Hae
Roosa Blom

Ruusuhillo resepti

Itsetehty ruusuhillo

Olette varmaan huomannut, että olen innostunut villiyrteistä. Kävellessäni pihalla katson vain ympärilleni ja mietin, että vau miten paljon ilmaista ruokaa joka puolella on. Villiyrteissä parasta on se, että ne ovat ilmaisia, mutta myös se, että luonto tarjoaa ne valmiina. Ei tarvitse kastella, lannoitta tai tehdä mitään. Sen, kun poimii. Suurin osa poimimistani yrteistä on löytynyt omasta pihasta! Kuinka siistiä?

Viime viikolla kävin poimimassa omasta pihasta ruusun terälehtiä. Se tuoksu mikä niistä tuli oli ihan mieletön! Olisin voinut nuuhkia niitä koko illan. Kuivatin terälehdet keittiön tasolla pienen pyyhkeen päällä. Parissa päivässä terälehdet olivat kuivia. Tein ensimmäistä kertaa ikinä terälehdistä ruusuhilloketta. Oi nam miten ihanan makuista! Luulen, että hillo sopisi hyvin esimerkiksi juustojen tai blinien kanssa, vaikka miksei se olisi hyvää myös lettuihin tai jukurttiin. Kokeilemalla varmasti selviää! Olin yllättynyt kuinka paljon terälehdet värjäsivät vettä ja siitä tuli kirkkaan pinkkiä (vaaleanpunaisista ruusuista)

Ruusuhillo on makea ja siinä on aika neutraali maku, mutta en osaa kuvailla sitä ruusun vivahdetta joka siihen tulee. Ainakin terälehdet seassa ja vaaleanpunainen väri tuovat hilloon upean ulkonäön. Ruusuhilloon ei sovi kaupan ruusut sillä niissä on käytetty erilaisia myrkkyjä. Valitse siis myrkyttömiä ruusuja mielellään omasta tai jonkun tutun pihasta. Parhaita ovat juuri putoamaisillaan olevat lehdet, jossa ruusu näyttää jo hieman kulahtaneelta. Terälehdet ovat silti kuitenkin vielä hyviä eikä niiden tarvitse olla ulkonäöltään upeita.

Ruusuhillo ohje

2 dl Kuivattuja ruusun terälehtiä (tai about 8dl tuoreita ruusunterälehtiä)

3 dl vettä

1 rkl sitruunan mehua

4 dl hillosokeria

Kiehauta ruusuja vedessä noin 10 minuuttia. Lisää sen jälkeen sitruunanmehu (voit halutessasi laittaa myös enemmän). Lisää sen jälkeen hillosokeri ja keittele rauhassa, välillä sekoittaen. Keittele noin 15 minuuttia kunnes keitos alkaa muuttumaan paksummaksi. Purkita ja laita jääkaappiin. Vuorokaudessa ruusuhillo jähmettyy kokonaisuudessaan. Voit lisätä purkkiin hillon päälle kuivattuja terälehtiä koristeeksi halutessasi.

 

Vinkki

Jos lisäät vettä enemmän (esimerkiksi pari desiä) ja otat laittamasi ylimääräisen veden pois ruusujen kiehauttamisen jälkeen, saat ruusuvettä. Pullota ja jäähdytä. Käytä esimerkiksi ihonhoitoon.

Kiinnostaisiko lukea lisää villiyrtti-reseptejä? (Vaikkei tämä ihan täysin villiyrtti olekkaan, mutta tiedättehän.) Toiveita saa esittää sekä kertoa omat suosikkireseptit!


LUE MYÖS:

Näitä asioita en osta enää 2

Vuohenputki-pesto resepti

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

6 kommenttia

  1. Hannele kirjoitti:

    Kiitos Ruusu hillo reseptistä, tein vanhan tuoksuvan ruusupensaan terälehdistä. Ihanan väristä tuli, talvella maistelen muistellen kesää.

  2. Jonna kirjoitti:

    Voiko kaikista piha ruusuista valmistaa syötävää ja juotavaa vai onko jotkin tietyt lajit vain

    • roosa kirjoitti:

      En osaa sanoa. Suosittelen googlettaan ja tarkistamaan asian itse 🙂

  3. H kirjoitti:

    Jääkö terälehdet hilloon vi siivilöidään ne pois?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *