Hae
Roosa Blom

Viikonloppu Porissa taaperon kanssa

Viikonloppu Porissa

Vietettiin viikonloppu Porissa taaperon kanssa, kun miehes oli siellä työreissulla. Meidän ystäviä asuu Porissa, mutta tietenkin kaikki olivat lähteneet muualle viikonlopun viettoon juuri sinä viikonloppuna. Päästiin majoittumaan meidän ystävän asunnolle, joka on aivan keskustassa. Pakattiin vaihtovaatteiden lisäksi mukaan myös pyörä niin päästiin pyörällä liikkumaan nopeasti taaperon kanssa paikasta toiseen. Yhdeksi viikonlopuksi riitti kyllä nähtävää ja koettavaa Porissa ja vielä seuraaville kerroillekkin jää jotain.

kirjurinluodon leikkipuisto ja eläimet

Perjantaina saavuttiin illalla ja se menikin kamoja purkaessa ja kaupassa käydessä. Lauantaina aamulla mies lähti töihin ja me suunnattiin taaperon kanssa leikkipuistoon. Mentiin pyörällä Kirjurinluotoon Pelle Hermannin puistoon, jota suositteli oikeastaan kaikki, kun kyselin vinkkejä Instagramissa (seuraa mua @roosablom). Yllätyin siitä miten valtava kyseinen leikkipuisto oli. Päästiin leikkipuiston ”yhteen osaan” ja leikittiin siinä, kunnes tajusin, että puisto vaan jatkui ja jatkui.

Leikkipuistosta löytyi selkeästi neljä eri leikkipuistoa (kaikki vierekkäin); Angry birds, Merirosvolaiva, tavallinen (en muista nimeä?) ja Lilliputtimaa, joja on selkeästi hieman pienemmille suunnattu. Toki meidän taapero viihtyi kaikissa. Oli myös penkkejä ja pöytiä sekä katoksia eväiden syömiseen. Puisto oli aivan täynnä porukkaa ja siellä riitti kyllä kaiken ikäisille tekemistä. Lisäksi leikkialueiden viereen rakennettiin uutta esteetöntä musiikkileikkipuistoa. Näiden lisäksi löytyi myös kahvila, vessat ja jäätelökioski. Muutaman sadan metrin päässä oli myös eläimiä kuten vuohia, alpakoita, kanoja ja riikinkukkoja. Lisäksi löytyi myös liikennepuisto, jossa oltaisiin käyty mutta valitettavasti se oli viikonloppuna auki juuri taaperon ruoka- ja päiväuniajan (11-14). Muuten olisimme sielläkin käyneet.

Taapero rakastui Pelle Hermannin leikkipuistoon niin paljon, että viikonlopun aikana kävimme siellä neljä kertaa. Lauantaina kävimme vain syömässä ja nukkumassa välillä. Onneksi säät olivat mukavat ja oli kiva viettää aikaa pihalle. Taaperolle tärkeää oli myös syödä eväät, kun olimme pakanneet reppuun juomapullon lisäksi herneitä ja mandariineja.

Ruokapaikat tarjoilivat parastaan

Lauantaina söimme sekä lounaan, että päivällisen ulkona. Lounaalla kävimme kaksin taaperon kanssa Pikku X -ravintolassa. Itse valitsin vegekulhon, joka oli todella hyvää. Taaperolle tilasin oman annoksen puolikkaana. Hän söi sen mielellään ja annoksessa olikin paljon tuttuja makuja (porkkanaa, sushiriisiä, kananmunaa), mutta vain eri tavalla tarjoiltuna, kuin kotona. Tunnelma, ruoka ja asiakaspalvelu oli kaikki kyllä kohdillaan, joten ensi kerralla kun mennään ystävien luo Poriin niin suunnataan varmasti myös tänne uudestaan.

Illallista syötiin koko perhe Nuåvo pizza & beer -ravintolassa. Tilattiin miehen kanssa molemmille omat pizzat, jotka jaettiin puoliksi. Näin molemmat sai maistella kahta eri pizzaa. Listalla oli niin hyvänkuuloisia ja valtavirrasta poikkeavia makuja, että olisin mielelläni testannut kaikkia. Me valittiin aurahoney (mozzarella, aurajuusto, paahdettu cashewpähkinä, sormisuola, hunaja) ja summer salmon (mozzarella, kylmäsavulohi, piparjuuricreme, raastettu sitruunankuori, punasipuli, ruohosipuli, tuore herne, mustapippuri) pizzat. Molemmat oli kyllä mielettömän hyviä. Taapero sai margaritapizzan lastenkoossa. Lastenpizzaan oli vielä tehty söpöt nallekarhun korvat, awww. Eihän taapero jaksanut syödä koko pizzaa, joten söin itse lopun sunnuntaina lounaaksi.

Sunnuntai chillattiin

Sunnuntaina aamupäivällä taapero halusi tietenkin mennä ”isoon leikkipuistoon”, joten pakattiin eväät ja pyöräiltiin taas Kirjurinluotoon. Vaikka ensiksi oli luvattu huonoa keliä niin sää olikin oikein hyvä. Syötiin eväitä ja vietettiin aikaa leikkipuistossa. Lounaalle pyöräiltiin takaisin ystävän asunnolle, jossa syötiin edellisen päivän pizzan jämät ja kaupan eineksiä. Taaperon päikkäreiden jälkeen pakattiin ja siivottiin, kun mies pääsi töistä ennen neljää.

Yllätyin, kuinka kivaa meillä oli taaperon kanssa Porissa. En ole koskaan käynyt Porissa muuta, kuin ystävien luona mutta oli todella kivaa myös oman perheen kesken. Porissa riitti paljon nähtävää ja muutamia paikkoja jäi vielä seuraavalle kerralle missä haluan käydä. Kirjurinluoto on ihana ja Porin keskusta joen rannalta todella kaunis!

 

Näissä haluan käydä ensi kerralla:
  • Peace & joy second hand
  • Reposaaren linnake
  • Yyteri

 

Kerro kommenteissa kivoja kaupunkeja Suomessa mihin voisi tehdä viikonloppuretkiä. Itse suosittelen päivä- tai viikonloppuretkien kohteeksi myös meidän asuinpaikkakuntaa Pälkänettä. Varsinkin kesällä ihan mielettömän kiva paikka ja paljon nähtävää ja koettavaa.


EDELLINEN POSTAUS:

Herkuttelijan helmet – päiväretki Kangasalla ja Pälkäneellä

DIY Hyttyssuihke

 

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *