Hae
Roosa Blom

#olenvalmis näihin tekoihin ilmastonmuutosta vastaan

Instagramissa @sakkekin lanseerasi #olenvalmis -hashtagin, jonka tarkoitus on osoittaa päättäjille, että olemme yksilötasolla valmiita muutoksiin ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja toivomme, että konkreettisia poliittisia päätöksiä tehdään pian.

Itse olen pyrkinyt elämään mahdollisimman ekologista elämää jo pitkään. Kukaanhan ei ole täydellinen ja itsellänikin on vielä paljon parannettavaa. Olen silti valmis poistumaan mukavuusalueeltani ja tekemään konkreettisia tekoja ympäristön hyväksi. Sitä tässä tarvitaan – konkreettisia tekoja. Puheet eivät hidastuta ilmastonmuutosta ja kohta on jo liian myöhäistä. Ja meitä jokaista tarvitaan tähän mukaan.

Julkaise kuva, käytä hashtagia ja kerro mihin ilmastotekoihin sinä olet valmis. Voit tägätä julkaisuusi myös puolueita ja päättäjiä.

Tässä pieni lista asioista joita minä olen oikeasti valmis tekemään ympäristön hyväksi.

 

Minä #OLENVALMIS…

Vähentämään lihansyöntiä ja siirtymään pääosin kasvipohjaiseen ja ympäristön kannalta kestävämpään ruokavalioon.

Matkustamaan maata pitkin ja välttämään turhaa autolla ajamista.

Kuluttamaan vähemmän ja harkitummin. Ostaa oikeaan tarpeeseen.

Kierrättämään kaiken mahdollisimman hyvin.

Korjaamaan ja käyttämään omistamani tavarat loppuun. Alkaen sukista.

Ostamaan kaiken mitä löydän käytettynä.

Opettamaan lapselleni luontoa ja ympäristöä kunnioittavaa elämää.

Välttämään turhaa kertakäyttötuotteiden käyttöä ja suosia mahdollisimman pitkälle kestotuotteita.

Pyrkiä järjestämään ekologisempia juhlia kuten lastensynttärit ja joulu. Sekä keksiä uusia tapoja lahjavuorien ja kertakäyttöastioiden tilalle.

Äänestämään rahoillani ja tukemaan kestävällä pohjalla olevia yrityksiä

Käyttämään äänioikeuteni ilmastonmuutoksen puolesta!

VAIKUTA ÄÄNESTÄMÄLLÄ!

Ennakkoäänestäminen alkaa huomenna eli keskiviikkona 3.4. Olethan mukana? Äänestäminen voi olla elämäsi tärkein ekoteko. Ja onkin! Tarvitsemme päättäjiä jotka eivät vain puhu ja ottavat ilmastonmuutoksen tosissaan. Se ketä on päättämässä maamme asioista voimme vaikuttaa äänestämällä. Siksi oma äänioikeus kannattaa käyttää eikä mistään syystä jättää käyttämättä.

 

politiikka ei kiinnosta? vaikea löytää oma puolue?

Itsestäni on tuntunut haastavalta tutustua eri puolueisiin ja ehdokkaisiin. Vaalikoneet, no ne ovat ihan jees mutteivat ole täysin vastanneet omia tarpeitani. Kannattaa siis kuunnella Nonsense-podcastia ja heidän Vaalispessu -ohjelmaansa. Jokaisessa jaksossa esitellään yksi puolue ja esitetään kiperiä ja hauskoja kysymyksiä. Vaalispessu on helposti lähestyttävä, helposti ymmärrettävä ja tätä jaksaa kuunnella. Tälläiselle politiikasta ymmärtämättömälle ja kiinnostumattomalle helpompi lähestyä aihetta ja valintani on helpottunut ketä äänestää. Podcast löytyy kaikista yleisistä podcast-sovelluksista.

Tehdään yhdessä #ilmastovaalit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *