria maksoi n. 1,20€ ja käytin puhdistukseen 5-6 sokeripalaa. Aikaa puhdistukseen meni alta 10 minuuttia. Kuinka helppoaa!

Kuinka moni tiesi tämän kikan entuudestaan?

 Entä löytyykö muita hyviä tapoja puhdistaa uunin luukku?

VINKKI! Kun jaoin tämän Facebookissa sain paljon kommentteja. Toimii kuulemma hyvin pinttyneeseen kattilaan ja valurautaliedelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *