Hae
Roosa Blom

DIY | Kotitekoinen hiuslakka

Hiuslakkaa laittaessa täytyy laittaa silmät kiinni ja pidättää hengitystä. Tuotetta kuskautuu varmasti hengityksesi kautta elimistöösi. Voiko sellaisen tuotteen laittaminen hiuksiin olla hyvästä?

Tutustuessani luonnonkosmetiikkaan etsin netistä erilaisia reseptejä hoitoaineisiin. (Saa vinkata – hyvää ei ole vielä löydetty!) Sattumalta törmäsin myös ohjeeseen kuinka tehdä kotitekoinen hiuslakka., Päätin heti kokeilla – uusi hiuslakka kun oli ostoslistalla. Resepti on yksinkertainen ja helppo. Lopussa vielä käyttökokemuksiani.

Kotitekoinen hiuslakka
2,5dl vettä
2-3 rkl sokeria
2 tippaa eteeristä öljyä
Tyhjä suihkepullo
1. Sekoita sokeri kiehuvaan veteen. Sekoita kunnolla ja odota, että sokeri liukenee.
2. Lisää jäähtyneeseen seokseen pari tippaa jotain eteeristä öljyä (hajusteeksi, ei pakollinen).

3. Kaada jäähtynyt seos suihkepulloon ja käytä.


Käyttökokemukset

 
Ensimmäisenä sekoitus tuntui hyvältä. Hiuksiin tuli kunnon pitoa. Olin noin 4 tuntia ulkona kaupungilla, jonka jälkeen kävin vielä treenaamassa. Hiukset pysyivät samanlailla, kuin ne olin kotona laittanut.

Ensimmäinen sekoitukseni oli 2,5dl vettä + 5rkl sokeria, josta tuli hyvin tujua tavaraa. Vähensin sokerin määrän 2-3 rkl / 2,5dl vettä. Sokerin määrää säätämällä saa hiuslakka on voimakkaampaa tai kevyempää.

Lopputuloksena voin sanoa, että en aio hankkia kaupan hiuslakkaa enään ollenkaan. Kotitekoinen lakka on yhtä hyvä (jopa parempi) kuin kaupan lakat ja nyt yli viikon jälkeen olen aivan kiintynyt tähän.

Toinen kokeilun arvoinen resepti on tehdä hiuslakka sitruunasta ja appelsiinista, joka perustuu hedelmäsokerin tuomalle tahmeudelle. Seuraavaksi aion tehdä suolasuihketta – se antaa tuuheutta hiuksiin.
LUE MYÖS:
DIY DEODORANTTI
DIY DEODORANTTI 2.0
DIY HIUSHUUHDE KORVAA HOITOAINEEN 
KOKEMUKSIA PALASHAMPOOSEEN SIIRTYMISESTÄ

2 kommenttia

 1. Anni kirjoitti:

  Löysin tän postauksen netin syövereistä ku etsin sokerisuihkeen eli itsetehdyn hiuslakan säilyvyydestä. Ohjeita tähän löytyy mut missään ei oo sen kummemmin selitetty et säilytetäänkö ihan huoneenlämmössä ja kuinka kauan säilyy. Vieläkö nykyään käytät tätä ja miten toi säilytys/säilyvyys?

  • roosa kirjoitti:

   Heippa Anni!

   Kiva kun löysit tän postauksen 🙂 En itse enää juurikaan käytä tätä kun en muutenkaan käytä hiuslakkaa tai muita muotoilutuotteita lähes ikinä.

   Mä säilytin tätä ihan huoneenlämmössä ja säilyy muutaman kuukauden ainakin hyvänä. Sokeri voi jähmettyä mutta esim lämpöhauteeseen voi laittaa että tulee taas juoksevaa. Jos lisää sitruunaa niin se nopeuttaa pilaantumista mutta vesi+sokeri säilyy useita kuukausia hyvin.

   Kivaa viikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *