Hae
Roosa Blom

DIY Macrame amppeli

Uusi koti, uudet sisustusideat. Olen viimeaikoina ihastunut macrame-tekniikkaan ja kokosin siitä Pinterest-taulun. Aloitin tekemään isoa macrame -seinävaatetta, mutta muutaman illan jälkeen luovutin. Siirryin helpompaan projektiin eli macrame -amppeleihin. Nämä suloiset amppelit valmistuvat nopeasti ja helposti.

Kasveiksi valitsin valkoreunaisen rönsyliljan (oikealla), joka nimensä mukaisesti alkoi rönsyilemään jo ensimmäisen kuukauden aikana. Otin muutaman vauvarönsyn jo vesilasiin juurtumaan. Ajattelin viedä liiketilalle yhden kasvin ja rönsylilja puhdistaa myös sisäilmaa. Kuinka mahtavaa! Rönsyliljan ostin kukkakaupasta. Vasemmalla oleva kasvi on Prismasta ja en enään todellakaan muista nimeä. Molemmat kasvit maksoivat noin 7-8 euroa kappaleelta.


TARVIKKEET
ruukku
matonkudetta tai narua
sakset
Itseltäni löytyi matonkudetta jo valmiina, mutta matonkudetta on helppo tehdä myös itse vanhasta lakanasta tai t-paidasta. Itse valitsin ruukuiksi tavalliset ohuehkot muoviruukut (1,5€/kpl) ja maalasin ne vain mustalla spraylla. Sisäpuolta teippasin aukot kiinni ilmastointiteipillä. Kahden kuukauden kokemuksen jälkeen on hyvin pysynyt. Ruukut eivät saa olla liian painavat.
OHJE
Valmistusaika noin 10-15 minuuttia

1. Leikkaa 8 pätkää matonkudetta. Mittaa haluttu korkeus ruukulle ja lisää noin metri ylimääräistä. Mielummin liian pitkiä kun liian lyhyitä.
2. Tee yksinkertainen solmu. Lyhyempi pää jää hännäksi roikkumaan. Päät tasoitetaan lopuksi.

3. Aseta solmu ruukun pohjan keskelle. Solmi aina kaksi kudetta keskenään yhteen pohjan reunan kohdalle tai hieman yli.

4. Ota vierekkäisistä solmuista aina yhdet kuteet ja solmi toisiinsa noin ruukun puoleen väliin. (Mikäli ruukku on iso tai naru ohut solmi noin 1/3 pituuteen ruukkua ja toista toinen kerros 2/3 pituuteen)

5. Toista kohta 4 niin, että viimeiset solmut ovat ruukun reunan kohdalla.

6. Mittaa haluttu korkeus ja tee amppelin päähän solmu, josta sen voi kiinnittää koukkuun ja kattoon. Leikkaa kuteen päät tasaiseksi.

7. Viimeistele leikkaamalla pohjan hapsu tasaiseksi.

Ja näin nopeasti ja helposti on jo valmista. Mietin itse, että jos haluaisi voisi näyttää modernilta käyttää myös mustaa matonkudetta. Itse pidän kovasti kasveista (vaikka ne eivät pidä minusta ja kuolevat aina) ja niistä saa kauniita sisustuselementtejä. Olenkin suunnitellut jo muutaman diy -projektin kasveille – pysykää siis kuulolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *