Hae
Roosa Blom

Näin puhdistat puisen syöttötuolin helposti

Syöttötuoli näyttää usein aika likaiselta, vaikka sen pyyhkisi joka kerta jää aina johonkin kohtaan ruokaa. Ja oikeesti kuka jaksaa hinkata sen joka kerta ihan putipuhtaaksi? Varsinkin kun muksu alkaa olemaan kyllästynyt ja hänellä ei ole aikaa odotella äidin siivoamista ruuan jälkeen. Tiedättehän?

Puisen syöttötuolin puhdistus on ärsyttävää. Muoviset ovat helpompi vaihtoehto ainakin puhdistuksen kannalta. Kuitenkin tykkään meidän puisesta Tripp Trappistä. Joka itseasiassa saatiin kummitädiltäni, kun heille tuoli oli ylimääräinen. Tykkään Tripp Trappin muotoilusta ja kun siitä saa myöhemmin junior-tuolin. Tripp Trapp on mielestäni myös hyvin tukeva syöttötuoli eikä uhkaa kaatua, vaikka meidän 8kuinen siinä vempuilee. Tuoli sopii myös meidän keittiön sisustukseen hyvin.

No sitten, kun vihdoin syöttötuolin päättää taas kunnolla hinkata puhtaaksi niin ruuathan ovat oikein pinttyneet kiinni. Pelkällä rätillä ja yleispuhdistussuihkeella ei meinaa kunnolla lähteä. Saa kynsin hampain irrottaa likaa. Mutta on olemassa keino miten puisen syöttötuolin saa helpommin puhtaaksi ilman, että tarvitsee turvautua jo hiomapaperiin.

Vinkit puisen syöttötuolin puhdistamiseen

Ylläolevassa kuvassa syöttötuoli on pyyhitty jokaisen ruokailun jälkeen. Jotenkin vaan se ruoka tarttuu kiinni niin tiukasti – varsinkin puuro ja maissinaksut. Pelkästään märällä rätillä ei toivoakaan eikä usein yleispuhdistussuihkeistakaan ole apua. Välillä koko homma tuntuu toivottomalta eikä oikeastaan ylimääräistä energiaa ole. Arjessa kun haluaisi vain selvitä mahdollisimman helposti ja kaikki niksit ovat tervetulleita. Joskus tuntuu, että olisi jopa valmis maksamaan kaikesta mikä säästäisi aikaa ja  vaivaa vauva-arjessa. Mutta nyt jaan teille ihan ilmaisen vinkin, jolla säästää aikaa ja hermoja. Oikeastaan tämän jälkeen tulee sellainen olo, että miksi en ole kuullut tästä aikaisemmin. Niin ja tämähän toimii myös puiseen ruokapöytään.

Nyt höpinät sikseen ja tässä se tulee – paras siivousvinkki puhdistaa puinen syöttötuoli. Olkaa hyvät!

 

1. Valitse mielummin tumma tai harmaa syöttötuoli. Siinä lika näkyy vähemmän kuin valkoisessa.

2. Suihki etikka-vesi -yleispuhdistusainetta syöttötuoliin ympäriinsä. (Ohje diy yleispuhdistussuihkeeseen täällä.)

3. Kastele harso kosteaksi ja aseta syöttötuolin päälle. Anna vaikuttaa vähintään puoli tuntia tai kunnes muistat/kerkiät.

4. Kun harso on ollut riittävän kauan, ota se pois.

5. Pyyhi kostealla rätillä. (Jos haluat olla ekologinen valitse kestotiskirätti) Lika irtoaa kuin itsestään!

6. Toista tarvittaessa.

 

Jaa kommenteissa parhaaksi todetut vinkit säästää aikaa lapsiperheessä. Niitä tarvitaan ainakin täällä!

2 kommenttia

  1. Olga kirjoitti:

    Kiva vinkki, kiitos! ?Pitäisi ehdottomasti kokeilla koska vaikka kuinka laadukas ja tyylikäs tämä Tripptrapp on, sen puhdistaminen on niin hankalaa (Ikean perussyöttötuoliin ainakin verrattuna)…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *