Hae
Roosa Blom

Resorin ompelu – näin onnistut

Resorin ompelu – lisää jatkoaikaa vaatteelle

Meidän lapsi sai muutamia yökkäreitä seuraavassa koossa. Näissä yökkäreissä kuitenkin oli jalkaterät. Koin ne hieman epäkäytännölliseksi taaperoikäisellä. Koska yökkärit ovat vielä hieman isoja ovat resorit paremmat ja näin ollen lahkeita ja hihansuita voi kääriä hieman. Yökkäreissä kun ei ole niin justiinsa, jos ne ovat hieman isot. Päätin siis leikata jalkaterät pois ja ommella resorit tilalle. Hommanhan on todella helppo. Ajattelin, kuitenkin tehdä vielä kuvalliset ohjeet miten onnistut resorien ompelussa.

Resorin voi ommella melkein minne vaan. Yleisimmin ne sopii hihan- ja lahkeensuuhun. Lisäämällä pidemmän resorin 10-20cm saa housuista tai paidan hihoista tehtyä pidemmät ja lisää kasvuvaraa. Jotkut brändit ovatkin esimerkiksi housuihin laittaneet pitkät resorit, jotka on ensin tarkoitus taittaa ja myöhemmin lapsen kasvaessa avata. Samalla idealla voi itse tehdä housuihin tai paitoihin. Ompelin myös taaperolle bodysta paidan ja lisäsin resorin paidan helmaan.

TARVIKKEET

Vaate, johon resorit ommellaan

Resorikangasta

Sakset

Nuppineuloja

Saumuri tai ompelukone (saumuri nopeampi ja helpompi)

OMPELUOHJE

Tässä esimerkissä ommellaan resorit yövaatteen jalansuihin. Tällä samalla tavalla voi ommella mihin tahansa.

1. Leikkaa jalkaterästä 5cm ylöspäin pala pois. Koska resorista tulee noin 5cm korkea niin vaate ei lahkeesta myöskään pitene.

2. Leikkaa resorista oikeankokoinen pala. Nyt tarkkana!

Resorin joustava sivu tulee vaatteen ommeltavaan reunaan ja ei joustava sivu taas ommeltavasta reunasta pois.

Tarvitsemasi kappale tulee olla lahkensuun ympärysmitta leveydeltään (joustava) ja korkeudelta resorin haluttu korkeus (tässä tapauksessa 5cm) kertaa kaksi eli 10cm.

Tässä esimerkin yökkärissä lahkensuu oli todella leveä joten leikkasin resorin leveydeksi 2/3 osaa lahkeensuun ympörysmitasta. Näin lahkeensuuhun tulee pieni pussitus ja hieman napakampi.

3. Ompele resori pötköksi joko saumurilla tai ompelukoneen suoralla ompeleella.

4. Käännä resori kaksinkerroin niin, että ommel ja sisäpuolelle piiloon.

5. Kiinnitä resori nuppineuloilla lahkeensuuhun oikeat puolet vastakkain. Lahkeensuu jää resorin sisäpuolelle ja resorin reunat ovat lahkensuuta vasten.

6. Ompele ympäri saumurilla tai ompelukoneella ensin suoralla ja sen jälkeen siksakilla.

7. Käännä resori alas ja työ on valmis.

Oliko ohjeet tarpeeksi selkeät? Kommentoi niin teen tarvittaessa parannuksia!


LUE MYÖS:

Ostolakko-kuulumisia helmikuulta

Zero Waste hampaiden hoito

Näitä ekopesuaineita käytämme

SEURAA INSTAGRAMISSA

 @roosablom

4 kommenttia

 1. Riina kirjoitti:

  Hyvä ja selkeä ohje, jo pari paitaa on saanut lisää käyttöaikaa 🙂 Tälläset ohjeet on tosi tärkeitä mun kaltaisille ihmisille, joilla on vaan peruskoulun kässä takana, mutta halua tehdä ja oppia löytyy. Kiitos!

  • roosa kirjoitti:

   Voi ihana, kiva kuulla ♥ Mukavaa, että paidat sai lisää käyttöaikaa. Ihanaa syksyä!

 2. Anne kirjoitti:

  Etsin ohjetta miten muuttaisin reunoista kuluneen villaneuleen liiviksi. Vaihdankin resorit pääntielle, kädentille ja helmaan. Neuvomasi juttu ommella ensin suoralla, sitten siksakilla voi olla se mikä toimii. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *