Hae
Roosa Blom

Näin poistat etiketit lasipurkeista helposti

Lasiset säilykepurkit on helppo hyödyntää uudestaan. Ne sopivat kuivaruualle, pakastamiseen, säilömiseen tai mihin ikinä keksitkään. Etikettejä ei tarvitse poistaa käyttöä varten, mutta usein esteettinen silmä vaatii sen.
Näillä ohjeilla olen saanut sitkeimmätkin tarrat irroitettua lasipurkeista helposti.
TARVITSET:
Lasipurkkeja
Rätin / sienen / pyyhkeen
Soodaa ja ruokaöljyä

 

1. Irrota käsin etiketit niin hyvin kuin saat. Olen huomannut, että jotkut ovat kiinni vain yhdestä kohdasta ja osta liimattu kokonaisuudessaan purkkiin.
2. Laita purkit veteen likoamaan vähintään puoleksi tunniksi tai mielellään vaikka yön yli.
3. Ota rätti, sieni tai vaikka pyyhe jolla voit hinkata ylimääräiset etiketit pois.
4. Tee sooda-öljy -seos: Laita kuppiin soodaa esimerkiksi 1rkl ja kaada varovasti ruokaöljyä joukkoon. Sekoita välillä. Seoksesta pitäisi tulla tahnamaista ja hieman löysää muttei liikaa.
4. Levitä seosta tarra- ja liimakohtiin. Sitkeiden liimapintojen kohdalla voi antaa vaikuttaa muutaman minuutin (joskus vaikka yön yli), että öljy imeytyy kunnolla. Sen jälkeen vain hinkkaat haluttua kohtaa, kunnes tarra ja liima lähtee kokonaisuudessaan pois.
Sitkeiden liimapintojen kohdalla seosta voi joutua lisäämään muutamia kertoja. Kuitenkin jos vaikutusaika on pitkä irtoaa liima helposti vain pyyhkäisemällä.
5. Huuhtaise purkki ja pese se joko käsin tiskiaineella tai astianpesukoneessa, jotta pinnan öljyisyys lähtee pois.
***
Näin näppärästi saat lasipurkit käyttöön. Lasipurkit sopivat säilytykseen niin kuiva-aineille kuin ruuan jämille jääkaappiin, hillojen ja soseiden tekoon, take away -astioiksi, pakastukseen – you name it! Lasipurkit säilyvät käytössä pitkään ja ne on jatkossa helppo puhdistaa.

4 kommenttia

  1. Sonja kirjoitti:

    Jes, kiitos! Googlailin läpi nettiä ja sain vain huonoja ideoita mutta tämä oikeasti toimi! ei tarvinnut edes hankaa!

  2. Saara kirjoitti:

    Pakastamisessa täytyy muistaa, ettei laita lasipurkkia liian täyteen, muuten purkki hajoaa. Lämmetessään kappaleet laajenevat, sekin pitää ottaa huomioon sulattaessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *