Hae
Roosa Blom

Onnistunut viikko | Vuosi ostamatta mitään

Ensimmäinen viikko, kun kotiin ei tullut yhtään tavaraa. En ostanut eikä saatu. Ihan mahtavaa!

Tällä viikolla kotoa on lähtenyt taas tavaraa. Myin paikallisella Facebook-kirppiksellä ylimääräistä tavaraa pois ja kivasti muutama kymppi sieltä sitten tuli. Myös lisäsiiven purkaminen edistyy ja piippu saatiin purettua kokonaan. Kaikki vanhat tiiletkin lähtivät, kun muutama ihminen niitä kävi hakemassa ilmaiseksi omiin projekteihinsa. Nextiiliin, tekstiilikierrätykseen lähti taas kassillinen lumppua (rikkinäisiä lakanoita, sukkia ja muuta tälläistä).
Olen ottanut nyt viimeisen kuukauden aikana tavaksi kantaa mukana laukussa kestokassia. Löysin meiltä yhden kassin, joka menee todella pieneen tilaan ja mahtuu kulkemaan hyvin laukussani. Vaikka käytän vain pientä käsilaukkua. Muuten en kanna mukanani mitään zero waste -settiä koska en ole kokenut sitä tarpeelliseksi. Ylimääräinen kassi on kyllä ollut kätevä, koska aina välillä tulee extempore -kauppareissuja tai muita tilanteita että kassia tarvitsisi. Tälläkin viikolla tajusin, että käyn matkalla kotiin ostamassa eläinkaupasta kissalle ruokaa. Oli helppoa, kun sai pakattua suoraa omaan kassiin. Olenkin koko ajan säännöllisemmin pyrkinyt välttämään muovikassien ottamista ja vaikken muovikasseja osta niin silti meiltä ei ole vieläkään ole loppunut pussit, jotka sopivat roskapusseiksi.
Ihanaa, kun on taas kesä! Torit on taas auki ja pääsee ostamaan lähiruokaa. Muutenkin kaupoista löytyy taas paremmin pakkaamattomia kasviksia. Tällä viikolla myös juhlistettiin toisen kaverin valmistujaisia ja perinteisesti ostin taas syötävää ja juotavaa. Paketointikin oli helppoa kun käytin jo kaapista löytynyttä lahjakassia. Ei tarvinut sitäkään ostaa.

Viikon saldo:
– Ei mitään!

_____
Vuosi ostamatta mitään -haaste kestää vuoden 2019 toukokuuhun. Haasteen aikana ei saa ostaa muuta kuin elintarvikkeita, lääkkeitä, bensaa, talomme kunnossapitoon liittyviä juttuja sekä palveluita. Kaikki tavarat (myös shampoot, pesuaineet jne) ovat ostokiellossa ja ostetut asiat kirjataan ylös. Ostamista vältetään kuitenkin viimeiseen asti. Myös tavaran vastaanottaminen ilmaiseksi ja vaihtaminen on kielletty. Tarkoitus on vähentää kotiin tulevan tavaran määrää ja pyrkiä minimalistisempaan suuntaan.
Haastetta voi seurata blogista Vuosi ostamatta mitään -tunnisteen alta sekä Twitterissä #vuosiostamattamitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *