Hae
Roosa Blom

DIY | Kotitekoinen deodorantti

Päivitetty 12.4.2018

Deodorantit ovat olleet pinnalle hyvin paljon. On herätelty keskustelua niiden sisältämästä alumiinista ja mahdollisista syöpäriskeistä. Kaupan purkkien kylkeen on lisätty teksti ”alumiiniton”. Facebook -ryhmissä kysellään hyviä ja alumiinittomia deodorantteja. Osa myös on siirtynyt luonnonkosmetiikan deodorantteihin. Deodorantit ovat yksi viidakko, josta jokaisen täytyy löytää itselleen sopiva. Joskus sopiva löytyy sattumalta heti ja joskus täytyy testata useampi.

Kesän lopulla kokkailin keittiössä kotikosmetiikkaa ja tein deodorantin. Ajatuksenani oli kokeilla ”Ei haittaa jos ei toimi”. Kaikki ainekset löytyivät kaapista. Reseptejä on yhtä paljon kuin tekijöitä. Yllättävästi tämä deodorantti on toiminut omassa käytössäni ja se on pitänyt hien ja hajun poissa. Pahoina ja oikein hikoilevina päivinä joudun lisäämään päivän puolessa välissä uudestaan deodoranttia. Muuten riittää kun laittaa aamulla. Mikä on salainen reseptini? Se on yksinkertaisempi kuin voisi kuvitella.

 

OHJE
2rkl kookosöljyä
1rkl soodaa
2rkl perunajauhoja

Sekoita ainekset keskenään ja lisää purkkiin.

Vinkki! Mikäli kookosöljy on kovaa voi sen sulattaa vesihauteessa ja ainekset saa helpommin sekaisin.

Jos olet herkkäihoinen voi soodaa laittaa vähemmän kuin ohjeessa. Deodorantti levitetään kainaloihin sormella tai spaattelilla. Tämä satsi kesti käytössäni muutaman kuukauden. Kun purkin pohja alkoi häämöttää sekoittelin vielä jäljellä olevat ainekset hyvin keskenään. Olen iloinen, että itselleni toimiva deodorantti löytyi näin helposti ja edullisesti.

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *