Hae
Roosa Blom

Vaihtoehtoisia joululahjoja

Joulupuu on jokavuotinen hyvän mielen tempaus, joka tuo joulumielen sekä lahjan antajalle että saajalle ja hänen perheelleen. Keräämme joululahjoja lapsille, jotka ovat lastensuojelun piirissä, huostaanotettuna, sijaisperheessä, lastenkodissa tai muutoin vähävaraisen perhetilanteen vuoksi jäisivät ilman Joulupukin tuomisia.

 

 

Olen viimeisen viikon aikana törmännyt useasti Joulupuu -keräykseen. Kun törmäsin Joulupuun joulukuusiin muutamassa kaupassa kiinnostukseni heräsi. Joulukuuseen on ripustettu lappuja, jossa on lapsen sukupuoli ja ikä. Joissain tapauksissa saattaa lukea myös lahjatoivetta. Kuusesta saa ottaa yhden lapun ja ostetaan lahja lapselle. Lahjat viedään Joulupuun keräyskohteeseen, josta luotettavat yhteistyökumppanit kuten kunnat ja sosiaalitoimistot toimittavat lahjat. Tarkemmat ohjeet löytyvät Joulupuun nettisivuilta sekä keräyspaikoilta.

Pirkanmaan Nuorkauppakamari toteuttaa tempauksen 9 paikkakunnalla Pirkanmaalla, josta Pälkäne (jossa asumme) on yksi niistä. Pälkäneellä kerätyt lahjat annetaan Pälkäneen vähävaraisille lapsille, joille saatu joululahja voi olla ainut.
Mielestäni on hyvin tärkeää antaa lapsille, jotka eivät ole etuoiketusti hyvätuloisesta perheestä. Ei ole lapsen vika, jos perheellä ei ole tuloja. Olen jo muutamana vuonna sanonut kaikille läheisille, etten osta heille joululahjoja eikä meille tarvitse ostaa mitään. On turhaa, että aikuiset työssäkäyvät ihmiset ostavat toisilleen ”jotai kivaa pientä” joululahjaa ja kaapit pursuavat vain ylimääräisestä tavarasta. Meidänkin lähipiirissä on jo monta aikuista että lahjoihin saa käytettyä useampia satasia. Lapset ovat asia erikseen. Käytän meidän joululahjarahat ostamalla lahjan tai lahjoja niille lapsille, jotka eivät muuten saa.
 
Joulupuu -keräyksestä löytyy lisätietoa heidän nettisivuiltaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *