Hae
Roosa Blom

DIY Joulukalenteri lapselle – 7+1 ideaa

Kuva ja ohje laatikoihin täältä

 

Joulukuu on jo kohta ovella. Niin se on taas hiipinyt salakavalasti huomaamatta. Ajattelin aina, että onhan tässä aikaa vielä jouluun, mutta ei olekkaan! Meidän vauva on tänä jouluna vielä niin pieni, ettei meillä ole suurta jouluhössötystä. Hän saa pari pakettia ja nauttia joulun tunnelmasta. Joulukalenteri myös jäi askartelematta tänä vuonna, mutta ehkä ensi vuonna sitten. Sain kuitenkin hyviä ideoita toteuttaa lapselle joulukalenteri, joten halusin jakaa vinkkejä myös teille. Meille ei tule suklaakalenteria, mutta jonkinlainen kalenteri kylläkin ensi vuonna.
Kokosin mielestäni kivoja ideoita kalenterin sisällöiksi. Kaikki ovat toteutettavissa ilmaiseksi tai pienellä budjetilla.

TARINAKALENTERI

Mikä olisikaan sen kivempaa kuin yhdessä lukeminen? Tarinakalenterin voi toteuttaa kahdella tavalla.
1. Lainaa kirjastosta 24 jouluaiheista kirjaa. Joka päivä luukusta paljastuu ”uusi” kirja. (Kiitos ideasta Juliaihminen.)
2. Jatkotarina. Kirjoita/kopioi jokaisella päivälle pätkä tarinaa, joka jatkuu 24 päivän ajan ja saa päätöksensä jouluaattona. Kirjasta voisi kopioida tarinan pätkiä tai kirjoittaa itse paperille.

Jouluaiheisia valmiita jatkosatuja:
Tuutikki Tolonen – Joulusatuja
Elina Karjalainen – Tonttutyttö Tarleena matkalla jouluun
Elina Karjalainen – Tonttutyttö Tarleena ja talven ihme
Sirkka Knuutila – Rosmariini ja joulun taika

LELUKALENTERI

1. Legorakennelma, johon saisi joka päivä lisää paloja. Ohjeen voisi antaa ekana tai vikana päivänä. Sitten rakennelmaa saisi koota joka päivä pari palikkaa lisää. Tähän voisi ostaa myös käytettynä jonkun legolaivan, -rakennuksen yms.
2. Palapeli. Sama idea kuin legokalenterissa, mutta saisi aina muutaman uuden palapelin palasen.

 

PUUHAKALENTERI

1. Jokaiselle päivälle olisi joku pieni tekeminen yhdessä. Esimerkiksi leivotaan pipareita, käydään kauneimmissa joululauluissa, leivotaan torttuja, kirjoitetaan joulupukille, koristellaan kori /joulukuusi, lainataan kirjastosta joulukirjoja, katsotaan jouluaiheinen elokuva, askarrellaan joulukortteja Tai mitä nyt ikinä keksiikään! Ehkä pitäisi tehdä oma postaus pelkästään näille tekemisille.
2. Ensimmäisenä päivänä kotiin muuttaa kirjeen kera joulutonttu. Hän on veijari ja puuhailee öisin kaikkea. Aamuisin hänet pitää etsiä ja viedä nukkumaan omaan petiinsä. Tonttu voi puuhastella kaikkea hassua, joskus myös vaikkapa pelata lautapeliä, etsiä piparimuotteja jne ja silloin myös puuhastella näitä asioita koko perheen kesken.

MAKUKALENTERI

Mikä olisikaan parempi idea kuin tutustuttaa lapsi uusiin makuihin? Lapset usein pitävät rusinoista joten miksei myös muunlaisistakin kuivatuista hedelmistä ja marjoista.
1. Osta 24 eri tuotetta kuten hedelmää, marjaa, makeista irtona esimerkiksi Punnitse & Säästästä. Osa voi olla sokeroimattomia, osa sokerillisia. Terveellisempiä ja epäterveellisiä. Eikä tarvitse ostaa kuin muutama kappale per tuote. (Kiitos ideasta Kemikaalicoctailin Nooralle)
>> Zero Waste -vinkki; osta tuotteet irtomyyntinä omaan rasiaan kuten Pilttipurkkeihin. Näissä voi myös säilyttää jouluun asti. Paperipussitkin käyvät.

PÄINVASTAINEN KALENTERI

1. Kerää joka päivä lapsen kanssa yksi lelu jolla hän ei enään leiki jouluun asti. Joulun jälkeen tai aattona viekää lelut niitä tarvitseville.

 

Kylläpä sitä onkin monta hyvää ideaa toteuttaa joulukalenteri. Puuttuuko tästä joku todella hyvä idea? Kerro ihmeessä!

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Ihana postaus jälleen kerran! Itse totetutan tekemiskalenterin, tuo tontun muutto kotiinkin houkuttelisi, mutta en tiedä haluanko yhtään ylimääräistä tavaraa enää meille.:D Tykkään blogistasi todella kovasti, jatka samaan malliin!

  2. Roosa Blom kirjoitti:

    Ihana kuulla, että olet tykännyt postauksistani <3 Tälläinen positiivinen palaute saa fiilikset nousemaan ja inspiraation laukkaamaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *