Hae
Roosa Blom

Minimalistin kenkäkokoelma

minimalistinen kenkäkokoelma

Minimalistinen kenkäkokoelma

Viime aikoina olen törmännyt useampaan kenkäpostaukseen ja siitä inspiroituneena ajattelin esitellä oman kenkäkokoelmani. Tykkään lukea muiden kirjoituksia missä he esittelevät milloin mitäkin tavaraa mitä omistavat. Ne ovat inspiroivia ja on mielenkiintoista katsoa mitä muut tarvitsevat tai eivät tarvitse.

Koen, että minulla on kenkiä tarpeeksi ja käytän kaikkia kenkiäni. Kokonaisuudessaan laskin, että minulla on 15 paria kenkiä. Näistä voisin karsia kolme paria, joita käytän vähemmän. Mutta en halua tai koe toistaiseksi tarvetta. Se onko tämä lukema paljon vai vähän riippuu varmasti henkilöstä. Itselleni tämä on ehkä jopa paljon. Kuvittelisin pärjääväni vähemmälläkin määrällä, jos jokainen kenkäpari on sellainen jota rakastan palavasti. Toistaiseksi kuitenkin tämä määrä on tuntunut hyvältä, koska käytän kaikkia aktiivisesti.

Olen karsinut viimeisen parin vuoden aikana kenkäkaapista noin 10 paria kenkiä. Osan sen takia, etten käyttänyt niitä. Kahdet Pradan kengät, yhdet todella kauniit lasi-kiilakorkoiset nilkkurit H&M x Maison Martin Margiela -mallistosta sekä super mageat Jeffrey Campellin korkokengät, jossa ei ole kantapään alla korkoa ollenkaan (Kyllä! Ja ne oli todella helpot kävellä) jouduin laittamaan myyntiin sillä jalka muuttui raskausaikana sen verran, että ne olivat hieman pienet ja puristavat. Harmitti todella paljon.

minimalistinen kenkäkokoelma minna parikka shoes minna parikka shoes

Kenkäkokoelma: Nilkkurit ja saapikkaat

Redshoe ylipolven korolliset saapikkaat

Minna Parikka korottomat nilkkurit

Minna Parikka korolliset nilkkurit

 

 

Redshoen ylipolven saapikkaat ovat joustavaa stretch-kangasta. Joten nämä mahtuvat kaikkien pohkeista. Tykkään käyttää näitä mekkojen kanssa ja käydessäni ulkona. (Ps. Redshoe on todella hyvä kenkäkauppa Helsingissä. Kannattaa ehdottomasti käydä!) Kultaiset korot ovat kiva yksityiskohta. Nämä kengät ovat noin 4 vuotta vanhat.

Minna Parikan korottomat nilkkurit pupunkorvilla ovat omat everyday shoes. Käytän niitä ympäri vuoden. Nahkakengät ovat lämpöiset talvella ja käytännölliset myös kesällä. Nahka myös kestää vettä, joten ne eivät ota itseensä myöskään sade- ja loskakeleillä. Olen käyttänyt kenkiä niin leikkipuistossa hiekkalaatikolla kuin kaupungissa. Talveksi minun on pitänyt vielä teettää kumipohjat, mutta en ole saanut aikaiseksi. Käytän kenkiä niin usein, etten kerkeä viemään niitä suutarille. Nämä kengät ovat olleet käytössä nyt melkein 3 vuotta ympäri vuoden ja ovat edelleen todella hyvässä kunnossa.

Minna Parikan korolliset nilkkurit ovat myöskin nahkaa. Ne ovat ensimmäiset parikkani ja ostin ne aikanaan alesta. Todella kivat perus korolliset nilkkurit. Arjessa en jaksa käyttää korkoa käytännöllisyyden takia, mutta laitan nämä jalkaani jos on lähdössä ulos tai kaupungille. Näillä jaksaa myös tanssia koko illan. Olen teettänyt näihin erilliset kumipohjat, joten nämä eivät ole yhtään liukkaat talvella. En muista koska nämä olen ostanut, mutta muistaakseni 5-6 vuotta sitten.

Kenkäkokoelma: Talvi ja välikausi

Kumisaappaat

Tennareiden näköiset huopikkaat

Huopikkaat karvareunalla

Dr. Martens valkoiset maiharit

 

 

Kumisaappaat olen ostanut käytettynä kaveriltani noin vuosi sitten. Käytän kumppareita arkena aina kun keli on plussalla myös talvisin. Ne on helppo kiskaista jalkaan kauppaan mennessä, lapsen kanssa ulkoillessa tai viedessä päiväkotiin.

Lahtisen huopikkaat, jotka näyttävät tennareilta. Näitä moni luulee tennareiksi eikä tajua, että ne ovat huopikkaat. Näissä jalat pysyvät lämpöisenä myös 30 asteen pakkasilla ja lisään sillon vain nilkkavillasukat. Tykkään näistä sillä ne ovat erilaiset kuin perinteiset huopikkaat. Koska liikun arkena taaperon kanssa yleensä heitän karvareunaiset huopikkaat jalkaani sillä olen hieman laiska solmimaan kengännauhoja. Muistaakseni olen ostanut nämä 5-6 vuotta sitten.

Lahtisen huopikkaat karvareunalla olen ostanut suoraa Lahtisen huopatehtaalta Jämsästä. Kuten kumpparit niin huopikkaita käytän samaan tarkoitukseen paitsi, että kiskaisen ne jalkaan pakkasella. Kumpparit ja huopikkaat ovat eteisessä talvella molemmat ja vuorottelen niitä kelin mukaan. Huopikkaat ovat myös super lämpöiset ja vasta kovilla pakkasilla lisään villasukat. Ikinä ei varpaita palele. Nämä taitavat olla myös joku 8-9 vuotta vanhat.

Dr. Martensin valkoiset maiharit. Sain nämä toiveestani joululahjaksi, kun olin 16-vuotias (vai 17?). Eli siitä onkin jo se 8-9 vuotta aikaa. Välillä on ollut taukoa ja olen käyttänyt näitä vähemmän. Olenkin harkinnut kenkien myymistä, mutta en ole varma haluanko myydä näitä.

minimalistinen kenkäkokoelma

minna parikka shoes minna parikka shoes

Kenkäkokoelma: Kesäkengät

Mustat ballerinat

Ruskeat sandaalit

Minna Parikka kukkakuosiset tennarit

Minna Parikka satiiniset fliplopit

 

 

Musta ballerinat olen ostanut käytettynä kaveriltani. Ne ovat perus kivat kengät, joita kesällä tulee käytettyä. Itselleni ne kuuluvat kenkäkaapin must-tuotteisiin. Loaferit ovat malliltaan mielestäni kivat. Haaveilin myös jossain vaiheessa Pradan vastaavista, mutta nämä omistamani keinomokkaiset ovat myös kivat.

Ruskeat sandaalit ovat lähemmäs 10 vuotta vanhat. Muistaakseni olen ostanut ne jostain kenkäkaupasta Ideaparkista aikanaan. Näitä ei tule kyllä käytetty juuri koskaan (ja olivatkin hautautuneet laatikon pohjalle). Aion käyttää nämä kengät loppuun, mutta vastaavia en kyllä kaipaa toisia.

Minna Parikan kukkakuosiset tennarit on mun yhdet lempparikengät. Aina, kun laitan ne jalkaani tekisi mieli juosta ja hypähdellä ulkona. Suurinosa kengistäni on mustia ja mustat kengät ovatkin helppo valinta ja sopivat usein kaikkeen. Mutta ei kaiken kuulu olla helppoa ja tylsää – kuten ei kenkienkään. Koska vaatekaappini koostuu todella paljon oman värimaailmani (kevät) väreistä; keltaista ja vaaleanpunaista, niin nämä kengät sopivat monen mekkoni kanssa. Kengät saavat myös aina ihastusta osakseen, kun niitä käytän. Olen ostanut nämö käytettynä huhtikuussa 2017 ja olivat lähes käyttämättömät. Vaikka nämä ovat kangaskengät niin tennareiden sisäpinta on nahkaa. Nämä pysyvät paremmin muodossa, kuin esimerkiksi Converset, joita olen kuluttanut monia pareja.

Minna Parikan satiiniset fliplopit ovat kenkäkaappini toisiksi uusin tulokas. Katselin näitä kenkiä, kun ne tulivat myyntiin mutten ostanut. Kerran meinasin jo ostaa kun tulivat aleen, mutta päädyin silti jättämään ostamatta. Lopulta sattumalta löysin kengät juuri haluamassani värissä ja omassa koossani käytettynä viime vuonna. Kengät olivat lähes käyttämättömät. Rakastan näitä kenkiä ja nämä ovat ihanat kesäkengät. Sopivat arkeen ja juhlaan. Satiini ei ole niin arka materiaali kuin voisi luulla ja itse ajattelen kuitenkin kenkieni olevan käyttötavaraa. Siksi en säästele niitä kaapissa liikaa.

minna parikka shoes minna parikka shoes

Kenkäkokoelma: Juhlakengät

Minna Parikka mustat avokkaat

 

 

Omistan vain yhdet juhlakorkokengät ja ne ovat nämä Minna Parikan mustat avokkaat. En tykkää juurikaan käyttää piikkikorkoisia kenkiä. Nämä ovat kuitenkin myös yksi kenkäkaapin must-tuotteista ja käytän näitä aina juhlissa. Olen ostanut nämä elokuussa 2016 ja käyttänyt monien juhlien lisäksi myös omissa häissäni.

Kenkäkaappi-esittelystä varmasti on huomannut, että rakastan Minna Parikan kenkiä. Ne ovat niin omaa tyyliäni. Tyylikkäät, persoonalliset ja leikkisät. Tykkään itse pukeutumisessa todella klassisesta tyylistä, mutta ripauksella jotain jujua. Kaverini sanoin ”Niin hienoja juttuja, ettei kukaan muu uskaltais pukea päällensä”. Sama pätee kenkiin. Arjessa kuitenkin yleensä päädyn aika perus juttuihin.

Kenkäkokoelma: Urheilukengät & muut

Crocsit

Lenkkarit

Salikengät

 

Ensimmäisenä nämä ei kovin kauniit kengät; crocsit. Taitavat olla reilusti yli 10 vuotta vanhat. Käytän näitä rantasaunalle mennessä, kesällä potkaisen pihalle mennessä ja monissa muissa tilanteissa. Kengät ovat saaneet maaliroiskeita sillä käytin niitä kesällä, kun maalasimme taloamme. Rumat kengät, mutta käytännölliset. En ostaisi, jos en omistaisi. Käytän näitä silti paljon ja maalla asuessa tulee käytettyä omassa pihassa paljon.

Urheilu ei ole asia mihin haluan panostaa. Omistamani lenkkarit on varmaan 10 vuotta vanhat, mutta eivät päädy kovin usein jalkaan. Oikeastaan vain jos lähden juoksulenkille eli muutaman kerran vuodessa. Yhdessä vaiheessa pesin nämä koneessa ja käytin pelkästään salikenkinä. Mutta PT:n suosituksesta hankin salille tasapohjaiset kengät.

Toiset urheilukenkäni ovat siis salikengät, joita käytän useamman kerran kuukaudessa. Aina, kun treenaan salilla. Nämä taitavat olla noin vuoden vanhat. Salikengiksi ostin vain jotkut perus kengät mitkä löysin sopivaan hintaan. Täytyy myöntää, etten kiinnittänyt ekologisuuteen tai eettisyyteen huomiota. Ja se on harvinaista minulta. Käytän nämä varmasti loppuun sillä treenivaatteet eivät ole asia mihin haluaisin laittaa rahaa ja ne käytän aina loppuun. Seuraavalla kerralla kiinnittäisin enemmän huomiota ekologisuuteen.

 

Siinä olikin kaikki kenkäni. Mitä kenkiä ja paljon sinä omistat?

 


LUE MYÖS:

5 tavaran karsimisen kompastuskiveä ja kuinka päästä niistä yli

Mitä olen myynyt tonnilla kotoamme pois?

 

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

 

5 kommenttia

 1. Melissa kirjoitti:

  Mun ei kyllä kannata tehdä tällaista…Olen kaikkea muuta kuin minimalisti ?

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  • roosa kirjoitti:

   Ois kyl mielenkiintoista nähdä sun vaatekaapin sisältö! Koska sun vaatteet on niin mageita.

 2. Tintti kirjoitti:

  Ovatko Parikan avokkaat hyvät jalkaan ja ”osaako” niillä kävellä vaikka korkoa onkin jonkin verran? 😉

  • roosa kirjoitti:

   Kyllä mun jalkaan ovat olleet hyvät ja mukavat 🙂 Korko on omasta mielestäni maltillinen. Käytän korollisia kenkiä harvemmin, mutta näillä on helppo kävellä ja jaksaa seistä koko illan.

 3. Nora kirjoitti:

  Hienoja kenkiä =) Itse en ole koskaan ollut oikein kenkäfriikki, kunhan on kenkiä riittävästi, ne ovat hyvät jalassa tai ainakin ihan ok ja että ovat itselle mieluisat ja sopivat edes jotenkin asuun ja käyttötarkoitukseen. Nuo Minna Parikan pupukengät ovat nuorten tyttöjen/naisten keskuudessa melko suositut kengät, vaikka eivät ole mitenkään halvat niin kuin ei Minna Parikan kengät muutenkaan. Itse en ole Minna Parikan kenkien perään enkä Manolo Blahnikien tai Pradojen yms. Mulla tavoitekengät ovat ehkä kotimaiset talvikengät tai jotkut muut kotimaiset kengät (kotimaiset kengät ovat hyvät kävellä ja yleensä laadukkaat) ja aina kun kesä alkaa lähestyä, niin Eccon sandaalit, joita olen suosinut jo useita vuosia, kun eivät hierrä mun jalkoja ja en jaksa etsiä muita, jotka ei hiertäisi. Mulla on kuitenkin jalan koko sen verran pieni (talvikengät yleensä 35 ja muut 34), että kenkien löytäminen ei ole ihan helppoa. Joskus ajattelen, että olisipa isompi jalka, että voisi ostaa kenkiä aikuisten kenkäosastoilta tai kenkäkaupoista, joissa ei myydä kuin aikuisten kenkiä. Harmitti, kun Eccon kenkämyymälä täällä meilläpäin lopetti lasten kenkien myymisen samalla kun myymälä pienentyi. Eccon nettisivuilla on sitten valikoimaa enemmän, mutta en ole ikinä tilannut netistä mitään ja en oikein uskalla, kun muutenkin toimin netissä ollessani varovaisesti ja katson mitä teen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *