Hae
Roosa Blom

Mummon kalakeitto -resepti

Kalakeitto suoraa oman maan ruuista

Vietettiin taas pari päivää mökillä mummon kanssa. Ollaan tänä vuonna oltu paljon mummon kanssa, kun miehen töiden takia ollaan vietetty aikaa toisella paikkakunnalla. Toisaalta se on ollut oikein mukavaa. Ollaan höpisty paljon mummon kanssa ja ekojutuistakin usein puhutaan. Mummosta on tullut mun eko-idoli. Yritän nykyään ajatella aina ekologisissa valinnoissa ”Mitä mummo tekisi?”. Koska nykyään tuntuu, että ainut oikea tapa olla ekologinen on syödä vegaanisesti, liikkua julkisilla ja asua minikodissa. Mutta luulen, että mummon hiilijalanjälki on pienempi kuin monen vegaanin.

Anyway, mummo teki taas kalakeittoa ja seuraavana päivänä sienikastiketta ja uunikasviksia. Mummon kalakeitto on todella simppeli, mutta vaan yksinkertaisen hyvää! Taapero syö aina mummon kalakeittoa kaksin käsin ison lautasellisen. Mummon maailman paras kalakeitto on tehty ahvenista. Kalat oli mun isän kalastamia ahvenia meidän mökkijärvestä ja perunat, porkkanat, sipuli ja tilli oli mummun kasvimaalta. Kaupasta oli ostettu ainoastaan kaurakermaa. Lähiruokaa siis parhaimmillaan. Sienet mummo oli poiminut mökin pihalta ja lähteissä poimin myös itse niitä mukaani. Kanttarelleja ei oikein ole ollut, mutta onneksi koivutatteja ja karvarouskuja (muista ryöpätä!) löytyi pihasta iso kasa. Saan siis kotona tehdä sieniä.

Pyydän mummolta aina reseptejä ruokiin. Nyt kysyin mummolta kalakeiton ohjetta ja tässä teille resepti, jos joku innostuu tekemään tätä hyvää keittoa. Keiton toki voi tehdä myös ilman kalaa. Ja se oli hyvää niinkin, koska meidän taapero söi melkein kaikki ahvenet keitosta. Mummon kanssa meille ei paljoa kalaa jäänyt syötäväksi.

 

Mummon kalakeitto -resepti

1. Keitä nyljetyt ahvenet sipulin, pippurin ja suolan kanssa n. 10 minuuttia kunnes ovat kypsiä.

2. Ota ahvenet pois ja laita ahventen keitinliemeen perunat ja porkkanat. Sillä välin putsaa ahvenet ruodoista.

3. Kun kasvikset on kypsiä lisää peratut ahvenet

4. Lisää 2dl (kaura)kermaa ja päälle tilliä

5. Mausta lisää tarvittaessa ja nauti hyvän leivän kera.

 

Nam! Tää on vaan niiiin hyvää. Mummon ruuat kyllä aina on. Yksinkertaisia, mutta maistuvia.

 


LUE MYÖS:

Hyvää suomalaisen ruoan päivää (+3 reseptiä)

10 vinkkiä vähentää ruokahävikkiä

Herkullinen mango-avokadowrap (vegaaninen!)

 

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *