Hae
Roosa Blom

Eka telttaretki taaperon kanssa – Isojärven kansallispuisto

Isojärven kansallispuisto taaperon kanssa

Otettiin viikonloppuna pieni irtiotto arjesta ja lähdettiin telttailemaan. Oon puhunut jo pidemmän aikaa, että haluan telttailemaan, mutta pikkulapsiarjessa ei ole ollut sellaista sopivaa hetkeä siihen. Haluttiin valita joku suhteellisen helppo kohde ja läheltä. Päädyttiin valitsemaan Isojärven kansallispuisto, joka sijaitsi meiltä alle 90km päässä. Halusin myös nähdä majavia, joita kansallipuistossa asuu, mutta valitettavasti majavat alkavat liikkua vasta hämärän aikaan. Silloin taapero oli jo unilla, joten ehkä ensi kertaan. Nähtiin kuitenkin paljon patoja ja muita majavien rakennelmia. Super mielenkiintoista!

Me päädyttiin kulkemaan Majavapolku (3,8km), jonka puolessa välissä oli Kalalahden laavu ja telttapaikkoja, jossa yövyttiin. Reitti oli todella helppokulkuista ja taapero kulki potkupyörällä lähes koko reitin. Ainoastaan viimeiset 150m polulta laavulle oli kivikkoista.⁣⁣ Onneksi saavuttiin leiripaikalle suhteellisen ajoissa iltapäivällä ja saatiin ensimmäisenä valita telttapaikka. Illan mittaan telttailijoita tuli enemmänkin ja kaikille ei riittänyt edes paikkoja.

#usewhatyouhave – retkeily ei ole kilpavarustelua

En pidä ajatuksesta, että aina pitäisi hankkia uusia varusteita ja ostaa sitä, tätä ja tuota. Nytkin mentiin ajatuksella, että käytetään mitä omistetaan ja lainataan muutamia puuttuvia juttuja. Saimme äidin mieheltä lainaan teltan, makuupussin ja kaksi makuualustaa. Kotoa meiltä löytyikin minun makuupussi, makuualusta ja taaperolle makuupussi. Unohdettiin lainata trangia, mutta pärjättiin hyvin myös kotoa löytyneellä kattilalla, tavallisilla metallisilla aterimilla, kahdella emalimukilla, juomapulloilla ja kahdella eväsrasialla. Otin kotoa myös tiskiharjan ja Dr. Bonnersin castillesaippuaa minipurkin.

Ruuan kanssa haluttiin mennä hyvin simppelillä. Nuudeleita ja luonnonkala-säilykkeitä, hedelmiä (mm. mandariinejä), nakkeja ja makkaraa, puurohiutaleita ja 2dl mehukeittopurkki. Lisäksi meillä oli kahvia ja teetä, yksi keksipaketti ja taapero sai pillimehun. Ei haluttu kikkailla mitään erikoista ruokien kanssa ja mentiin vaan helpolla ja simppelillä. Kotona sitten taas voi lisätä ison kasan kasviksia ja muuta. Kyse kuitenkin vain yhden yön reissusta.

Tekemistä ilman leluja ja älylaitteita

Vaikka saavuttiin leiripaikalle jo hyvissä ajoin niin tekeminen ei loppunut kesken. Tehtii ruokaa, etsittiin hieman mustikoita ja käytiin ihailemassa ympäristöä ja maisemia. Taapero halusi uida ja rannasta pääsi hyvin uimaan. Löydettiin myös kaksi puuvartista onkea, jolla mies ja taapero yritti epätoivoisesti kalastaa syöttinä mustikat. Sen lisäksi paistettiin makkaraa, syötiin keksejä ja leikittiin. Taapero myös ajeli potkupyörällään ympäriinsä. Kuviakaan ei tullut napsittua paljoa, kun yritin pitää puhelimen poissa ja keskittyä olemaan vaan yhdessä.

Yö sujui ihan mukavasti. Itse en nukkunut kovin hyvin, kun hieman stressasin taaperoa ja ettei hän tule pussista ulos ja ole kylmä (yöllä tosin oli alimmillaan +15 astetta). Muuten taapero paria heräämistä lukuunottamatta nukkui hyvin. Alkuillasta hän heräsi kovaan vessahätään, mutta sen jälkeen taas uni maistui. Muutenkin kokonaisuutena taaperon kanssa telttailu sujui yllättävän hyvin. Pieniltä uhmakohtauksilta ei voi välttyä missään. Ehkä mennään vielä syksyllä toisenkin kerran telttailemaan. Isojärven kansallipuisto oli kyllä meille oikein hyvä valinta ensimmäiseksi koko perheen telttareissuksi.

 

Ootteko innostunut retkeilystä ja telttailusta? Vinkkejä saa jakaa aiheesta ja myös kivoimmat kansallispuistot ja kohteet. ♥


EDELLINEN POSTAUS:

Viikonloppu Porissa taaperon kanssa

Herkuttelijan helmet – päiväretki Kangasalla ja Pälkäneellä

DIY Hyttyssuihke

 

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *