Hae
Roosa Blom

DIY | Yhden ainesosan kuivashampoo

 

Löysin kuivashampoon ensimmäisen kerran matkustaessani Etiopiaan. Kaverini oli suositellut kyseistä tuotetta, joten pakkasin yhden purkin mukaani. Turhaksi ei kyseinen purkki jäänyt. Suihkussa käyminen oli lähinnä vitsi sillä enemmän olisi kastunut vesisateessa. Kuivashampoon ansiosta tukka pysyi suhteellisen puhtaana. Yksi ryhmäläisemme jopa ihmetteli miten tukkani näytti niin puhtaalta.

Siirryttyäni luonnonkosmetiikkaan olen etsinyt kuivashampoolle ekologisempaa vaihtoehtoa. Reseptejä löytyy yhtä paljon kuin tekijöitä. Useassa ohjeessa laitetaan soodaa neutralisoimaan hajua. Sooda kuitenkin ärsyttää päänahkaa, joten sen lisääminen ei ole suositeltavaa. Kokosin alle oman reseptini, joka on maailman helpoin ja edullisin tehdä. Löysin vihdoinkin pitkän etsinnän jälkeen kirpputorilta puuttuvan tarvikkeen; suolasirottimen. Kuivashampoo tulee maksamaan alle parikymmentä senttiä.


KOTITEKOINEN KUIVASHAMPOO

Vaaleahiuksisille
Suolasirotin

Maissijauhoja tai vehnäjauhoja
(Vaniljatanko)

Tummatukkaisille

Suolasirotin
Ruisjauhoa tai maissijauhoa
Raakakaakaojauhetta
(Vaniljatanko)
Laita aineet purkkiin ja sekoita. Voit käyttää hajusteena eteerisiä öljyjä tai esim vaniljatankoa.

Sirottele jauhot päänahkaan. Hiero hyvin ja anna hetken aikaa olla. Jauhot imevät rasvaisuuden itsenseensä. Harjaa sen jälkeen hyvin pois. Paras tähän on vauvojen hiusharja tai muu pehmeä, mutta tiheä harja.

3 kommenttia

 1. Sari kirjoitti:

  Itse tummahiuksisena käytän kuivashampoona perunajauhon ja kaakaojauheen yhdistelmää. Ruisjauhoilla olen pessyt hiuksia veden kanssa, ja sen huuhtominen päänahasta on tehtävä tarkasti ettei ala kutisemaan. Siksi ruisjauhon käyttö kuivashampoon osana epäilyttää. Myöskään vehnäjauhoa en päähäni uskaltaisi laittaa, siinä pelossa etten saa kaikkea pois ja vesipesun jälkeen löydän päästäni taikinaa. Maissijauho kuulostaa hyvältä.

  • roosa kirjoitti:

   Mulla itselläni ei ole ollut vehnäjauhon kanssa mitään ongelmaa 🙂 Mutta toki kannattaa tehdä niin kuin itsestä hyvältä tuntuu<3

 2. Saara Vehkala kirjoitti:

  Kaurajauho toimii myös!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *