Hae
Roosa Blom
Kaupallinen yhteistyö

Luontoa kunnioittaen – mitä pakkaan mukaan pyöräretkelle?

Kaupallinen yhteistyö: Weekendbee

weekendbee aevor tripp reppu pyöräretki

Pyöräretket ovat koko perheen yhteinen harrastus

Olenkin puhunut blogissa ja Instagramissa koko kevään siitä, kuinka olen innostunut pyöräilemään. Laitettiin keväällä myös auto seisontaan kahdeksi kuukaudeksi, kun lapsi jäi päiväkodista pois. Nyt arjen sujuvoittamiseksi auto on taas ollut käytössä. Pyöräily on kuitenkin jäänyt osittain osaksi arkea ja ollaan useasti koko perhe valittu pyöräily autoilun sijasta. Näin kesällä on ihana tehdä pyöräretkiä, mennä picnicille ja uimaan.

Yksi syy miksi ollaan pyöräilty myös paljon on se, että taapero rakastaa pyöräilyä. Hän tykkää istua kyydissä, mutta myös mennä omalla potkupyörällään. Potkupyörällä tosin yleensä pysytään tässä pihapiirissä, koska taapero ei sillä jaksa mennä pitkiä matkoja. Mutta hän usein pyytää, että lähdetään pyörällä leikkipuistoon tai kavereille. Ja usein mennään, jos meillä ei ole muuta menoa tai tekemistä.

Meidän pyöräretki kohteet ovat vaihdelleet ja ollaan yritetty käydä vaihtelevasti eri paikoissa omassa kunnassa. Ollaan käyty mm. läheisillä laavuilla, uimarannalla, leikkipuistossa ja viimeisimpänä vierasvenesatamassa. Se on ihana paikka, jossa on kiva istua, katsella ohi meneviä veneitä ja syödä eväitä.

weekendbee aevor tripp reppu pyöräretki

weekendbee aevor tripp reppu pyöräretki

reppu, joka muuntautuu joka tilanteeseen

Meidän pakkailut ovat usein hyvin eväspainotteiset. Olin pakannut meidän eväät ja tarvikkeet Aevorin Trip -reppuun, jonka Weekendbee lähetti ja reppu oli käytössämme ekaa kertaa. Aikaisemmin olen käyttänyt Kånkeniä, mutta se on monesti liian pieni meidän tarpeisiin. Tässä repussa oli todella paljon tilaa ja ei käytetty vielä puolikaan tilasta. Silti reppu ei ollut liian iso. Alunperin valitsin tämän Trip -repun sillä tarkoitukseni oli ottaa se mukaan reilireissulle huhtikuussa, joka harmikseni peruuntui. Mietin, että onko tämä liian iso reppu meille, mutta ei todellakaan. Tänne mahtui helposti eväät, viltti, vaihtovaatteita taaperolle, takkia ja oikeastaan kaikki mitä tarvittiin. Hellepäivinä saan mahtumaan tänne koko perheen pyyhkeet, uikkarit ja muut tarvittavat tavarat.

Repussa on muutama todella kätevä ominaisuus, joka lisää tuotteen monikäyttöisyyttä ja muunneltavuutta. Repun kokoa voi säätää suuremmaksi ylhäällä olevan rolltop-systeemin ansiosta. Toinen hyvä ominaisuus on repun sivuja kiertävät vetoketjut, jotka aukevat kokonaisuudessaan ja repusta on helppo etsiä tavaroita purkamatta koko sisältöä ensin pois. Toki myös yläkautta pääsee helposti tavaroihin käsiksi. Taskuja löytyy monia sekä pehmustettu tasku läppärille. Tästä tulee varmasti luottokassini myös viikonloppureissuille.

Kerroinko muuten jo, että reppu on valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista? Lisäksi tuote on valmistettu vastuullisesti Vietnamissa tehtaassa, jossa on korkein Fair wear -sertifiointi. Weekendbee selvittää jokaisen merkin taustat ja vastuullisuudet ennen tuotteiden ottamista myyntiin.. Itselläni yksi ehdoton kriteeri uusille tuotteille on vastuullisuus ja ekologisuus. Niistä en jousta – onneksi ei tarvitsekkaan.

Koska olime lähteneet picnicille vierasvenesatamaan, pakkasin mukaan myös viltin. Viltti oli joku kotoa löytyvä eikä mikään ”virallinen” picnicviltti, joten se ei mennyt kovin pieneen tilaan. Viltti oli hyvä valinta ja silti reppuun jäi runsaasti tilaa. Viltti myös hieman pehmensi lasikippoja etteivät ne kolisseet repussa.

zero waste ja roskattomuus retkeillessä

Yksi tärkeimpiä arvojani on ekologisuus ja se, että haluan kunnioittaa omassa arjessa luontoa. Se näkyy vahvasti meidän arjessa ja pyritään tekemään valintoja sen mukaan. Myös retkeillessä pidän huolen, ettei meidän jäljiltä jää luontoon roskaa. Pakkaan eväät kotona valmiiksi jo eväsrasioihin tai sitten otan pienen leipäpussin mukaan roskapussiksi. Pakkaan aina itsetehtyjä kestotalouspapereita muutaman. Olen ommellut ne vanhoista harsoista ja pesen muun pyykin seassa 60 asteessa. Kestotalouspapereilla voi pyyhkiä pyörän satulan, suun, kädet ja muuta pientä. Käytetään näitä talouspaperin sijasta myös makkaraa paistaessa ja makkaran voi kietoa kestotalouspaperin ympärille. En enää käyttäisi talouspaperia, koska nämä voittavat ominaisuuksiltaan sata nolla.

Eväät – pyöräretken tärkein asia

Siis ehdottomasti aina kaikkien retkien tärkein asia on eväät! Ja kaikki maistuu paremmalta, kun ne syö luonnossa. Kuinka hyvältä tavalliset eväsleivätkin maistuvat ulkona syödässä? Tällä kertaa pakkasin meille mukaan omenalohkoja, vadelmia, itsetehtyä smoothieta ja Mungolifen ohjeella tehtyä sokeritonta kilttiä kauraslicea. Yleensä, kun lähdetään retkelle ei käydä kaupassa ostamassa mitään vaan tehdään eväät niistä aineista mitä kotoa jo löytyy. Kuten nytkin. Taapero tykkää kovasti hedelmistä ja marjoista, joten niitä pakataan aina mukaan. Meillä on lähes aina omenoita, koska ne säilyvät hyvin, eivät sottaa ja ovat edullisia.

Pakkaan eväät aina eväsrasioihin ja eväille käytän paljon myös vanhoja lasipurkkeja. Olen säästänyt muutamia lasisia smoothiepurkkeja ja ne ovat todella käteviä. Helppo tehdä smoothie ja ottaa mukaan, jos lähtee johonkin.

weekendbee hydrofalsk juomapullo pyöräretki

Kylmää ja kuumaa juotavaa

Juotavaksi pakkasin mukaan kahvia, vettä ja pieneen pilttipurkkiin kahvimaitoa. Olin pakannut meille emaliset kupit. Nämä kyseiset kupit ovat olleet meillä jo useamman vuoden, mutta Weekendbee valikoimista löytyy samankaltaisia. Emalimukit ovat kevyitä, muovittomia ja eivät hajoa. Siksi ne on huoleton pakata mukaan, mutta kotona myös taapero käyttää näitä arkena. (Kehtaanko kehua näidenkin monikäyttöisyyttä?) En yleensä hanki mitään tuotteita vain retkeilyä varten vaan tykkään, että tuotteet ovat sellaisia joita on helppo käyttää myös arjessa. Retkellä ennen lähtöä kotiin pyyhkäisen vielä kestotalouspaperilla kuppien pohjat niin ne eivät valuta mitään reppuun.

Meillä oli mukana Hydro Flast -termospullo, joka on todella kätevä. Tykkään siitä enemmän, kuin muista teräksisistä juomapulloista monestakin syystä. Ensinnäkin suuaukko on isompi ja pullo on helpompi tiskata. Toiseksi pullossa on TempShield eristys, joka pitää kylmät juomat kylmänä 24h ja kuumat kuumina 12h. Tämä sopii siis niin juomapulloksi, kuin termariksi kahville tai kuumalle vedelle. Rakastan monikäyttöisiä tuotteita!

Muut tärkeät varusteet

Tietenkin eväiden lisäksi on tärkeää  huomioida omat vaatteet ja varusteet. Ihan ensiksi tärkein eli pyöräilykypärä! Ollaan opetettu taaperolle, että kypärä pidetään päässä pyöräillessä aina. Oli sitten aikuisten pyörän kyydissä istuimessa tai potkuttelisi eteenpäin omalla potkupyörällään. Me vanhemmat pidämme myös kypärää sillä on turha vaatia lapselta jotain, jos itse toimii päinvastoin. Siksi koko meidän perhe pitää pyöräillessä aina kypärää. Onhan siis muutenkin todella fiksua ja kannattavaa. Jotenkin itse havahtuiduin tälläisten asioihin tärkeyteen vasta, kun sain oman lapsen. Parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan.

Keväällä sain Weekendbeeltä tämän Jack Wolfskinin kuoritakin, joka on ollut käytössä lähes päivittäin siitä asti. Olin kaivannut itselleni kuoritakkia, jonka kanssa on helppo ulkoilla taaperon kanssa säällä kuin säällä. Halusin myös väriltään jotain muuta kuin mustaa ja tämä täytti kaikki kriteerit. Takki on veden- ja tuulenpitävä ja menee pieneen tilaan. Tykkään siitä, että takki on ohut ja kevyt, joten usein myös loistava valinta jos ei oikein tiedä onko ulkona lämmin vai ei. Ja koska se menee pieneen tilaan on helppo pakata reppuun, jos ei tarvitse. Tuote on valmistettu vastuullisesti ja materiaali on 100% kierrätetty polyesteri.

weekendbee shadeshare aurinkolasit puiset aurinkolasit

weekendbee hydrofalsk juomapullo pyöräretki

Taaperolle aina hiukan extraa mukaan

Keväällä vanhat uskollisesti palvelleet Raybanit menivät rikki. Ikää aurinkolaseilla oli jo yli kymmenen vuotta tai jopa enemmän (olin toinen omistaja). Itse, kun en omista tuotteita aina monia kappaleita vaan yleensä yhdet. Käytän omistamani loppuun joten uudet aurinkolasit oli hankintalistalla. Valitsin itselleni Weekendbee -verkkokaupan valikoimista Shadeshare -merkkiset aurinkolasit ja mallina ”Tembo”. Shadeshares lasit ovat laadukkaat, käsin, suomalaisesta koivuvanerista, valmistetut aurinkolasit. Kaikissa malliston laseissa on polarisoidut UV linssit. Shadeshare tekee paljon hyvää nimittäin jokaista myytyä paria kohden he istuttavat yhden puun Keniaan. Lisäksi aurinkolasit valmistetaan SOS Lapsikylässä Nairobissa, Keniassa valvotusti. Työpaja kouluttajaa ja työllistää slummeista kotoisin olevia nuoria.

Omien tavaroiden lisäksi pakkaan aina mukaan taaperolle vaihtovaatteita. Nykyään hän pärjää jo ilman vaippoja, mutta vahinkojen välttämiseksi muutamat vaihtohousut ovat hyvät. Jos yhden asian olen oppinut vanhempana olon aikana niin se, että kannattaa aina pakata lapselle ylimääräistä vaihtovaatetta. Niitä tuntuu tarvitsevan ja usein. Koskaan ei tiedä mitä lapsen kanssa sattuu, kun hän voi löytää mitä tahansa vesilätäköistä alkaen aurinkoisena päivänä. Aurinkorasva yleensä laitetaan kotona, mutta jos aiotaan olla koko päivä pois kotoa ja ulkona pakkaan myös sen mukaan. Olen tykännyt kovasti EY! -merkin aurinkorasvasta, joka on luonnonkosmetiikkaa.

Välillä tuntuu, että pakkaan liikaa, mutta yleensä kaikkea tarvitsee. Se tuo itselleni rentoutta, ettei tarvitse stressata vaikkapa vaihtovaatteita taaperolle.

 

Weekendbee – vastuullinen verkkokauppa

Kerroin jo edellisessä yhteistyöpostauksessa Weekenbee -verkkokaupasta. Se on suomalainen verkkokauppa, joka myy vastuullisia ulkoilu- ja urheiluvaatteita ja välineitä. Olen yllättynyt kuinka paljon vastuullisia ja ekologisia tuotteita löytyy. Arvostan todella paljon työtä mitä Weekendbee on tehnyt. He ovat käyneet merkkejä läpi, vastuullisuutta ja ekologisuutta. Ja kertovat sen läpinäkyvästi asiakkaille. Asiakkaana on siis helppo keskittyä vain valitsemaan tuotteita ja vertailemaan ominaisuuksia. Voit myös lukea mitkä vastuullisuuskriteerit Weekendbee on asettanut myymilleen brändeille ja tuotteille.

 

Onko muut innostunut retkeilystä? Meidän olisi tarkoitus kesällä lomailla Suomessa ja kiertää eri retkeilykohteita. Ilmianna kivoimmat retkeilykohteet taaperon kanssa kommenteissa. 🙂


LUE MYÖS:

5x ekologiset ja eettiset urheilulegginssit

 

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

 

Kaupallinen yhteistyö: Weekendbee

2 kommenttia

  1. Satu // Life with Satu kirjoitti:

    Pakko kommentoida melkein ohi aiheen nimittäin tuo taaperolle pakkaaminen, tunnistan niin itseni tuosta. Nytkin viikonlopun reissua varten mätkin viisi paitaa laukkuun eilen, mies katsoi vieressä että mitä sä teet, että vaan pari päivää. Totesin että kuule jos otan kaksi paitaa niin ne on perjantaina iltaan mennessä likaiset jo… mies toi kuudennen paidan 😀

    • roosa kirjoitti:

      Siis toi on niin tuttua! Haha 😀 Siis viikonloppureissulle taaperon kaa saatan pakata 10 paitaa koska helposti 3 per päivä voi mennä likaiseksi. Kotona nyt ei sillei joka tahrasta viitti vaihtaa mutta tuntuu että muualla eti ajos käy syömässä nii ois kiva jos ois ees (hetken) puhdasta paita. Kun taapero myörii pihalla, löytää lätäköitä ja syö itse niin vaihtovaatteita tarvii! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *