Hae
Roosa Blom

Kurkistus keittiön kaappien sisältöön

 

Ajattelin näyttää teille meidän keittiön kaappien sisällön. Meillä ei todellakaan ole mitenkään minimalista, vaikkakin kaapeissa ja laatikoissa tavarat ovat väljästi ja jopa tyhjiä hyllyjä on useampia. En halua kerätä kaappeihin astioita joita en käytä. Ja tällä hetkellä meillä on riittävästi kaikkea. Olen pistänyt ylimääräisiä kippoja eteenpäin ja myyntiin. Tavaran arvo kun on nolla, jos sitä ei käytä. Meille ei onneksi ole kertynyt (juurikaan) ylimääräistä muutenkaan, joten karsimista ei ole tarvinut rankalla kädellä tehdä.

Kuvaushetkellä pesukoneessa oli yksi pannu ja muutama lasi, lautanen ja kippo. Lähtökohtaisesti kaikki muu löytyy kaapeista. Mutta kurkataanpa nyt mitä kaikkea meidän kaapeista löytyy!

Aloitetaan vasemmalta oikealle ensin yläkaapeista.

 

Kuiva-aineet, kahvit & teet sekä ruokakirjoja ja servettejä ja pillejä, joita on jäänyt vuosien saatossa. 

Tärkeintä mielestäni yläkaapeissa on, että suurinosa arjessa käyttämistäni asioista on nähtävillä ja käden ulottuvilla. Jos jotain on korkealla ja hyllyn perällä unohtuu se sinne. Ylähyllyillä säilytettävät asiat veden hyllyn etureunaan.

 

Kulmakaappi, jossa on hienompia laseja ja astioita.

Näitä en käytä arkipäivisin, mutta en myöskään pihistele niiden käytössä. Ei tarvitse kuin ystävän kanssa juoda viiniä tai vanhemmat tulla kylään kun voi kaivaa hienommat astiat kaapista.

 

Loput kuiva-aineet kuten pastat, riisit, jauhot ja sokerit

Tässä pätee sama kuin aikaisemmin. Ylimmiltä hyllyiltä pitää vetää tuotteet etureunaan, jotta näen koko kaapin sisällön. Mikron päällä oleva kaappi on tyhjä ja liian korkeallakin jotta sinne saisi mitään arkena tarvittavaa.

 

Lisää viinilaseja

Ostin lasit vuosi sitten liiketilalle järjestettäviin juhliin. Tuli halvemmaksi ostaa lasit lopetusmyynnistä kuin ostaa kertakäyttöisiä skumppalaseja (ja ekologisempaakin!) Näitä käytän kyllä, jos tulee enemmän väkeä ja koska lasit oli halpoja (25cent/kpl) pesen ne surrutta astianpesukoneessa eikä niiden hajoaminen harmita. Tiedän, että tulen myös käyttämään laseja jatkossakin yrityksen juhlissa.

 

Leivinpaperit, pannunaluset, leivinliinat yms

Sitten siirrytään alakaappeihin. Näissä kahdessa kaapissa on harvemmin käytettäviä tavaroita, joita kuitenkin tarvitsee aina silloin tällöin. Ruissipseille on oma hylly, koska mies saa niitä ”työsuhde-etuna”.

 
Alkoholit

Viinakaappi ei varmaan lisäyksiä kaipaa. Alhaalla oleva kulmakaappi on hankala ja sieltä on hankala mitään ottaa, joten viinat sopivat sinne loistavasti. Erityisenä mainintana vielä, että kaapissa on lahjapusseja. Ne voi ihan hyvin käyttää aina uudelleen, jos on saanut lahjaksi pullon. Harvemmin niissä edes näkyy käytön jälkiä kun lahjan antaja on vain kiikuttanut kassin saajalle.

 

Valurautapannut ja uunivuuat

Vetolaatikoista alimmassa on uunivuuat ja valurautainen kattila ja paistinpannu sekä pastakone. Kaksi suorakaiteen muotoista uunivuokaa ja kaksi pyöreää on mielestäni ihan sopivasti. Niitä ei tarvitse enempää.

 

Säilytysrasiat ja muut kipot

Meiltä löytyy n. kymmenisen säilytysrasiaa. Kulhoina yksi muovinen ja muut ovat emalisia. Emalisissa pystyy ihan yhtä hyvin tekemään taikinat ja muut. Emalikippoihin myös voi laittaa esille sipsit ja salaatit. Muumin emalinen 1 litran kannu on kätevä kun siihen voi tehdä lettutaikinan ja kaatonokka helpottaa taikinan kaatamista. Yksi irtopohjavuoka ja piirakkavuoka myös löytyy.

 

 
Kauhat, lastat ja veitset

 

 

Lautaset ja maustekaappi

Sitten siirrytään keittiön vasemmalle puolelle. Lautasissa ja kulhoissa tykkään, että olisi aina samaa sarjaa. Helpompi jos kaikki ovat samaaa kuin montaa eri. Varsinkin arjessa. Syviä lautasia meillä ei ole ollenkaan, koska mielestäni ne on ihan turhia. Tuollaiset kipot ovat kätevämpiä ja niistä pystyy syömään keitot oikein hyvin ja samalla myös käyttää tarjoiluastioina.

 

Lasit ja kuivauskaappi

Ei tähän oikeastaan ole lisättävää. Kuivauskaapissa on jotain sälää sekä kissan ruokakupit. Ja tilaa myös astioille, jos niitä tiskaa käsin. Meillä tosin tiskikone.

 

Kattilat

 

 

Paistinpannut

 

 

Aterimet ja muut pienet

Viimeisessä laatikossa on aterimet ja muut pienet jutut, kuten salaattiottimet ja pursottimet.

Huh! Siinä olikin kaikki meidän keittiön laatikot ja niiden sisällöt. Roskiskaappia en nyt kuvannut, koska jätteiden lajittelusta on tulossa ihan oma postauksensa. Pyrin astioissakin koko ajan enemmän ja enemmän siihen, että ne ovat yhteensopivia ja ylimääräisiä ei olisi. Meillä on astioita aivan riittävästi ja enempää en halua. Tällä hetkellä on astioita, joiden odotan menevän rikki ja sitä kautta varmasti myös vähenee. Varsinkin kun taapero opettelee syömään ja juomaan itse voi hänelle antaa huonompia laseja tai emalimukin. Eikä harmita jos hajoaa.

Nautin siitä kun kaapit eivät pursua tavaraa ja ovat ihanan väljiä ja selkeitä. Näkee suoraa mitä kaapeista löytyy ja tavaroita on helppo etsiä.

4 kommenttia

 1. alice k. kirjoitti:

  Eikö ole jotenkin hullua, että on näin paljon kaappeja kun kuitenkin sisältöä on tosi vähän.

 2. Roosa Blom kirjoitti:

  Kyllä! Ostettiin tää talo ja keittiöön ei olla itse päästy vaikuttamaan. Ekologisista ja taloudellisista syistä ei kuitenkaan ole järkeä tehdä keittiö remonttia, joten aika tyhjillään saa kaapit olla meillä toistaiseksi 😀

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Ihanan iso keittiö teillä ja paljon säilytystilaa! 🙂 Meillä on todella pieni keittiö, joten vaikka tavaraa ei ole paljon niin 5 pientä kaappia pitää riittää astioille, kattiloille/pannuille, kuiva-aineille, leivinpaoereille ja muulle sälälle 🙂 Mutta hyvä puoli tietysti on, ettei turhaa tavaraa mahdu olemaan 😀 Jos meillä oliai joskus noin iso keittiö mieheni kanssa, niin voisin ajatella hyödyntäväni keittiökaappeja mm.papereille ja muulle toimistokamalle, siivoustarvikkeille jne. mitkä ei varsinaisesti liity ruuanlaittoon 🙂 Mutta varmasti ihanaa kun tavarat voi olla väljästi!meillä mm. Kuiva-aineet on pakko olla kahdessa rivissä että mahtuu minikaappiin (ei ole standardikokoiset kaapistot) 🙂 – Halina

 4. Roosa Blom kirjoitti:

  Pienessä ja isossa keittiössä on puolensa 🙂 Mielestäni meillä on vähän liikaa säilytystilaa. Hyödyntäisin toki kaappeja muillekkin tavaroille, mutta kun omakotitalossa tätä kaappitilaa on aika paljon 😀 Tuntuu hassulta kun muutti kerrostalosta omakotitaloon niin kaikki tavarat on paljon väljemmin. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *