Hae
Roosa Blom

Hiushuuhde korvaa hoitoaineen | DIY

Inhoan ylimääräisiä purkkeja ja mitä monikäyttöisempi tuote sen parempi. Suosin myös tuotteita, joiden inci-lista on mahdollisimman lyhyt (ja tietenkin täysin luonnonmukainen). Olen viime vuosina löytänyt kotikosmetiikan maailman. Kun ekologisuus alkoi kiinnostaa kymmenen vuotta sitten olisin pitänyt tämmöistä hippien juttuna, mutta en enään todellakaan.

Olen se ihminen joka ennen pesi hiuksensa joka päivä shampoolla ja hoitoaineella. Luonnonkosmetiikkaan siirtymisen myötä olen yrittänyt pyrkiä harventamaan hiustenpesuväliä. Nyt kuitenkin ollaan siinä pisteessä, että shampoo vaihtuu palashampooseen ja tarkoitus oli myös korvata hoitoaine. Luonnonkosmetiikka-ryhmissä moni on kertonut käyttävänsä hiushuuhdetta. Hiushuuhteita myy valmiina mm. Flow kosmetiikka. Tämä hiushuuhde on vain kahta ainesosaa ja helppo sekä edullinen tehdä kotona.
Hiushuuhde poistaa hiuksista tahmaisuutta, jota usein palashampoon käyttö saattaa aluksi aiheuttaa. Omat hiukseni eivät ole koskaan tuntuneet niin hyväkuntoisilta ja pehmeiltä kuin hiushuuhdetta käyttäessäni.
OHJE
1/5 omenaviinietikkaa
4/5 vettä
pullo tai astia
Lisää astiaan 4/5 osaa vettä ja 1/5 osaa omenaviinietikkaa. Ravista.
Käyttö:

Hiushuuhdetta laitetaan hiuksiin tarvittava määrä, että sitä on joka puolella. (Itsellä menee 2-5dl / pesukerta) Se voidaan huuhdella pois vedellä tai jättää hiuksiin. Itse tykkään laittaa suihkepullolla jolloin saan tasaisesti joka paikkaan ja annan vaikuttaa muutaman minuutin.

Hiushuuhteen voi myös jättää hiuksiin. Hiuksiin jätettäessä vaikutukset tehostuvat. Etikanhaju ei jää hiuksiin ja haihtuu viimeistään hiusten kuivuessa.

4 kommenttia

 1. Marina Forss kirjoitti:

  Tätä mä niin kaipasin. Tää tulee niin testiin ja myös 11v likalle jonka hiukset ol lapaluihin asti ?

 2. Mervi kirjoitti:

  Hei. Ajattelin kokeilla jos auttaisi että ei rasvottus niin nopeasti. Käykö ihan perus etikka? Vai pitääkö olla just toi? Kiitos

  • roosa kirjoitti:

   En ole kokeillut tavallisella etikalla, mutta luulen että sekin käy 🙂 Kerran käytin balsamico-etikkaa kun sitä oli jäänyt kaappiin pyörimään. Toimi yhtä hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *