Hae
Roosa Blom

Vauvaa hemmotellaan | Vuosi ostamatta mitään

(Tää 3 dollarin kirppismekko Miamista oli super hyvä ostos!)
Nyt tuntuu, että kaikki loppuu! Vaikkakin oli jo tiedossa, mutta nyt ne oli astianpesukonetabletit. Prismasta lähtikin uusi, iso paketillinen niitä mukaan. Ne riittävät kyllä seuraavaksi vuodeksi.  Tein myös itsetehtyä pyykinpesuainetta lisää. Eipä sitä ainakaan tarvinnut ostaa. Nyt olen käyttänyt kyseistä ainetta jo useamman koneellisen ja se on kyllä toimiva ja hyvä. Valitettavasti ei sovi kestovaipoille, mutta muulle pyykille ihan paras. Irrottaa kyllä sitkeitäkin tahroja. Ei tietenkään ihan kaikkea, mutta en joudu esikäsittelemään tahroja sappisaippualla yhtään niin paljon kuin ennen. Kun vain kerkeäisi niin kirjoitan ohjeen tänne bloginkin puolelle. Voihan tämäkin olla yksi voitto kun ei tarvitse pyykinpesuainetta ostaa? Sain myös vauvan vaunujen maalausprojektin valmiiksi. (Siitäkin lisää myöhemmin)
Tällä viikolla juhlittiin ystävän valmistujaisia. Lahjaksi annoimme syötävää ja juotavaa. Lahjojen paketointiin löytyi kotoa tarvikkeet, kun käytin jo lahjaksi saadun lahjakassin uudestaan. Kaapista löytyi 3 rullaa (miksi?) lahjanarua ja kortin askartelin itse.

(Muru-kissakin tykkää hemmotella vauvaa ja tulee usein mahan päälle tai viereen nukkumaan ja kehräämään)

Vauvaa sen sijaan sai taas lahjoja. Häntä hemmotellaan kyllä. Irlannista ystävä toi tuliaiseksi kolme ihanaa vaatetta. Kummitätini taas toi pari peittoa, pari lelua ja lakanaa sekä pussillisen vaippoja, jotka olivat jääneet heille jostain syystä pyörimään tarpeettomina. Yksi leluista oli vauvan kangaskirja kuvilla sekä lattiaviltti/-peitto jonka kummitätini on tehnyt mulle kun oon ollut vauva. Ihana saada ne nyt käyttöön omalle lapselle.
Viikon saldo:
– Ecover astianpesutabletit 12€
– 3kpl vauvan vaatteita (saatu)
– Vauvaulle pari peittoa, pari lelua ja lakana (saatu)
– Paketellinen vaippoja (saatu)

_____
Vuosi ostamatta mitään -haaste kestää vuoden 2019 toukokuuhun. Haasteen aikana ei saa ostaa muuta kuin elintarvikkeita, lääkkeitä, bensaa, talomme kunnossapitoon liittyviä juttuja sekä palveluita. Kaikki tavarat (myös shampoot, pesuaineet jne) ovat ostokiellossa ja ostetut asiat kirjataan ylös. Ostamista vältetään kuitenkin viimeiseen asti. Myös tavaran vastaanottaminen ilmaiseksi ja vaihtaminen on kielletty. Tarkoitus on vähentää kotiin tulevan tavaran määrää ja pyrkiä minimalistisempaan suuntaan.
Haastetta voi seurata blogista Vuosi ostamatta mitään -tunnisteen alta sekä Twitterissä #vuosiostamattamitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *