Hae
Roosa Blom
Kaupallinen yhteistyö

Eikö lihavat saa liikkua vai miksi plussakokoisia urheiluvaatteita ei valmisteta? (Sisältää ratkaisun!)

Kaupallinen yhteistyö: Népra

plussakokoisia urheiluvaatteita vastuullisia nepra

Plussakokoisia urheiluvaatteita on mahdoton löytää

Haluan nyt avautua asiasta, joka ärsyttää suunnattomasti; vastuullisia plussakokoisia urheiluvaatteita ja muitakin vaatteita on mahdoton löytää. Koska valikoimaa ei juuri ole, eikä niitä valmisteta. Jouduin raskauden jälkeen uusimaan vaatekaappini ja sen myötä törmäsin tähän ongelmaan. Aina kaikilta plussakokoisilta vaikuttajilta kysytään vaatteista ”Mistä oot ostanut tämän?”. Ja moni vaikuttaja harmittelee sitä, ettei halua suositella vastuuttomia merkkejä, mutta johonkin on pakko pukeutua.

Valitettavasti plussakokoisten vastuullisten vaatteiden ja tuotteiden valikoima on olematon. Arkivaatteissa näitä tuntuu jo löytyvän, mutta esimerkiksi uima-asuissa ja urheiluvaatteissa valikoimaa ei ole. Ymmärrän, että pienillä valmistajilla ei ole välttämättä resursseja ja kapasiteettia valmistaa monia kokoja, mutta tutkimusten mukaan ostovoimaisista naisista suurempi osa on plussakokoisia kuin pienikokoisia.

Jos vaatemerkki tarjoaa kokoja vain alle 100cm lantioille, he missaavat siinä noin kolmanneksen (29%) suomalaisista naisista ja aika merkittävän osan maksukykyisistä aikuisista.

XL-kokosyrjintää? (Outi Les Pyy)

Tietenkin törmäämme vielä toiseen ongelmaan. Ei riitä, että tuotteet vain sarjotaan pienemmästä koosta isompiin vaan isompien kokojen sarjonnassa täytyy ottaa huomioon asioita eri tavalla. Yleensä esimerkiksi pituutta tai korkeutta tulee lisätä. Koska ainakin itsellä on mahaa eikä vain mikään pieni pömppis. Rintavana ihmisenä myös monesti vaatteet saattavat kiristää juuri rinnan kohdalta, vaikka muuten olisi sopivat.

Rakastan pyöräilyä ja ulkona touhuilua

Kevät tulee! Odotan niin innolla, että lumet sulaa sillä haluan päästä pyöräilemään. Pyöräily on oma suosikki liikuntamuoto. Pyörällä pääsee niin nopeasti ja vaivattomasti paikasta toiseen. Meidän muksu rakastaa myös pyöräilyä, joten se on kiva yhteinen harrastus. Muksu pyöräilee potkupyörällä melkein läpi talven omassa pihassa ja kesällä pidemmillä matkoilla on kulkenut omassa pyörässäni olevassa istuimessa. Alkuvuodesta sain serkultani pyöräkärryn, joten päästään sitäkin testaamaan. Kesällä pyöräillään viikottaina kylällä olevaan leikkipuistoon parin kilometrin päähän ja joskus aina vien lasta myös pyörällä päiväkotiin (5km suuntaansa) Siitä saa hyvän treenin itsellekkin. Pyöräily on ollut liikuntana mieleinen, mutta myös helppo sujauttaa arkeen.

Vaikka pyöräillä voi mitkä vaatteet päällä tahansa niin tykkään käyttää mukavia urheilu- ja ulkoiluvaatteita. Jos siis olen menossa ulkoilemaan tai puuhaamaan jotain taaperon kanssa. Taaperon kanssa nimittäin pyöräillessä tulee aina hiki, kun polkee ylämäkiä tuollaisen 13kg lisäpainon kanssa. Silloin, kun olen pyöräillyt esimerkiksi yksin kauppaan niin tuntuu, että pyörä kulkee kuin siivillä. En halua olla vain se mutsi, joka istuu puiston penkillä puhelin kädessä, kun lapsi leikkii. Yleensä puuhailen lapsen kanssa leikkipuistossa. Aamupäivisin nuoriso ei vielä ole tullut skeittirampeille, joten saatetaan hyppiä ja juosta niissä, kiipeillä köysirataa pitkin, laskea liukumäkeä ja touhuta. Siksi haluan, että ulkoiluvaatteet sopivat tähän touhuiluun.

plussakokoisia urheiluvaatteita vastuullisia nepra

Löysin ratkaisun ja luottomerkin

Aloitin marraskuussa yhteistyön Népran kanssa ja silloin sain heiltä ensimmäisen setin tuotteita testiin. Hävettää ehkä myöntää, mutta käytän melkein päivittäin Népran legginssejä. Olen ollut niin onnellinen, että vihdoin olen löytänyt vastuullisia ja sopivia urheiluvaatteita. Népra nimittäin on laajentanut kokovalikoimaansa ja tällä hetkellä heiltä löytyy plussakokoisia urheiluvaatteita XXL asti. Népralla on myös kuunneltu toiveita ja otettu vastaan palautetta ja hiottu isompia kokoja mahdollisimman hyväksi.

Népra on kotimainen vastuullinen urheiluvaatebrändi. He ovat avanneet nettisivuillaan kattavasti vastuullisia arvojaan sekä tuotteiden eettistä valmistusta. Yli 50%:ssa Népran tuotteista käytetään kierrätettyjä materiaaleja kuten kierrätettyä polyamidia, polyesteria ja puuvilla. Iso iso plussa on myös merkin kotimaisuus, koska olen ennenkin kertonut, että kotimaisuus on itselleni tärkeää ja haluan tukea kotimaisia yrityksiä. Tykkään Népran vaatteiden ajattomuudesta, selkeistä linjoista ja väreistä. Kuvissa yläosissa näkyvä sävy rosy brown aivan ihana ja yksi suosikeistani. Népran uudessa mallistossa on myös muita herkullisia värejä ja itse olen ihastunut uuteen keltaiseen sävyyn.

Népralla halutaan myös tehdä hyvää ja että he voivat yrityksenä antaa enemmän ja vaikuttaa paitsi tekstiiliteollisuudessa, mutta myös koko maailmassa. He ovat luoneet hyväntekeväisyyskonseptin, jossa lahjoitetaan 50 senttiä jokaisesta myydystä tuotteesta. Heillä on mukana neljä eri kumppania joten jokainen organisaatio saa 12,5 senttiä per myyty tuote. Organisaatiot ovat World Vision Finland metsien elvyttämishanke ja ilmastonmuutoksen tarjominen, John Nurminen Foundation Puhdas Itämeri -projekti, Fashion Revolution (suom. Vaatevallankumous) ja Mieli ry.

plussakokoisia urheiluvaatteita vastuullisia nepra

Suosikkini Népralta

En ole vielä päässyt testaamaan kaikkia Népran tuotteita, mutta muutamia tuotteita on noussut ehdottomasti omiksi suosikeiksini. Käytän itse Népran tuotteissa kokoa XL ja mielestäni tuotteet vastaavat hyvin kokoaan.

Omia lemppareitani on Maia-legginssit, jotka tulevat suuuuper korkealle. Niitä suosittelen varsinkin plussakokoisille ja raskaana oleville. Maia-legginssit ovat sellaiset, että pesen ja pidän niitä. Aivan ihanat ja jalassa joustavat. Kangas on pehmeää ja voisi melkein sanoa, että legginssit tuntuvat kuin toiselta iholta. Varsinkin kotona työskennellessä tykkään käyttää mahdollisimman mukavia vaatteita. Joten usein asuni onkin vain legginssit + huppari. Palaveripäivinä saatan jopa heittäytyä villiksi ja meikata ja pukea mekon, haha.

Toiset suosikkihousuni tällä hetkellä ovat Yed Joggersit. Joggersit ovat todella mukavat päällä! Ne ovat materiaaliltaan liukaspintaista hieman tuulipukumaista-kangasta. Käytän näitä eniten ulkona, koska ne sopivat niin hyvin rennoiksi ulkohousuiksi verkkahousujen tai collegehousujen tilalle. Talvella käytin kovilla pakkasilla alla villahousuja. En tykkää toppahousuista niiden kankeuden vuoksi, mutta nämä olivat juuri passelit. Joustavat ja mukavat housut joissa on helppo liikkua ja touhuta pihalla lapsen kanssa tai tehdä pihahommia.

Paidoista eniten käytössä on Juno Longsleeve.  Materiaali ja malli on todella hyvä ja paita tuntuu mukavalta päällä. Olen tykännyt käyttää tätä aluspaitana myös villapaidan alla esimerkiksi ulkoillessa. Paidassa on hihassa pienen pieni tasku johon saa näppärästi avaimen. Odotan, kun salit aukeavat ja pääsen testaamaan tätä. Nimimerkillä solmin aina avaimen kenkiin kiinni.

plussakokoisia urheiluvaatteita vastuullisia nepra

Mitä ajatuksia tämä aihe herättää? Valmistetaanko teidän mielestä tarpeeksi plussakokoisia urheiluvaatteita?


Kuvat Dilan Photography

 

LUE MYÖS

Kun jäljelle ei jää mitään – uudet ylikompensoidut Jymy Taivas-jäätelöt

Kestovaipat – vinkkejä käytettynä ostamiseen

DIY Liukuvärjätty seinä

 

SEURAA MINUA MYÖS INSTAGRAMISSA

Löydät minut @roosablom

Kaupallinen yhteistyö: Népra

6 kommenttia

 1. Paperijoutsen kirjoitti:

  Ihanan värisiä ja näköisiä vaatteita ? Kokoa XL olen löytänyt vielä muiltakin merkeiltä, mutta XXL en mistään ☺️

  • roosa kirjoitti:

   Joo Nepra on lisännyt nyt XXL kokoa myös lähes kaikkiin tuotteisiin! ♥

 2. hannamaria kirjoitti:

  Meinaa olla kyllä todellinen haaste löytää lyhyellä 160cm varrelle vaatteita, jotka olisi sopivan mittaisia vielä XL/XXL -koossakin! Tälläkin hetkellä meen liian pitkien pökien kanssa (jotka ei pysy edes ylhäällä) ja paitoina käytän t-paitoja niin ei ole hihat ainakaan liian pitkät. 😀

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

 3. Ly kirjoitti:

  Kirjainkokohan ei vielä tarkoita sitä, että vaate mitoiltaan olisi sopiva, koot kun vaihtelevat valmistajittain joskus reilustikin.
  Olen pyöräilyhousuja (niitä pehmustettuja, henkselimallisia eli bibsejä) etsiessäni monen merkin kokoja selaillut, ja monella merkillä isoja kokoja ei ole, ja XL-kokokin saattaa olla todella pieni, jos sitä edes on saatavilla. Turhauttavaa. Joidenkin merkkien kohdalla huomaan, ettei niitä isoimpia kokoja kotimaan kaupat osta valikoimiinsa. Välillä tästä jaksan antaa kaupoille palautettakin.
  Onneksi Nepralla mitoitus on fiksu, ja tuotevalikoimakin aika hyvä. 🙂

 4. kukkis kirjoitti:

  Kotimainen….. Ei kuitenkaan viitsitä myydä suomenkielellä mitään.

  • roosa kirjoitti:

   Ei kaikki kotimaiset yritykset myy suomenkielellä jos heidän suurinosa asiakkaista tai markkinat on ulkomailla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *