Hae
Roosa Blom
Kaupallinen yhteistyö

Kesän aktiviteetti ja retkeily bucket list

Kaupallinen yhteistyö: Népra

Népra urheiluvaatteet ovat joustavia ja mukavia päällä / Kuva Dilan Rauhala – Dilan Photography

 

Kesän bucket list

Vaikka kesäkuu vaihtuu jo heinäkuuksi niin vielä ei kesä ole ohi. Itselläni on vasta alkanut loma, joten tuntuu, että omalla kohdallani tästä kesä vasta alkaa. En yleensä harrasta kesälistojen tekemistä sillä mielestäni kesällä pitää mennä fiiliksen mukaan eikä myöskään lomaa saa liikaa suorittaa. Helposti myös voi jäädä pahamieli, jos jotain on jättänyt tekemättä vaikka olisi tehnyt jotain mahtavia asioita listan ulkopuolelta. Tänä vuonna kuitenkin tein poikkeuksen ja tehtiin koko perhe ”kesäbingo”, johon jokainen perheenjäsen sai listata 3 asiaa mitä haluaa tehdä yhdessä. 3-vuotias halusi mm. mato-ongelle ja pyöräilemään, mies veneretkelle ja saunomaan koko perhe ja minä nukkua pakettiautossa. Lista näytti todella kivalta eikä siellä ollut mitään kalliita asioita. Sellaisia kivoja, edullisia ja vähällä vaivalla toteutettuja juttuja.  Muutama kohta ollaankin jo ruksittu sieltä.

 

retkeily ja aktiviteetti bucket list

Tehdessäni tätä listaa innostuin aivan älyttömästi! En malta odottaa sillä kesällä on valtavasti kaikkia ihania aktiviteettejä mitä tehdä. Suomen luonto on niiiin monipuolinen ja valoisuus tuo aikaa olla ulkona enemmän. Tässä muutama omat kesäni aktiviteetit mitä haluan tehdä.

Népran keltainen kierrätysmateriaaleista valmistettu Cella t-paita on ihana!

 

Pyöräily

Kesällä haluan pyöräillä ja paljon! Aloitetaan heti lumien sulettua muksun kaa pyöräilemään ja jatketaan sitä pitkälle syksyyn. Pyöräily on mielestäni kiva tapa liikkua paikasta toiseen. Meidän muksu tykkää myös pyöräillä, joten tulee helposti pyöräiltyä koko perhe. Oon myös välillä napannut pyörän auton kyytiin, kun oon mennyt Helsinkiin. On ihan erilaista liikkua pyörällä ja maisemat vaihtuu eri tavalla. Se fiilis on jotenkin vaan niin huikea mikä pyöräillessä on. Tykkään myös siitä, että pyörällä matka taittuu paljon nopeammin kuin kävellen. Kävely on siirtymiseen liian hidasta itselleni. Haha. Tänä vuonna sain uuden pyöränkin äidiltäni ja innostus on vain kasvanut, kun on hyvä pyörä alla. Olisi ihana toteuttaa vaikka joku päivän pyöräretki tai vaikka yhden yön. Pelkästään jo omassa kunnassa riittäisi nähtävää ja koettavaa vaikka viikonlopun mittaiselle pyöräretkelle.

Lue myös: Polkupyörän keväthuolto ja apuna WD-40 monitoimiaine

 

Uinti

Instagramissa minua seuraavat ovat jo kyllästymiseen asti saanut kuulla meidän laiturista. Neljä vuotta tätä odotettiin! Nyt vihdoin päästään omasta rannasta uimaan, joten aion hyödyntää sen. Lähes joka päivä on tullut käytyä uimassa. Olen innostunut uimisesta ihan uudella tavalla tänä kesänä. Ennen en varsinaisesti pitänyt uimisesta. Nykyään olen oivaltanut, että en varsinaisesti pidä uimisesta vaan enemmän uiskentelusta. Siitä, että lilluu vedessä, välillä ui eteenpäin, välillä selällään. Vedessä voi pyöriä, jumpata, heiluttaa kehoa tai vaan kellua. Olla vaan. Varsinainen matkauinti ei ole mun juttu ja olen ollut aina aika hidas uimaan. Mutta uiskentelu ja samalla luonnon ihmetteleminen on ihanaa. Se on myös rentouttavaa ja nollaavaa. Tänä kesänä aion siis uiskennelle ja paljon!

Népra ”Yed Joggersit” toimivat hyvin collareiden ja verkkahousujen välimallina. Käytän niitä paljon ulkoiluhousuina.

 

Retkeily kansallispuistossa

Tänä kesänä haluan myös retkeillä. Olin teininä innokas partiolainen ja olen viettänyt satoja öitä teltassa. Olen myös käynyt useissa Suomen kansallispuistoissa. En tiedä tarkkaa monessako, mutta useammassa. Tänä vuonna haluan ruksia listalleni yhden lisää. Joskus ajattelin, että olisipa siistiä vierailla kaikissa Suomen kansallispuistoissa. Se saa luvan olla tavoitteeni. Viime vuonna telttailtiin ekan kerran taaperon kanssa. Telttailukin on ihan jees, mutta nykyään kun olen nukkunut elämäni aikana teltassa paljon niin se ei enää houkuta. Nyt haluaisin enemmän retkeilyauto tai matkailuautoilua yhdistää tähän. Luultavasti kuitenkin tämä kääntyy diy-hommiksi ja heitetään patjat pakettiauton lattialle ja otetaan trangia mukaan. Olen aiemminkin nukkunut pakettiautossa patjalla ja se on ihan jees. Oma tunnelmansa siinäkin.

En ole päättänyt vielä missä kansallispuistossa kävisimme. Jos emme mene kansallispuistoon niin haluisin mennä joko Turun saaristoon tai Saimaalle. Saimaalla kerran löydettiin ihan mieletön puskaparkki, jossa oli niin kirkasta vettä, etten varmaan koskaa ollut Suomessa nähnyt ja luonnon hiekkarantaa silmän kantamattomiin. Sinne olisi siisti päästä uudestaan, jos vaan muistan mikä paikka se oikein oli.

Lue myös: Eka telttaretki taaperon kanssa – Isojärven kansallispuisto

 

Suppailu

Olen kerran 4-5 vuotta sitten kokeillut pari minuuttia tuttavan suppilautaa, mutta muuten ei ole kokemusta suppailusta. Tänä kesänä aion vihdoin ottaa asiakseni ja vuokrata päiväksi suppilaudan. Nyt vielä kun se on helppoa ja pääsee omasta rannasta. En tiedä innostunko suppailusta, mutta sitä aion ainakin kokeilla! Olen ajatellut, että voisin joku ilta kun muksu on mennyt nukkumaan niin ottaa suppilaudan kainaloon ja mennä meidän järvelle kokeilemaan. Mies on kuitenkin kotona lasta vahtimassa. Kesäilloissa on vielä sitä jotain, kun aurinko alkaa laskea, ihmiset siirtyvät sisälle ja nukkumaan, luonto on edelleen hereillä ja ulkona on valoisaa. Olisi kiva suppailla joko tässä omalla lahdella tai Pälkäneen Kostian virralla (joka on joki, jossa ei paljoa virtaa).

Päällä Népran vastuulliset urheiluvaatteet reissussa Hankasalmella.

Varusteet

Itselleni on tärkeää, että kesäsuunnitelmat ei ole mitään kovin rahakkaita eikä niitä varten ole pakko hankkia uusia varusteita. Mennään niillä mitä omistetaan ja lainataan tarvittaessa jotain, jos puuttuu. Arjessa tulee ulkoiltua ja liikuttua luonnossa paljon. Rakastan sellaista outdoorlifestylea, vaikka tosin teltassa ja ulkona en ole nukkunut pitkään aikaan. Omat aktiviteetit ovat sellaisia, että niihin löytyy varusteet valmiiksi tai ei tarvitse. Isoin on varmasti vaatteet.

Mulla on käytössä lähes päivittäin ulkoillessa ja liikkuessa Népran urheiluvaatteet. Ne onkin melkein aina joko pesussa tai päällä. Meidän tyttöjen reissussa Hankasalmella ulkoiltiin ja retkeiltiin paljon. Silloinkin pidin päällä päivisin vain Maia-legginssejä ja Cella t-paitaa. Pari vuotta liikuin ilman kunnollisia urheiluvaatteita ja niihin panostaminen on kyllä kannattanut! On aivan eri pistää urheiluun tarkoitettu t-paita kuin tavallinen puuvillapaita. Liikkuminen on mukavempaa, kun vaatteet on hyvät. Itselleni tärkeintä on, että vaatteet ovat päällä mukavat, joustavat eivätkä kiristä ja purista. Sen lisäksi ne eivät saa valua ja nousta, niin että täytyy olla koko ajan nyppimässä ylemmäs tai alemmas. Materiaalin täytyy tuntua iholla mukavalta eikä yhtään hiostavalta. Itselläni on ollut käytössä Népran vaatteita pisimmillään lokakuusta ja edelleen ne näyttävät kuin uudelta, vaikka niitä on pesty ja paljon.

Népran tuotteet ja arvot ovat vastuulliset (lue lisää täältä!) Népran urheiluvaatteet on paitsi tuotettu vastuullisesti ja pitkälti kierrätysmateriaaleista, on yrityksen arvomaailma muutenkin kohdillaan. Jokaisesta tuotteesta lahjoitetaan yhteensä 50 senttiä neljälle eri organisaatiolle. Vastuullisuuden lisäksi täytyy sanoa, että tuotteet on oikeasti hiton hyviä! Ne on todella laadukkaita, kestäviä ja istuvia. Itselleni pelkkä vastuullisuus ei riitä vaan haluan myös oikeasti toiminnallisia ja hyviä vaatteita. Népra on onnistuttu siinä! Kesän aktiviteetteihin ei tarvitse paljoa miettiä mitä pukee päällensä, koska omalla kohdallani vastaus on tietenkin Népra.

Mitä sun kesän suunnitelmiin kuuluu?


Lue myös:

Miniloma Hankasalmella – lasi-igluja, luontoa, villiyrttejä ja kasvohoitoja

Kissan raakaruokailu – hyvät puolet ja apua allergiaoireisii

10 kysytyintä kysymystä sähköautoilusta

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAMISSA

Löydät minut @roosablom

Kaupallinen yhteistyö: Népra

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *