Hae
Roosa Blom

Paljonko rahaa on mennyt vauvan tarvikkeisiin ja paljonko olen säästänyt?

 
Vauva. Miten niin pieni ihminen tarvitsee niin paljon tavaraa? Tai ei oikeastaan tarvitse, mutta kaikenlaista on hyvä olla arjen helpottamiseksi. Olen kirjoittanut kattavan vauvantarvike -listan mitä pitää hankkia kun vauva tulee. Tai siis ”pitää”, mutta asioita, jotka helpottavat arkea. Nyt sitten ajattelin avata vähän, että kuinka paljon meillä on mennyt rahaa vauvan tarvikkeisiin ja kuinka paljon olen säästänyt ostamalla lähes kaiken käytettynä. Vertailussa olen joko ottanut vastaavan tuotteen kuin mitä meiltä löytyy tai sitten halvimman hinnan uutena mukaan.
 
Sain meidän kaikille vauvaan tai vauvan takia hankittaville jutuille hinnaksi 830 euroa, johon voi lisätä vielä muutamalla eurolla askartelu- ja ompelutarvikkeita joita olen ostanut mm. mobilea ja kestositeitä varten ja varmaan muutama juttu on unohtunut. Summa sisältää kaiken kestovaipoista vaatteisiin ja rattaista imetysliiveihin ja eteerisiin öljyihin. Otimme myös äitiyspakkauksen joten tällöin äitiyspakkauksessa olevat tuotteet on laskettu hinnaksi nolla euroa. Kuitenkin kokonaisuudessaan jäädään reilusti alle tuhanteen euroon, vaikka jotain tulisi vielä hankittua.
 
Huom! Tämä lista on mitä me ollaan ostettu. Omia hankintoja tehdessä kannattaa hyödyntää tätä listaa.

 

LASKELMAT

Näistä tuotteista uutena on ostettu pulloharja, tutit ja tuttipulloja. Kynsisakset tuli äitiyspakkauksessa uutena. Muut on käytettynä ostettu. Aikamoinen säästö vaikka vain tämmöistä ”pikkusälää”.
Kaikki tuotteet, joiden hinnaksi on merkattu 0 euroa on saatu tai tullut äitiyspakkauksessa. Paitsi hoitolaukku, jonka virkaa tulee toimittamaan vanha Kånken -reppuni sekä vaipparoskiksena tulee olemaan ihan kotoa löytyvä kannellinen roskis sekä alakerrassa varmaan suoraa laitetaan keittiön roskikseen kertakäyttövaipat. Tarkoitus on kylläkin kestovaippailla suurimmaksi osaksi.

Vertailuhinnoissa olen huomioinut halvimpia vastaavia vaihtoehtoja, mutta silti aivan mieletön säästö verrrattuna jos ostaisi uutena. Huhhuh. Aika paljon saisi uppoamaan rahaa, jos kaiken ostaisi halvimmalla hinnalla uutena.

Isoimmissa tavaroissa säästö on selkeästi suurin. Saimme miehen siskolta vauvalle rattaat, jotka vain maalasin. Muuten vaunuissa ei ollut mitään vikaa ja vaikuttavat hyviltä. (Ei olla vielä testattu) Kuitenkaan ne eivät mene kuin vaunutteluajan, joten matkarattaiden osto on jossain vaiheessa edessä. Turvakaukalo vm. 2015 saatiin taas miehen veljeltä lainaan, joten iso säästö siinäkin! Muttaa vaikka olisimme ostaneet vaunut uutena (n. 500€) sekä turvakaukalon (119€) niin silti olisi säästetty useita satoja euroja.
Vaunujen maalit on miinusmerkillä sen takia, että ”normaalissa” tapauksessa ei vaunuja maalattaisi. Tämä kompensoi vaunuihin kulunutta hintaa.
Tässä listaus kaikesta pienestä vauvan kosmetiikkatuotteista, joita tarvitsee. Näitä tuotteita löytyi kotoa tai tuli äitiyspakkauksessa. En siis ostanut mitään, mutta jos olisi joutunut ostamaan olisi näihinkin saanut upotettua rahaa pari kymppiä.
Vauvantarvikkeisiin olen listannut myös itselleni ostettavat jutut. Raskauden ja imetyksen takia joudun ostamaan itselleni liivejä, housuja ja muita juttuja. Vaikka olenkin pärjännyt omalla vaatekaapillani aivan todella loistavasti. Ainoa ostos oli mamalegginssit, jotka ovat olleet ihan loistavat. Paitoja sain serkulta ja niitä olen käyttänyt, mutta en olisi kaupasta kyllä ostanut, jos en olisi saanut. Mekot ovat olleet käteviä raskausaikana ja kylmemmillä keleillä legginssien kanssa.
YHTEENVETO
Rahaa mennyt: 381,09€
Jos ostaisi uutena kaiken halvalla: 1967,23€
Säästetty summa: 1586,14€
 
Näiden lisäksi on mennyt 450 euroa, joka on kulunut mm. kestovaippoihin (n. 90€), eteerisiin öljyihin (n. 75€), TENS-laite (n. 65 euroa) sekä vauvan vaatteisiin, pakettiin kertakäyttövaippoihin yms.

AJATUKSIA JA FIILIKSIÄ

Ihan mielettömän hurja tuo summa minkä on pystynyt säästämään kun ostanut kaiken mahdollisen käytettynä! Vauvantarvikkeisiin saa siis uppoamaan rahaa todella paljon. Olin ajatellut meille budjetiksi noin pari tonnia, mutta päästiinkin reilusti halvemmalla. Säästetty summahan on varmasti vielä reilusti isompi, koska tässä ei ole huomioitu ollenkaan esimerkiksi vaatteita. Mutta jos ajattelee, että vaatteita olisi keskimäärin 50kpl per koko (sisältää kaiken) ja kirpparilta saisi 2 euroa kappale ja uutena 9,90€ niin rahaa menisi käytettynä 100 euroa ja uutena 495 euroa. Tästäkin saisi siis 400 euroa säästöä – näin lonkalta heitettynä.

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *