Hae
Roosa Blom
Kaupallinen yhteistyö

Polkupyörän keväthuolto ja apuna WD-40 monitoimiaine

Kaupallinen yhteistyö: WD-40

Polkupyörän kevät huolto ja apuna WD-40 monitoimiaine

Ihanaa, kun on kevät ja pääsee pyöräilemään! Laitettiin viime viikolla mun uusi (käytetty) pyörä kuntoon. Polkupyörän keväthuollossa oli apuna WD-40 monitoimiaine, joka on nimensä mukaisesti monitoimiaine ja käy tuhansiin käyttökohteisiin.

Minä ja muksu rakastetaan pyöräilyä. Pyöräilläänkin todella paljon ja meiltä on kylälle lyhyt matka, vain 2,5km. Pyöräillään siis usein leikkipuistoon, kauppaan tai kavereille. Päiväkotiin on noin 5km, mutta sinne ei pyöräillä niin usein. Muksu haluaa potkupyöräillä itse ja se on hyvä asia. Se tosin on hieman hitaampaa, joten arkiaamuisin ei ole aikaa käyttää päiväkotimatkaan yli tuntia. Kerran pyöräiltiin päiväkodista kotiin ja meillä meni reilu tunti siihen matkaan. Pysähdyttiin katsomaan pyöräkuormaajaa ja traktoria hommissa, juttelemaan vastaantulleelle papalle, nähtiin kaveri, jonka kanssa vaihdettiin pari sanaa ja lopuksi vielä naapuri oli samaan aikaan pihalla ja muksu pomppi naapurin lasten kanssa hetken kuralätäköissä.

Kaksi edellistä kesää olen pyöräillyt vanhalla pyörälläni, jonka olen saanut muistaakseni yläasteella tai ala-asteen lopussa. Pyörä on ihan hyvä city-pyörä. Tarakalla on ollut istuin, jossa muksu on kulkenut mukana. Tänä vuonna sain serkulta pyöräperäkärryn, joka on ollut todella kätevä! Muksu on alkanut jo pyöräilemään itse jopa 3km matkoja. Kärryssä kulkee usein muksu sekä hänen potkupyörä sitten kun hän ei jaksa enää pyöräillä.

Sain äidiltäni hänen todella hyväkuntoisen hybridi-pyörän. Pyörä on paljon parempi pyöräilyasennoltaan sekä vaihtelevassa maastossa (reittini kulkee hiekkateitä ja asfalttia). Pyörä oli seisonut varastossa, joten se tarvisi vielä huoltaa ennen, kuin otin sen käyttööni.

WD-40 monitoimiaine polkupyörän keväthuolto

Tarkista ja huolla nämä

Polkupyörän perus huoltaminen on todella helppoa. Näin ummikoltakin se sujui helposti. Jos polkupyörässä ei ole mitään erityistä isompaa vikaa kuten pyörän kumi on puhki, vaihteisto ei toimi tai muuta vastaavaa. Tässä ohjeet ehjän pyörän huoltamiseen talven jäljiltä. Säännöllinen huoltaminen pitää pyörän myös parempikuntoisena.

Mikäli pyörä on kovin likainen niin se kannattaa pestä ennen öljyn laittoa. Hiekka ja lika voi jäädä vaihteistoihin tai jarruihin. Puhtaalla pyörällä on myös aina mukavampi ajella.

Tarkista ainakin seuraavat asiat:

  • jarrut
  • vaihteet
  • ketjut
  • renkaat

WD-40 monitoimiaine polkupyörän keväthuolto

Jarrut ja vaijerit

Omassa pyörässäni ei ole jalkajarrua vaan käsijarrut eteen ja taakse. Jarruja öljytessä tulisi öljytä kaikki liikkuvat ovat. Helpoiten nämä löytää, kun painelee jarrukahvaa edestakaisin ja katselee missä näkyy liikkuvia osia. Ainakin jarrukahvan vierestä kannattaa öljytä sekä jarrut edestä ja takaa renkaiden yläpuolelta, mikäli pyörässä on etu- ja takajarrut. Omassa pyörässäni kulki keskirungon alla vaijeri, jossa oli liikkuvia osia, jotka öljysin myös.

Painele kevyesti WD-40 monitoimiainetta haluttuun kohtaan ja pumppaa jarrukahvaa. Näin öljy liikkuu vaijerin mukana osien sisälle. Toista muutaman kerran. Jos tuotetta menee johonkin ei-toivottuun paikkaan voi sen pyyhkiä rätillä tai rievulla. Itse käytän erilaisia vanhoista paidoista ja lakanoista tehtyjä riepuja.

WD-40 Specialist Long Lasting spray grease pitkäkestoinen voiteluaine polkupyörän ketjujen öljyäminen

Polkupyörän ketjut

Ketjujen öljyäminen on helpointa, kun kääntää pyörän väärinpäin. Ketjuihin käytin leveämpää suutinta. Purkissa oleva pilli oli alhaalla, jolloin käytössä oli leveämpi suutin. Ainetta suihkutetaan suoraa ketjuihin ja samalla polkimesta pyöritetään ketjuja eteenpäin, jotta koko ketjut tulevat öljytyksi.

Ketjuihin sopii WD-40 monitoimiaine, mutta itse laitoin WD-40 Specialist pitkäkestoista voiteluainetta, joka on tarkoitettu ketjuille. Jos haluaa pärjätä vain yhdellä purkilla niin WD-40 monitoimiaine riittää. Jos taas kaipaa pyörään parempaa huoltoa tai pyöräilee paljon niin suosittelen WD-40 Specialist Long Lasting Spray Greasea.

Renkaiden tarkistus ja ilmaus

Käänsin pyörän ylösalaisin ja tarkistin renkaat. Kokeilin lähinnä pyörittämällä, että renkaat pyörivät ja katson, ettei ne ole kierot tai kuulu outoja ääniä. Renkaisiin tarvisi laittaa ilmaa talven jäljiltä. Meillä on onneksi kompura, joten renkaiden täyttö sujuu niiin nopeasti. Toki tavallisella polkupyörän pumpulla saa renkaat helposti täytettyä myös. Renkaat saavat tuntua kovalta eikä yhtään pehmeältä, jotta ilmaa on riittävästi.

Lopuksi vielä hyppäsin pyörän satulaan ja ajoin pihassa pienen lenkin. Samalla tsekaten, että kaikki toimii käytössä niin, kuin pitää ja satula oli oikealla korkeudella.

WD-40 monitoimiaine

Käyttämäni tuotteet

Käytin pyörän huoltamisessa ainoastaan WD-40 -tuotteita. Koko pyörään olisi voinut käyttää yhtä WD-40 monitoimiainetta, mutta ketjuihin käytin WD-40 Specialist ”Long Lasting Spray Grease” -tuotetta.

Kaikissa tuotteissa on mukana kaksi suutinta. Kun tuotteessa oleva pilli on alhaalla, on käytössä leveämpi suihke ja jos pillin nostaa ylös tulee tuote pillistä tarkkana suihkeena. Tuotteita voi käyttää myös ylösalaisin, joka helpottaa niiden käyttämistä vaikeissa kohteissa.

WD-40 monitoimiainetta käytin jarrujen ja vaijereiden öljyämiseen. Tuotetta löytyy kahdella erilaisella pillillä. Kiinteällä Smart straw -pillillä sekä uutuustuotteena WD-40 Flexible, jossa on taivutettava metallinen pilli. Taivuteltava pilli on kätevä, jos öljyttävä kohta on jossain vaikeassa paikassa. Sisältö tuotteissa on sama.

WD-40 Specialist -sarjaan kuuluva ”Long Lasting Spray Grease” on pitkäkestoinen voiteluaine. Se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi juuri polkupyörän ketjuille.

WD-40 on nimensä mukaisesti monitoimiaine. Ennen, kuin kerettiin huoltamaan pyörää ja kuvaamaan materiaaleja blogipostausta varten oli mies käyttänyt tuotteita jo useampaan kohteeseen. Hän öljysi ulko-oven sarana ja aikoi viedä tuotteet autotalliin. Hänellä kuulemma oli tuotteille jo useampi käyttökohde. Käytettiin WD40 monitoimiainetta myös lapsen kiipeilytelineen rakentamisessa, kun piti avata ruostuneita pultteja. Näille tuotteille löytyy varmasti lisää käyttökohteita meidän vanhassa talossa niin sisällä kuin ulkona ja autotallissa sekä puutarhassa.

Lisää ideoita eri käyttötarkoituksiin löytyy WD-40 -sivustolta, jossa kerrotaan tuotteen sopivan esimerkiksi messingin kiillotukseen, tussin poistamiseen seinästä ja ruosteen estoon. Tuote kiilloittaa, puhdistaa, suojaa ja voitelee. Monikäyttöinen tuote siis!

WD-40 monitoimiaine polkupyörän keväthuolto

Voita 2000 euron lahjakortti Bauhauks’iin!

Osallistu Koti kuntoon WD-40 kanssa -nettikilpailuun, jossa voit voittaa 2000 euron arvoisen Bauhaus-lahjakortin.

WD-40 monitoimiaine on vain yksi tuote, mutta sillä on tuhansia käyttökohteita. Kerro ja lähetä kuva mihin käyttötarkoitukseen käytät WD-40 monitoimiaineitta mieluiten. (varmista, että WD-40 monitoimiaine näkyy kuvassa) Osallistumisaika 01.03-31.05.2021

Osallistumaan pääset tästä.

 

Onko WD-40 monitoimiaine sulle jo entuudestaan tuttu?


LUE MYÖS:

DIY Hiusgeeli

10 kysytyintä kysymystä sähköautoilusta

Ainoat 10 lelua, jotka lapsi ”tarvitsee”

SEURAA MYÖS INSTAGRAMISSA

Löydät minut @roosablom

Kaupallinen yhteistyö: WD-40

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *