Hae
Roosa Blom

Näin saat lisää lukijoita blogiin

Nyt, kun olen blogannut jo pidempään ja kerännyt hurjan määrän seuraajia blogiini, saan usein kysymyksiä ”Kuinka saada lisää lukijoita blogiin?”. Omat sivukatseluni ovat siis pyörineet viimeisen puolen vuoden aikana 22 000 – 110 000 välillä ja uniikkejä kävijöitä käy 12 000 – 30 000 joka kuukausi. Kirjoitin myös syyskuussa postauksen, jossa kerroin elokuussa tehneeni blogini ennätyksen – yli 100 000 näyttökertaa yhdessä kuukaudessa. Ajattelin siis jakaa omia ajatuksiani miten blogiini on löydetty ja olen saanut kasvatettu mukavan ison lukijakunnan.

 

Jaa omia postauksia

Eihän kukaan löydä sun blogiin, jos et jaa niitä sun juttuja missään! Jaa blogipostauksiasi aktiivisesti ainakin omissa somekanavissa (Facebook, Instagram, Tiktok, Twitter). Sen lisäksi Facebook-ryhmät ovat hyviä. Valitse kuitenkin tarkkaan sellaisia ryhmiä jotka tukevat aihepiiriäsi ja niissä saa mainostaa blogipostauksia. Vältä klikkiotsikoita ja jaa hyvässä hengessä. Ole myös ryhmissä aktiivinen muuten kommentoimalla ja seuraamalla juttuja. Muuten sinut muistetaan vain postausten-linkittäjänä mikä ei ehkä ole positiivinen juttu. Älä myöskään jaa samaan ryhmään blogipostauksia liian usein.

Voit myös buustaa omia postauksiasi pienellä maksullisella mainonnalla.

 

pitkäikäiset postaukset

Omista postauksistani suurinosa on sellaisia, jotka eivät vanhene. Edelleen blogini muutaman vuoden takaisia postauksia luetaan säännöllisesti ja luetuimmissa postauksissa on aina vähintään puolet useamman vuoden takaisia. Usein postaukset sisältävät myös jotain informaatiota lukijalle. Tälläisiä postauksia ovat mm. reseptit, diy-ohjeet, kokemuksia asiasta X ja vertailupostaukset. Näitä mun postauksia, jossa on esimerkiksi reseptejä tai diy-ohjeita jakaa myös lukijani erilaisissa Facebook-ryhmissä. Kun joku kyselee toimivaa diy pesuainetta niin joku on aina kerinnyt linkata mun postauksen keskusteluun.

Vanhoihin postauksiin myös tulee liikennettä Googlesta eli saat lisää lukijoita. Monet googlettavat erilaisia asioita (yleensä yllämainittuihin asioihin) ja päätyvät postauksiini. Tämä ei ole mikään nopein reitti kasvattaa kävijämäärää, mutta pitkällä tähtäimellä se tuottaa tulosta. Vaikka postaisit harvemmin tai tulisi pieni blogitauko niin blogissa edelleen kävisi kävijöitä ja ns. pyörisi itsestään eikä sivukatselut tipahtaisi nollaan.

Täytyy vielä kertoa sellainen juttu, että olen saanut useamman kaupallisen yhteistyön, josta on maksettu kunnon korvaus niin sillä, että asiakas on sanonut ”Joo ollaan huomattukkin, että sun vanhasta postauksesta tulee säännöllisesti liikennettä meidän sivustolle.” Ja he ovat olleet valmiita tekemään yhteistyötä ja maksamaan siitä. Ja itse aina sanon asiakkaille, että en lähde tavoittelemaan blogipostauksilla sellaista, että tulisi valtavat piikit heti vaan nimenomaan pitkäaikaista postausta.

SEO-optimoinTI

Tämä liittyy tuohon ylläolevaan. Jotta blogipostaukset nousevat Googlessa niin ne tulee olla SEO-optimoitu oikein. Ennen Vaikuttajamedialle siirtymistä en ymmärtänyt SEO-optimoinnista mitään. Olin aivan pihalla. Mutta oikeasti se on todella helppoa. Yhteistöiden kannalta on myös hyvä osata SEO-optimoida postaukset sillä se kertoo ammattitaidostasi asiakkaalle. Ja sinun tietenkin kannattaa kertoa asiakkaalle myydessäsi, että pakettiin kuuluu ammattimaisesti SEO-optimoitu blogipostaus.

 

vanhojen postausten upotus uusiin

Aina, kun puhut blogipostauksessasi jostain aiheesta, josta olet kirjoittanut aiemmin niin linkkaa se. Ylempänä tätä postausta näkyy esimerkki, kun puhuin diy pyykinpesuaineesta. Laitoin siihen linkin, jotta lukija voi halutessaan klikata sitä ja katsoa mistä on kyse. Myös lauseet ”Edellisessä postauksessani kerroin tästä…” (linkkaa tuohon se edellinen postaus) tai ”Lapsen synttäreiden jälkeen olemme pohtineet…” (Linkkaa lapsen synttäripostaukseen) Saitte varmaan tästä aiheesta kiinni? Tällä tavoin saa lukijan lukemaan myös lisää blogipostauksiasi, joka kasvattaa blogin näyttökertoja.

Blogipostauksen lopussa tulisi myös olla linkitettynä haluamallasi tavalla muutama vanha blogipostaus. Ne voi olla ”Edellinen postaus” tai ”Lue myös” tai miten haluatkaan tehdä. Tietenkin blogipostausten loppuun kannattaa aina lisätä myös linkit somekanaviin. Nämä molemmat (blogin sisäiset ja blogin ulkoiset linkit) ovat osa SEO-optimointia ja parantavat postauksen Google-näkyvyyttä.

 

 

Blogit.fi ja Bloglovin kuntoon

Ei pidä vähätellä mitään yksittäistä asiaa. Itselläni oli hävettävän kauan Blogit.fi ja Bloglovin hieman retuperällä eli siis blogista puuttui seurantalinkit niihin ja multa ajankohtainen käyttäjä. Jos tavoite on saada lisää lukijoita niin yhtään lukijaa ei voi vähätellä. Et koskaan tiedä tuleeko sieltä seuraava yhteistyökumppani tai toimittaja.

Kun nämä kaksi laittaa kerralla kuntoon niin niitä ei tarvitse päivitellä juurikaan.

Päivitä tarpeeksi usein ja säännöllisesti

Se ei oikein toimi, että postaa joskus ja jouluna. Toki elämässä on kaikenlaista, mutta jos se on aina sellaista, että pari kuukautta jaksaa postaa ja sit taas on useamman kuukauden blogihiljaisuus. Tämä ei myöskään anna blogista ammattimaista kuvaa eikä kiinnosta yhteistyökumppaneita. Vaikka blogi olisi pieni niin yhteistyökumppanit arvostavat säännöllisesti ja tarpeeksi usein päivittyvää laadukasta blogia. Itselläni olisi hieman petrattavaa tuon julkaisutahdin kanssa. Nyt päivitän ehkä kerran viikossa, vaikka tavoite olisi 2-3 kertaa viikossa.

Toinen on se, että jos postaa tarpeeksi usein niin sivukatselut kokonaisuutena nousee, vaikka yksittäinen blogipostaus jäisikin hieman pienemmäksi.

 

Lehtiartikkelit ja muut vastaavat

Jos sinusta tehdään lehtiartikkeli niin muista ensinnäkin a) pyytää se oikoluettavaksi ennen julkaisua ja b) että toimittaja mainitsee tai linkkaa blogiisi. Yksi hyvä on myös, jos he upottavat verkkoartikkeleihin Instagram-postauksesi. Itselle tuli kerran yli 100 seuraajaa Instagramiin, kun Me Naiset teki minusta jutun verkkoon. Samoin aina blogiin tulee iso kävijäpiikki, jos jutussa on mainittu blogini. Toimittajat kyllä usein tosi suopeasti laittavat blogilinkkejä eikä kertaakaan ole ollut kenellekkään ongelma.

Toinen on, että monet toimittajat ovat ottaneet minuun yhteyttä juuri blogipostausteni perusteella. Suurin osa lehtijutuista on tehty blogipostausten pohjalta. Voit myös tarjota valmiin näkökulman kanssa juttuja toimittajille. Kaikki lehtiartikkelini löytyy täältä.

 

Löytyikö tästä postauksesta jotain uutta tai olisiko vinkata muita hyviä keinoja saada lisää lukijoita blogiin?


LUE MYÖS:

Käytetty ja huolletty läppäri 12kk takuulla

Luonnollinen kuukautiskierto ja miten tunnistan sen

Tehokas ja halpa kotitekoinen pyykinpesuaine

 

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

6 kommenttia

 1. Iina / MouMou kirjoitti:

  En voi kuin nyökytellä mukana. Hyvä lista! 🙂

  Moni bloggaaja kieltäytyi jossakin vaiheessa linkittämästä muita bloggaajia ihan periaatesyistä, että muut eivät saisi liikennettä, mutta yksi hyvä neuvo on tosiaan muistaa, että kamun blogin linkittäminen nostaa myös omaa rankkia Googlessa. <3

  http://moumou.fi

  • roosa kirjoitti:

   Hei hyvä vinkki toi muiden linkkaaminen! Oon aina ollut sitä mieltä että muut ei oo toistensa kilpailijoita ja ei oo itseltä pois, jos toinen saa lukijoita. Yhteistyössä on sitä paitsi voimaa ♥

 2. Ansku-Glitteri addikti kirjoitti:

  Hyviä vinkkejä ja monia näistä toteutankin. Fakta on myös se, että sisällön pitää olla laadukasta, jotta niitä lukijoita saa ja ne vielä palaa uudelleenkin blogin pariin 🙂

  http://www.glitteriaddikti.fi

 3. Milla / www.moonshapedlittlebox.fi kirjoitti:

  Hieno lista! <3 Ja ihana, että nostit esille tämän linkkaamisasian, kun siitä hyötyy oikeasti molemmat osapuolet. 🙂 Eihän se linkki lukijaa vie pois, vaan antaa hänelle lisää tutustuttavaa ja mahdollisesti seurattavaa oman somesi lisäksi. Viimeinen kohta on myös sellainen vinkki minkä antaisin itsekin, samalla saa tarkistettua asiakohdat, että ne ovat oikein ja sen, että toinen on varmasti ymmärtänyt oikein sen, mitä on haastattelussa sanonut.

 4. Eeva Rabbit Glow kirjoitti:

  Hyvät ohjeet! Itse liputan myös SEOn puolesta, sillä sitä kautta saan pitkäkestoisemmin kävijöitä blogiin. Ja kuten Iina mainitsi, myös toisten linkkaaminen ja verkostoituminen somessa on hyvä keino! 🙂 T. Eeva https://rabbitglow.fi/

 5. henriikkajohanna kirjoitti:

  Kiitos, olipas hyvä postaus. Mulle tuo blogit.fi ja bloglovin olivat ihan uusia juttuja. Tänään tutustuin molempiin ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *