Hae
Roosa Blom

DIY | Kotitekoinen hiuslakka

Hiuslakkaa laittaessa täytyy laittaa silmät kiinni ja pidättää hengitystä. Tuotetta kuskautuu varmasti hengityksesi kautta elimistöösi. Voiko sellaisen tuotteen laittaminen hiuksiin olla hyvästä?

Tutustuessani luonnonkosmetiikkaan etsin netistä erilaisia reseptejä hoitoaineisiin. (Saa vinkata – hyvää ei ole vielä löydetty!) Sattumalta törmäsin myös ohjeeseen kuinka tehdä kotitekoinen hiuslakka., Päätin heti kokeilla – uusi hiuslakka kun oli ostoslistalla. Resepti on yksinkertainen ja helppo. Lopussa vielä käyttökokemuksiani.

Kotitekoinen hiuslakka
2,5dl vettä
2-3 rkl sokeria
2 tippaa eteeristä öljyä
Tyhjä suihkepullo
1. Sekoita sokeri kiehuvaan veteen. Sekoita kunnolla ja odota, että sokeri liukenee.
2. Lisää jäähtyneeseen seokseen pari tippaa jotain eteeristä öljyä (hajusteeksi, ei pakollinen).

3. Kaada jäähtynyt seos suihkepulloon ja käytä.


Käyttökokemukset

 
Ensimmäisenä sekoitus tuntui hyvältä. Hiuksiin tuli kunnon pitoa. Olin noin 4 tuntia ulkona kaupungilla, jonka jälkeen kävin vielä treenaamassa. Hiukset pysyivät samanlailla, kuin ne olin kotona laittanut.

Ensimmäinen sekoitukseni oli 2,5dl vettä + 5rkl sokeria, josta tuli hyvin tujua tavaraa. Vähensin sokerin määrän 2-3 rkl / 2,5dl vettä. Sokerin määrää säätämällä saa hiuslakka on voimakkaampaa tai kevyempää.

Lopputuloksena voin sanoa, että en aio hankkia kaupan hiuslakkaa enään ollenkaan. Kotitekoinen lakka on yhtä hyvä (jopa parempi) kuin kaupan lakat ja nyt yli viikon jälkeen olen aivan kiintynyt tähän.

Toinen kokeilun arvoinen resepti on tehdä hiuslakka sitruunasta ja appelsiinista, joka perustuu hedelmäsokerin tuomalle tahmeudelle. Seuraavaksi aion tehdä suolasuihketta – se antaa tuuheutta hiuksiin.
LUE MYÖS:
DIY DEODORANTTI
DIY DEODORANTTI 2.0
DIY HIUSHUUHDE KORVAA HOITOAINEEN 
KOKEMUKSIA PALASHAMPOOSEEN SIIRTYMISESTÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *