Hae
Roosa Blom

DIY luonnonmukainen hyttyssuihke

luonnonmukainen hyttyssuihke kesäksi

Rakastan Suomen kesää! Kesällä on ihana lähteä kaveriporukalla tai perheen kesken mökille. Mikään ei ole parempaa kuin valoisat illat, grilliruoka ja sauna. Yksi asia, jota kuitenkin vihaan on hyttyset ja muut itikat. Hyttyset oikein etsivät minut ja pistävät. Vaikka kukaan ei olisi nähnyt yhtään hyttystä on minua pistänyt jo viisi. Lisäksi ne kutisevat aivan mielettömästi. Yhtenä vuonna alkukesästä koko niskani oli niin täynnä kutisevia hyttysenpistoja, joka oli niin paha, että jouduin keskellä yötä ajamaan apteekkiin hakemaan allergialääkettä. Allergialääke helpotti onneksi heti.

Hyttyset etsivät ihmisiä mm. hiilidioksidin, pintaverenkierron, lämmön ja hien hajun perusteella. Joillakin pintaverenkierto on luonnostaan voimakkaampi, jolloin tälläinen ihminen houkuttelee itseensä enemmän hyttysiä. Mitä rauhallisemmin ja paikallaan pystyy olemaan sitä vähemmän hyttyset kiusaavat sillä liikkuessa pintaverenkierto aktivoituu.

Ohje hyttyssuihke

Tarvitset:

Suihkepullon

Vettä

Eteerisiä öljyjä 2-4kpl; laventeli, piparminttu, teepuu ja sitruuna

 

Valmistus:

Laita pullo täyteen vettä. Lisää yhteensä 30-40 tippaa valitsemiasi eteerisiä öljyjä. Ravista ja tuote on valmis käyttöön.

Olen itse säästänyt vanhoja kosmetiikkapurkkeja ja tämä suihkepullo on myös vanha kasvovesipullo. Todella kätevä kylläkin! Itse valitsin omaan suihkeeseen laventelin ja piparmintun, jota minulla oli jo valmiina.

Eteerisistä öljyistä voit valita muutaman. Sitruunan eteerinen öljy on yksi tehokkaimmista luonnollisista hyttyskarkotteista maailmassa. Laventeliakin kannattaa lisätä sillä hyttyset vihaavat sitä. Voimakkaan tuoksuiset kasvit kuten piparminttu itsessään pitää hyttyset loitolla. Useimmat ötökät eivät myöskään pidä teepuun hajusta, joten sitä voi myös käyttää hajusteena. Näiden yhdistelmällä saa erittäin hyvän suojan hyttysiä vastaan.

Itse käytin ensimmäiseen suihkeeseen laventelia ja piparminttua, jota löytyi kaapista. Se toimi todella hyvin. Seuraaviin miksasin vaihtelevasti myös sitruunaa ja/tai teepuuta. Oman kokemuksen pohjalta ei ole väliä mitä noista käyttää, mutta vähintään kahden eri eteerisen öljyn yhdistelmä on parempi kuin yhden.

Käyttö

Ravista tuotetta aina ennen käyttöä sillä öljyt jäävät veden pintaan ja muuten suihkit vain pelkkää vettä.

Suihkuta varovasti hyttyssuihketta haluamasi alueille.

Ei saa suihkuttaa silmiin eikä naamaan!

huomioitavaa Eteerisissä öljyissä

Ota selvää ennen tuotteen käyttöä eteerisistä öljyistä ja niiden turvallisesta käytöstä. Sitronellaa ei saa suihkia iholle joka on auringossa. Laventelia ei suositella alle 6-vuotiaille eikä myöskään jatkuvasti mikäli kärsit matalasta verenpaineesta. Laimenna tuotetta käytettäessä lapsille. Suihkuta ensisijaisesti tuotteita vaatteisiin.

Vastuuvapautus

Tämä tuote on yksittäisen ihmisen tekemä eikä sitä ole allergiatestattu eikä tehty mitään muitakaan testejä kuten kemikaali- ja turvallisuustestejä.

Tuotteen valmistus ja käyttö on täysin omalla vastuulla. Älä käytä tuotetta jos tiedät olevasi allerginen jollekin sen ainesosalle. Älä suihkuta tuotetta suoraa iholle kokeilematta ensin pienelle alueelle.

 


LUE MYÖS:

Tehokas ja halpa kotitekoinen pyykinpesuaine

DIY Yleispuhdistuaine 

 

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

6 kommenttia

 1. KP kirjoitti:

  Kyllä tällaista käyttää mieluummin kuin muita hyttysmyrkkyjä 🙂 Mummolta opin teepuuöljyn käytön hyttysmyrkkynä.

  Eteerisistä öljyistä sen verran, että laventelia ja teepuuöljyä voi laittaa jopa laimentamattomana pieniä määriä paljaalle iholle. Kannattaa kuitenkin laimentaa kuten ohjeessa. Piparminttuöljy sen sijaan on niin vahva öljy, että aurinkoisella säällä öljystä voi tulla palovamma. Sitä kannattaa siis laittaa vain vaatteen päälle. Laventelilla on verenpainetta alentava vaikutus, eli sen käyttöä ei suositella jatkuvasti mikäli kärsii matalasta verenpaineesta. Näistä on hyvä olla tietoinen kun käyttää öljyjä 🙂

  • roosa kirjoitti:

   Kiitos näistä tiedoista 🙂 Lisään hieman artikkeliin tekstiä eteerisistä öljyistä.

 2. Essi kirjoitti:

  Minkäkokoista suihkepulloa olet käyttänyt? Kiitos ohjeesta, menee testiin ehdottomasti! 🙂

  • roosa kirjoitti:

   En ole varma tuon suihkepullon koosta mutta arviolta 30-50ml luulisin 🙂

 3. Jolanda kirjoitti:

  Mihin tuo perustuu, ettei laventerin eteeristä öljyä saisi käyttää alle 6 vuotiaille?

  • roosa kirjoitti:

   En ole näiden asioiden asiantuntija ja kannatta tutustua ja perehtyä aiheeseen itse käyttääkö vai ei 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *