Hae
Roosa Blom

Esittelyssä kaikki taaperon lelut

Tässä kaikki taaperon lelut

Kokosin kaikki taaperon lelut yhteen ja kuvasin ne. Tämä postaus tuntui ajatuksena ihan piece of cake, mutta kuvatessani leluja meinasi järki lähteä. Ensiksi etsin kaikki lelut yhteen paikkaan ja sen jälkeen kuvasin tuoteryhmittäin. Kyllä siihen taas sai aikaa hetken tuhottua. Kirjoitin aiemmin tänä keväänä postauksen ”Ainot 10 lelua, jotka lapsi ”tarvitsee”” ja postaus herätti paljon tunteita. Suurimmaksi osaksi moni oli samaa mieltä. Päätin siitä inspiroituneena esitellä kaikki meidän lapsen sisälelut. Se onko määrä paljon vai vähän on jokaisen henkilökohtainen mielipide. Omasta mielestäni leluista olisi mahdollisuus karsia hieman pois, mutta silti mielestäni määrä on tällä hetkellä hyvin kohtuullinen ja maltillinen.

Lapsen leluja on noin neljä korillista. Meillä on omakotitalo ja leluista yksi kori on olkkarissa ja loput lapsen huoneessa (kolme koria). Olen päätynyt siihen, että lelut ovat koreissa lattialla, koska silloin myös lapsen on helppo siivota lelut itse takaisin paikalleen. Ollaankin otettu tavaksi, että iltatoimia ennen siivotaan yhdessä lapsen kanssa aina olohuoneesta kirjat ja lelut paikoilleen. Meillä harvoin on leluista hirveää sotkua pitkin asuntoa, vaikka joka paikassa saa leikkiä enkä ole kovin tarkka tavaroiden siivoamisen suhteen muuten. Meidän taapero ei myöskään ikinä kaada lelukoria ja tyhjennä kaikkia leluja sillä kohtuullisesta lelumäärästä hän löytää ne millä haluaa leikkiä. Usein siis ottaa vaan muutaman lelun ja leikkii niillä. Kuulostaa uskomattomalta, mutta näin on!

Olen lajitellut lelut kategorioittain sekä tekstissä myös kerron hieman mistä lelut ovat tulleet. Emme koskaan osta lapselle leluja ja olen tainnut ostaa lapselle ainoastaan kaksi lelua koskaan. Aloitetaan isoimmista leluista ensin.

Keinuhevonen

Keinuhevosen lapsemme sai ristiäislahjaksi isovanhemmilta. Se on puinen ja valmistettu Suomessa käsityönä. He ostivat sen kesätorilta paikalliselta myyjältä. Keinuhevonen on upea! Ennen se oli olohuoneessa, mutta toisen ison lelun tieltä siirsimme sen taaperon huoneeseen. Hän tykkää keinua tällä sekä leikkii välillä keinuhevosen olevan moottoripyörä. Keinuhevosta myös syötetään.

Potkuauto

Tämä on toinen lelu minkä olen koskaan ostanut taaperolle. Ostin sen hänelle joululahjaksi viime vuonna, mutta koska taapero huomasi lahjan jo aiemmin tuli se käyttöön jo ennen joulua. Ostin tämän paikalliselta Facebook-kirppikseltä 15 euroalla. Olen ollut tyytyväinen löytööni. Haluan, että lelut mitä hankitaan lapselle tulevat käyttöön ja tämä on tullut! Lähes päivittäin taapero kaahaa tällä ympäri alakertaa. Itseäni ei toki haittaa, että tämä on todella kivannäköinen sillä en itse pidä kauheasti värikkäistä muovileluista.

Palapelit

Lapsi on saanut lahjaksi kolme erilaista palapeliä ja nämä ovat tulleet käytettynä meille. Hän tykkää näistä kovasti ovat olleet ikätasoon sopivia. Osan palapeleistä taustalla on kuva eläimestä mikä pala kuuluu siihen kohtaan. Se on selkeästi helpottanut oikeiden palasten löytämistä paikoilleen sillä pelkän muodon perusteella taapero tuntuu vaan kokeilevan sopiiko kädessä oleva pala mihin kohtaan. Tietenkin myös yksi palanen on jo hukkunut johonkin.

Pelit ja  työkalut

Tässä on paljon itsetehtyjä leluja. Kuten esimerkiksi kananmunakenno, johon on tehty saksilla reikiä. Taapero rakastaa laittaa kulhossa olevia helmiä rei’istä. Helmillä myös pelataan ”rulettia” olohuoneen pyöreällä pöydällä, jossa on laidat. Lasipurkki on myös itsetehty peli. Kanteen on hakattu naulalla reiät ja tulitikuista on katkottu päät pois. Tikkuja laitetaan rei’istä purkkiin. Taaperot rakastavat tunkea kaikkea pientä erilaisiin koloihin ja aukkoihin, joten nämä ovat olleet meillä hitti! Lisäksi on itsetekemäni hernepussit jämäkankaista ja lahjaksi saatu vasarointipeli. Vasara tosin oli jäähyllä sillä taapero on innostunu vasaroimaan vähän muutakin. Työkaluina on myös vanha rikkinäinen mitta ja joku meisseli. Taapero tykkää kovasti työkaluista ja on aina omien sanojen mukaan ”hommissa” isiä auttamassa. Yleensä hän kyllä lainaa ja järjestelee isin työkaluja samalla kun mies tekee jotain hommaa. Se on taaperolle kovin tärkeää ja hän haluaa olla auttamassa.

Pehmolelut

Näitä on kertynyt meillä käytettynä sekä lahjaksi. Osa pehmoleluista on unikaverina sängyssä ja osa leikeissä mukana. Pehmoleluista muutaman on virkannut lapsen kummitäti lahjaksi. Yksi pehmonalle on myös minun sillä mieheni on antanut sen lahjaksi ensimmäisenä vuosipäivänämme. Söpöä. Tällä hetkellä pehmoja on ehkä hieman liikaa, mutta olkoot sillä ne tuntuvat olevan tärkeitä taaperolle eikä ole selkeästi jotain mistä karsisin.

Autot & mopot

Jos ei ole käynyt selväksi niin taapero tykkää autoista ja mopoista. Oikeastaan kaikista kulkupeleistä. Kaikki autot ja mopot ovat tulleet lahjaksi tai käytettynä paitsi punainen mopo. Sen olen ostanut lapselle joululahjaksi uutena. En yleensä osta uutena mitään, mutta tätä en löytänyt käytettynä. Puiset autot ovat molemmat Suomessa käsityönä tehtyjä, tosin eri tekijöiden. Puunväristä autoa taapero sanoo ”ralliautoksi” ja kaahailee sillä ympäriinsä. Pikkuautot eivät ole olleet meillä niin suosittuja kuin mopot ja isommat puuautot. Välillä autoja ajaa lego-ukot tai pikkueläimet. Joskus myös rakennetaan kirjoista autoille talleja. Autoja on lisäksi myös duploissa.

Duplot

Duploja meillä on yksi laatikollinen, joka on ihan sopivasti. Liian vähästä määrästä taas ei oikein pysty rakentamaan mitään. Palikoiden lisäksi duploissa on useampi auto ja kulkupeli. Myös duplo-hahmoja, kissa ja kukkia. Välillä leikimme pelkillä hahmoille ja autoilla ja toisinaan taas rakennetaan palikoilla. Duploautot ovat meillä myös välillä mukana kylpyleluina.

Kumiankat

Lahjaksi saatuja kumiankkoja. Ovat lähinnä kylpyleluina. Unohdin kokonaan kuvata, että rantasaunalla on myös muutama ankkaleluja, jotka ovat siellä kylpyleluina saunassa.

Puhelin

En keksinyt tälle mitään kategoriaa, joten olkoot omanaan. Lahjaksi saatu puhelin jolla taapero välillä soittelee kavereille tai isovanhemmille.

Keittiötarvikkeet

Näiden lisäksi löytyy vielä leikkikeittiö, mutta sitä en ottanut kuviin. Kaikki leikkikeittölelut ovat joko pikkusiskoni vanhoja tai meidän kotona keittiönkaapeista löydettyjä. Olen myös leikannut erilaisista pahvipakkauksista kuvia kuten jäätelöitä. Ne toimivat ”kekseinä”.

Palikat

Palikat on todella monikäyttöisiä ja pitkäikäisiä leluja. Niitä kasataan torniksi, tehdään erilaisia rakelmia ja vain luovuus on rajana. Viime aikoina palikat ovat olleet kovasti leikkiruokia ja siihen ne sopivat myös erinomaisesti! Meillä onkin tarjoiltu leikkikeittiössä mm. perunaa, makkaraa ja mansikoita.

Eläinfiguurit

Meillä on myös muutamia pikkueläimiä. Osa on puisia ja osa pieniä figuureja. Tämä sekalainen setti koostuu useammasta erityylisestä eläinhahmosta, jotka ovatt tulleet meille monesta eri paikasta. Meillä nämä eläimet eivät ole niiin kovasti leikeissä mutta jonkin verran kyllä. Useammin taapero haluaa leikkiä pikkupehmoilla kun näillä.

 

Muut

Näiden lisäksi taaperolla on erilaisia askartelu- ja maalaustarvikkeita sekä muovailuvahaa. Niitä en kuitenkaan laske mukaan leluihin sillä käytän tarvikkeita myös itse. Eikä niitä ole varsinaisesti juuri taaperoa varten edes hommattu.

Leluja löytyy myös ulkoa jonkin verran, mutta ehkä teen niistä esittelyn erikseen. Meillä on iso oma piha ja ulkoleluja säilytetään ulkovarastossa.

 

Kiinnostaisi tietää onko teidän mielestä tässä paljon vai vähän leluja? Itse yllätyin lelujen määrästä positiivisesti ja mielestäni ainakin tällä hetkellä meille ihan sopiva määrä. Lelujen lisäksi kuitenkin leikkien ympärille voidaan rakentaa myös muista kodin tavaroista.


LUE MYÖS:

Näin puhdistat puisen syöttötuolin helposti

Ostolakko-kuulumisia helmikuulta

Näitä ekopesuaineita käytämme

 

SEURAA INSTAGRAMISSA

 @roosablom

3 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Meillä on enemmän mutta ollaan myös saatu lähes kaikki lelut. ? kiva postaus!

  • roosa kirjoitti:

   Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta 🙂 Aurinkoista kesää!

 2. Satu // Life with Satu kirjoitti:

  Minusta on kiva lukea tällaisia postauksia, näyttää ihan kivalta tuo määrä kyllä. Meillä on enemmän, mutta aika paljon on myös saatu ja osa on ”isompien” leluja, meillä siis mm mun vanhat ponit menee jo leikeissä. Uutena harvemmin ostetaan, paitsi lapsen rajatonta Ryhmä Hau rakkautta olen tukenut ostamalla muutaman muovifiguurin, niillä onkin sitten leikitty todella ahkerasti.

  Rehellisesti on sanottava, että vähemmälläkin määrällä leluja tulisi toimeen kun mitä meillä on. Olenko koettanut nyt olla lisää ostamatta noita, tulee sitten lahjaksi mitä tulee. Meillä on mukana leluissa myös joitakin soittimia, lapsi käy muskarissa ja sitä myöden niiden käyttö on tuttua ja mielellään laulaakin samalla kun soittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *