Hae
Roosa Blom

Me lähdetään kuukaudeksi Eurooppaan

Eurooppaan kuukaudeksi

Meidän perhe lähtee kuukaudeksi keväällä Eurooppaan! Olen jo vuoden alusta pitänyt tätä asiaa vähän salassa. En tiedä miksi sillä erityistä syytä ei ole ollut. Pelkäsin varmaan, että jos kerron liian aikaisin ei se toteudukkaan. Nyt, kun päivämäärät ja varaukset on tehty niin uskallan jo kertoa.

Meidän perhe lähtee kuukaudeksi keväällä Eurooppaan!

Olen todella todella innoissani tästä! Ihanaa päästä lomalle koko perhe. Päästään hetkeksi pois arjen hässäkästä. Parhaita asioita yrittäjyydessä on juuri tämä vapaus. Voidaan pitää lomat ihan koska vain halutaan. Harvoin lomaillaan loma-aikoina. Reissu ei kuitenkaan ole itselleni pelkkää lomaa vaan otan kameran ja läppärin mukaan. Tulen reissun päältä tekemään myös jonkin verran töitä.

Alustava matkasuunnitelma

Lähdemme Suomesta omalla autolla koko perhe. Menemme Suomesta autolautalla Saksaan. Laivamatkat saimme blogiyhteistyönä Finnlinessilta. Kierrämme koko perhe yhdessä Saksassa kaksi viikkoa, jonka jälkeen mies ja taapero lähtevät autolautalla ja autolla takaisin kotiin. Minä jään vielä reilaamaan yksin kahdeksi viikoksi. Todella jännittävää! Olen haaveillut reilaamisesta jo teini-iästä alkaen. Kuitenkin 19-vuotiaana aloin saamaan niin vakavia ahdistukohtauksia, että meinasin jäädä oman kodin vangiksi. Kaupassa käyminen tai julkisilla liikkuminen ja ylipäätänsä koko arki oli taistelua. Jouduin jättämään haaveeni siis hetkeksi syrjään. Olen onnellinen, että vihdoin pääsen heittämään rinkan selkään ja kiertämään Eurooppaa.

Roadtrip Saksassa

Mietittiin pitkään mikä olisi järkevintä meidän perheelle. Päädyttiin valitsemaan yksi maa. Ei viihdytä yleensä yhdessä paikassa, joten kierretään autolla Saksassa aina pohjoisesta ihan Saksan etelärajalle. Koska mukana on alle 2-vuotias taapero on se huomioitu matkustaessa mm. ajovälimatkat paikasta toiseen ovat lyhyitä ja yöpymiset varattu etukäteen. Oma auto on helpoin sillä saamme oman turvaistuimen ja lisäksi helppo ottaa mukaan myös vaunut ja matkasänky sillä ainakin osa majoituksista on airbnb-asuntoja, joissa ei matkasänkyjä ole. On helpoin reissussa, että suurimman osan öistä taapero nukkuu omassa sängyssä. Pakkaamisessa ei tarvitse huomioida lentomatkustamisen rajoituksia sillä kaikki tavarat kulkevat kotoa asti autossa.

Tarkoitus on ainakin käydä Stuttgardissa, ”Prinsessa Ruususen” linnassa, Berchtesgadenin – kansallispuisto ja Münchenissa sekä pienemmillä paikkakunnilla.

Yksin reilatan Euroopassa

Mies ja taapero heittävät minut todennäköisesti Hannoveriin, josta he jatkavat Trävemundeniin. Minä taas aloitan kahden viikon reilini yksin. En ole koskaan ollut yksin ulkomailla. Olen aina matkustanut perheen tai ystävän kanssa tai jollain porukalla. Suomessa olen nuoresta asti kyllä matkustellut yksin ympäriinsä. Reilireittini on vielä auki, mutta listalla on ainakin Kööpenhamina ja Amsterdam. Olen miettinyt Belgiaa, Luxemburgia, Pariisia ja Pohjois-Ranskaa. Palaan äitienpäiväksi kotiin ja tulen Saksasta Finnlinessin laivalla Suomeen.

Olen saanut kommentteja tästä omasta matkastani. Miksi yksin? Johon vastaan, että miksei ei? Haluan mennä omien aikataulujen mukaan ja tehdä tai olla tekemättä juuri oman fiiliksen mukaan. Reili on ollut haaveitani ja nyt tarjoutui mahdollisuus päästä toteuttamaan se. Kaipaan myös sitä, että saan olla ihan yksin. Matkan päältä tulen tekemään myös töitä, joten saan myös niihin hetkiin täysin oman rauhan.

Toinen kommentti on ollut, että miten pienen lapsen äiti voi lähteä reissuun noin pitkäksi aikaa yksin. Asia on sovittu miehen kanssa ja hänelle asia oli ok. Lapsemme on 1,5-vuotias ja viettää aikaa isänsä kanssa. Jos isä lähtisi pariksi viikoksi reissuun ei siitä kukaan kommentoisi mitään, mutta äitejä ”syyllistetään” enemmän. Ainakin meidän perheessä vietetään tasa-arvoisesti aikaa ja taaperolle myös isi on todella tärkeä. Heillä on omia juttujaan jota aina puuhaavat ja tiedän, että he pärjäävät. En aio reissuani varten tehdä listoja, pakkaseen ruokaa tai muutakaan. Mies osaa hoitaa ihan yhtä hyvin arjen taaperon kanssa kuin minä. Ei minua tarvita siihen ohjeistamaan. Reilini ei kuitenkaan ole pelkkää lomaa, kuten ylempänä jo kerroin. Otan mukaan läppärin ja todennäköisesti myös kameran. Tulen reililtä myös tekemään töitä. Maisemat ja lokaatio on vain hieman eri kuin normaalisti. Ja loppupeleissä kaksi viikkoa on kuitenkin lyhyt aika.

Budjetti ja matkakassan kerrytys

Koska reissu on pitkä yritän pitää budjetin pienenä. Tällä hetkellä arvioisin, että meidän perheen kahden viikon roadtripille menee rahaa noin tuhat euroa + lauttamatkat. Sisältäen 3 henkilön majoitukset, ruuat, pääsyliput, bensat ja erilaiset autoon liittyvät vakuutukset ja tarrat mitä tarvitsee hankkia. Reilille olen budjetoinut 40 euroa per päivä, joka tarkoittaa yhteensä 600 euroa kahdelta viikolta. Tähän pitäisi sisällyttää yöpymiset, syömiset, pääsymaksut jne. Päiväbudjetin päälle tulee vielä reililipun hinta ja laivamatka Saksasta Suomeen.

Matkasta päätös tehtiin tammikuun alussa eli reilu 3 kuukautta ennen reissua. Pidän aina itselläni säästöjä jonkin verran, joten nollasta ei tarvinnut matkakassaa kerryttää. Lisäksi minulla on kotona purkki, jossa on karsittujen tavaroiden myynneistä tulleita tuloja ja aion myös ennen matkaa yrittää saada kerättyä lisää rahaa myymällä tavaraa. Tietenkin täytyy huomioida, että mies osallistuu meidän yhteisen matkan kustannuksiin. Loman jälkeen tulen kirjoittamaan vielä postauksen, jossa avaan paljonko meillä meni rahaa.

 

Matkalta päivitän ahkerasti Instagramia, joten jos et vielä seuraa siellä niin ota seurantaan @roosablom

Jos sulla on jotain hyviä matkavinkkejä niin kerro kommenteissa. 🙂

 

Kuvat Prahan matkalta 2015


LUE MYÖS:

Ekologinen syysloma Rukalla

Taaperon kanssa risteilyllä

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

2 kommenttia

 1. Inna kirjoitti:

  Aivan ihanan kuuloinen reissu! Itse olin viime kesänä yksin reilaamassa reilun viikon Euroopassa. Samanlaisia kyselyjä tuli, että miksi lähdet yksin, ja yritettiin vielä käännyttää lähdön lähestyessä, että kyllä se matkustaminen on vaan paljon parempaa seurassa. En silti voisi olla tyytyväisempi päätöksestäni lähteä yksin!

  Luxemburg oli oma ehdoton suosikkini! Olin pääkaupungissa yhden yön, ja vaikka kaupunki on pieni ja nopeasti kierretty, niin maisemat tekivät niin suuren vaikutuksen, että voin suositella sitä kaikille.

  Loppujen lopuksi oma reissuni ei tullut kovin kalliiksi, koska ostin majoitukset ja matkat etukäteen portaittain, eli suurimmat kustannukset tapahtuivat jo ennen reissua.

  Tästä aiheesta voisin puhua vaikka miten kauan! Tsemppiä reissusuunnitelmiin ja odotan innolla matkapostauksia! 🙂

  • roosa kirjoitti:

   Kiitos!

   Ihana kuulla kokemuksia ja Luxemburg onkin ollut mun listalla. Täytyy ehdottomasti käydä siellä! Reilatessa on hyvä, kun voi mennä pieniin paikkoihin joihin ei välttämättä muuten tulisi mentyä varsinaisesti lomalle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *