Hae
Roosa Blom

DIY | Kotitekoinen deodorantti

Päivitetty 12.4.2018

Luonnonmukainen deodorantti

Deodorantit ovat olleet pinnalle hyvin paljon. On herätelty keskustelua niiden sisältämästä alumiinista ja mahdollisista syöpäriskeistä. Kaupan purkkien kylkeen on lisätty teksti ”alumiiniton”. Facebook -ryhmissä kysellään hyviä ja alumiinittomia deodorantteja. Osa myös on siirtynyt luonnonkosmetiikan deodorantteihin. Luonnonmukainen toimiva deodorantti tuntuu olevan todella on vaikea löytää. Deodorantit ovat yksi viidakko, josta jokaisen täytyy löytää itselleen sopiva. Joskus sopiva löytyy sattumalta heti ja joskus täytyy testata useampi. Usein valitettavasti käy jälkimmäisen vaihtoehdon tavoin ja se lannistaa.

Olen iloinen, että itselleni toimiva deodorantti löytyi näin helposti ja edullisesti. Olen myös saanut paljon somessa kommentteja, kuinka tämä on ollut ainoa toimiva luonnonmukainen deodorantti. Se on parasta palautetta mitä voi saada. Tämä on vielä niin helppo ja edullinen tehdä.

Kesän lopulla kokkailin keittiössä kotikosmetiikkaa ja tein deodorantin. Ajatuksenani oli kokeilla ”Ei haittaa jos ei toimi”. Kaikki ainekset löytyivät kaapista. Reseptejä on yhtä paljon kuin tekijöitä. Yllättävästi tämä deodorantti on toiminut omassa käytössäni ja se on pitänyt hien ja hajun poissa. Pahoina ja oikein hikoilevina päivinä joudun lisäämään päivän puolessa välissä uudestaan deodoranttia. Muuten riittää kun laittaa aamulla. Mikä on salainen reseptini? Se on yksinkertaisempi kuin voisi kuvitella. Tätä ohjetta voi hieman muutella oman mielen mukaan, mutta tässä on oiva perusresepti ja pohja hyvälle, toimivalle ja luonnonmukaiselle deodorantille.
OHJE
2rkl kookosöljyä
1rkl soodaa
2rkl perunajauhoja

Sekoita ainekset keskenään ja lisää purkkiin.

Vinkki! Mikäli kookosöljy on kovaa voi sen sulattaa vesihauteessa ja ainekset saa helpommin sekaisin.

Jos olet herkkäihoinen voi soodaa laittaa vähemmän kuin ohjeessa. Deodorantti levitetään kainaloihin sormella tai spaattelilla tai lusikalla. Tämä satsi kesti käytössäni muutaman kuukauden. Kun purkin pohja alkoi häämöttää sekoittelin vielä jäljellä olevat ainekset hyvin keskenään.

 

VIDEO

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Ylläolevalla videolla näet miten deodorantin voi tehdä itse helposti kädestä pitäen.

 


LUE MYÖS:

DIY Yleispuhdistusaine

Tehokas ja halpa kotitekoinen pyykinpesuaine

Näitä asioita en osta enää

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *