Hae
Roosa Blom
Kaupallinen yhteistyö

Testissä savivaalennus

Kaupallinen yhteistyö: Ekokampaamo Karma Helsinki

savivaalennus – luonnonmukainen hiusten vaalennus

Aloitin viime joulukuussa yhteistyön ekokampaamo Karman kanssa. Karma Helsinki on ekokampaamo lähellä Helsingin keskustaa Runegerginkadulla. Kampaajani on ihana ja ammattitaitoinen Mirella, joka on käynyt Suomen koulutetut ekokampaajat -koulutuksen. Karma Helsinki ei ole vain ekologinen, vaan myös vegaaninen ja he käyttävät vain kotimaisia luonnonkosmetiikan tuotteita. Nämä arvot ovat itselleni tärkeitä ja puhun usein siitä, kuin kotimaisuus on monessa asiassa todella tärkeä arvo itselleni.

Ensimmäisellä kerralla tehtiin hiuksiini savivaalennus. Haaveilen värjääväni punaisen tukan, mutta halusin nyt ensin kokeilla savivaalennusta. Kasvivärjätessä, kun ei ole mahdollisuutta värinpoistoon. Ylemmässä kuvassa näette lopputuloksen, jossa hiukseni ovat savivaalennuksen ja muutaman DIY hopeshampoo -pesun jälkeen.

Lähtötilanne

Hiukset olivat lähtötilanteessa melko vaaleat. En osaa kuvailla väriä, mutta vaalea hieman ruskeaan taittava. Ehkä hieman likaisen värinen tai maantienharmaa? Halusin vaalentaa ja kirkastaa hiusten sävyä. Lopputuloksesta toivon kirkasta blondia, joka olisi hieman kylmän sävyinen.

Ps. Huomatkaa myös kuinka sähköiset hiukseni olivat, kun kuvat on otettu joulukuussa.

savivaalennus karma helsinki ekokampaamo savivaalennus karma helsinki ekokampaamo

savivaalennuS

Ennen vaalennusta hiukset pestiin syväpuhdistavalla. Seos levitetään hiuksiin, kuten mikä tahansa hiusväri. Päälle laitetaan pussi tai myssy tehostamaan vaikutusta ja tuomaan lämpöä. Karma Helsingissä pussina käytetään biopusseja, jotka hyödynnetään vielä käytön jälkeen biopusseina.

Pussin alla seos alkaa lämpenemään ja kuplimaan, jonka voi itse tuntea. Tämä ei satu, pistele tai muutenkaan tunnu inhottavalta. Lähinnä hauskalta kun seos suurenee ilmavaksi ja hieman vaahtomaiseksi.

Faktaa ja historiaa

Savivaalennuksessa käytetään seosta, jossa on savea, soodaa ja vetyperoksidia. Vaalennus on maksimissaan kolme astetta ja lopputulokseen vaikuttaa myös käytetty aika. Vaikutusaika on maksimissaan tunnin. Ekokampaamo Karmassa käytetään kotimaisen valmistajan savisooda-sekoitusta. (Pisteet siitä!)

Savivaalennus nimensä mukaisesti vaalentaa hiusta, mutta se ei ole värinpoisto. Lopputulos on aina murrettu lämmin sävy. Savivaalennus on ruotsalainen keksintö. Sitä on saatavilla lähes ainoastaan vain Pohjoismaissa ekokampaamoista.

Olen kerran kokeillut itse tehdä savivaalennusta kotona. Pidempään blogiani lukeneet tietävät, että rakastan kokeilla erilaisia diy-juttuja. Osa toimii ja osa ei. Tämä kotitekoinen savivaalennus ei toiminut. En oikeasti huomannut mitään eroa. Ekokampaamossa tehty savivaalennus vaalensi hiuksiani selkeästi.

savivaalennus karma helsinki ekokampaamo

Lopputulos

Lopputulos on selkeästi vaaleampi ja sävy todella lämmin, mutta ei keltainen. Kuvailisin hiusten sävyä hunajaisen väriseksi.

Savivaalennuksessa lopputulos on aina lämmin. Kampaajani vinkkasi, että sävyä voi kylmentää hopeashampoon avulla. Oikeastaan heittämällä mustikoita shampoon sekaan. Näin olen tehnytkin epäsäännöllisen säännöllisesti ja hiusten sävy muuttui selkeästi kylmemmäksi. Lopputulos oli juuri sellainen, kuin halusin.

Olin yllättynyt, kuinka hiusta pystyi vaalentamaan noinkin paljon ja muutos oli huomattava. Olin saanut erilaisista ekoryhmistä eri käsityksen. Savivaalennus oli kyllä positiivinen yllätys!

 


LUE MYÖS

DIY Hiusgeeli

DIY Hopeashampoo

Palashampooseen vaihtaminen – käyttö & kokemuksia

 

LISÄÄ EKOJUTTUJA LÖYTYY INSTAGRAMISTANI

Löydät minut @roosablom

Kaupallinen yhteistyö: Ekokampaamo Karma Helsinki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *