Hae
Roosa Blom

DIY bodysta paidaksi

bodysta paidaksi diy

Bodysta paidaksi

Lapsemme sai serkuilta pieneksi jääneitä vaatteita koossa 92. Vaatteiden joukossa oli myös muutama body. Emme ole käyttäneet bodeja melkein vuoteen ja taidettiin jättää ne kokonaan pois 8kk iässä. Pottailevalle taaperolle bodyt ovat epäkäytännöllisiä ja on helpompi ja nopeampi vain ottaa housut ja vaippa pois. Ei ikinä kerrettäisi potalle, jos avattaisiin bodyn neppareita vielä lisäksi. Meillä ainakin pysyy ihan hyvin paita housussa ulkoillessa. Pakkasilla sisävaatteiden päällä on villahaalaria ja sen päällä ulkohaalari. Ei ole siis pelkoa, että selkä vilkkuisi paljaana. Paidat ovat olleet siis meidän käytössä ainakin hyviä.

Päätin siis näistä saaduista bodeista leikata alaosan pois ja tehdä paidaksi. Homma osoittautui todella helpoksi ja lopputulos oli ihan kiva. Ei ehkä aiheuta mitään vau-efektiä, mutta ainakin lapsella on päälle ehjä paita. Päiväkotiin varsinkin puen välillä vähän huonompaa. He saattavat askarrella ja maalia yms roiskua vaatteilla, jotka eivät välttämättä lähde pesussa. On siis vaan paljon helpompi, kun vaatteita ei tarvitse varoa. Päiväkodista myös sanoivat, että älkää pukeko hienoja vaatteita hoitoon. Näistä paidoista tulikin hyviä rymypaitoja!

bodysta paidaksi diy

OHJE

En muistanut napata ennen-kuvaa muuta kuin Instagramin storyn puolelle. Suosittelen tekemään helmaan resorin, jolla itse sain lopputuloksesta siistimmän helpommin. Joustava trikoo saattaa jäädä helposti lerpattamaan ja reunasta tulla epäsiisti. Koin siis resorin itse helpommaksi.

1. Leikkaa bodysta alaosa pois niin alhaalta kun suorana pystyy leikkaamaan.

2. Ompele resori, joka on ympärysmitaltaan yhtä leveä kuin helma. Ohjeet resorin ompeluun, jolla onnistut varmasti löytyy TÄÄLTÄ.

TAI

Huolittele alareuna saumurilla tai siksakilla. Sen jälkeen käännä reuna 1,5cm sisäänpäin ja ompele suoralla tikillä.

3. Käännä ja silitä. Paita on valmis käytettäväksi.

resorin ompelu

Resori helmassa voi auttaa paitaa pysymään paremmin alhaalla. Resorin leveydeksi on hyvä noin 3-5cm. Halutessasi voit ommella resorit myös hihansuihin luomaan yhtenäisempää kokonaisuutta. Itse en jaksanut ja koin, että paidat oli hyvät näinkin.

 

Kuulutko enemmän body vai paita-jengiin taaperolla?


LUE MYÖS:

Näin puhdistat puisen syöttötuolin helposti

Näin saat marjatahrat irti vaatteista ilman pesuaineita

Vinkkejä päiväkodin aloitukseen +tarvikelista

 

LISÄÄ EKOJUTTUJA LÖYDÄT INSTAGRAMISTANI

Seuraa  @roosablom

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *