Hae
Roosa Blom

DIY Hiusgeeli

Kotikosmetiikkakeittiöstä taas hei! Tällä kertaa keittiön uumenissa valmistettiin hiusgeeliä. Kotitekoinen hiusgeeli valmistuu helposti pellavansiemenistä ja vedestä. Tätä hiusgeeliä on hehkutettu mm. Curly Girl Suomi -ryhmässä eikä turhaan. Tavalliseen hiusgeeliin verrattuna tämä pellavansiemengeeli jättää hiukset pehmeimmiksi eikä niin tönköksi. Kiharat saa helposti pysymään paremmin ja tuntumaan pehmeiltä. Mutta tarvittaessa geelillä onnistuu tehdä vaikka irokeesikin.

Täytyykö edes mainita, että tämä on paitsi todella edullinen tehdä niin myös zero waste! Taas helppo tapa vähentää kosmetiikkapurkkien määrää kaapissa. Itse säilytän valmista tuotetta vanhassa lasipurkissa. Toimii todella hyvin sillä purkki on helppo kaapia tyhjäksi ja pestä. Tykkään muutenkin lasipurkeista, vaikkakin suihkussa en niitä voi säilyttää. Pelkään tiputtavani sen heti lattialle. Ja ihan mahdollista, koska meillä ei ole suihkussa muuta tilaa purkeille kuin suihkun hanan päällä sekä korkeussäätötangossa (?) oleva muovinen taso, johon mahtuu kaksi saippuapalaa.

Pellavansiemengeeli on täysin hajutonta ja kirkasta. Se ei näy hiuksista. Geeliin voi lisätä halutessaan muutaman tipan eteerisiä öljyjä, jos kaipaa jotain tuoksua. Valmis tuote säilytetään jääkaapissa. Ei kannata unohtaa huoneenlämpöön sillä se pilaantuu herkästi. Nimimerkillä kokemusta on. Pilaantunut geeli haisee kaamealle. Tällä ohjeella valmistuu helposti sellainen määrä, jonka pystyy käyttämään muutamalla käyttökerralla. Ohjetta on helppo tuplata tai triplata mikäli geeliä tarvitsee enemmän.

Muita kotikosmetiikkareseptejäni löydät Kotikosmetiikka-tägin alta.

TARVITSET

2rkl kokonaisia pellavansiemeniä

2,5dl vettä

harso, sukkahousut tai tiivis siivilä

(pari tippaa eteeristä öljyä)

OHJE

  1. Lisää pellavansiemenet ja vesi kattilaan. Anna kiehua n. 10 minuuttia välillä sekoitellen. Seos alkaa muuttua pikku hiljaa geelimäiseksi. Täysin geelimäistä se ei vielä ole liedeltä pois otettaessa. Seos jähmettyy vielä jääkaapissa, joten lopputulosta ei näe vielä tässä vaiheessa.

2. Kaada seos harson, sukkahousujen tai siivilän läpi purkkiin. Anna jäähtyä hetken aikaa. 10 minuuttia tai oman arvion mukaan.

3. Puristele kunnolla siemenistä geeli pois. Jos seoksen ei ole antanut jäähtyä rauhassa hetken aikaa niin kuumuuden tuntee käsissään.

Seos muuttuu geelimäisemmäksi jäähtyessään. Geeliä voi lisätä hiuksiin sormilla. Hiusgeeli säilyy 1-2 viikkoa jääkaapissa.

Oletteko kokeilleet tätä ohjetta aiemmin tai onko toiveita mitä ohjeita kaipaisitte?

LUE MYÖS:

DIY Deodorantti

DIY Yhden ainesosan kuivashampoo

DIY Hiuslakka

 

2 kommenttia

  1. Sanna kirjoitti:

    Miten hyödynnät keitetyt siemenet?

    • roosa kirjoitti:

      Moikka Sanna!

      Keitetyt siemenet on mielestäni helpoin hyödyntää leivonnassa esimerkiksi heittämällä sämpylä- tai leipätaikinaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *