Hae
Roosa Blom

Käytetty ja huollettu läppäri 12kk takuulla! – Tietokonepalvelu Hietaniemi

Uudet työkoneet

Käytiin viime viikolla ostamassa miehen kanssa molemmille uudet työkoneet Tampereelta paikallisesta täydenpalvelun tietokonehuolto ja -kaupasta; tietokonepalvelu Hietaniemi. Mentiin tänne kaverin suosituksesta. Tarkoitus oli siis saada molemmille uudet työkoneet sillä meidän edelliset ei enää olleet sopivat. Toinen vanhoista läppäreistä on 8 vuotta vanha, jonka olen ostanut asuessani vielä asuntolassa. Se sopii nettiselaimen käyttöön, mutta ei jaksa pyörittää ohjelmia. Toinen läppärimme, joka oli noin 4 vuotta vanha taas oli surkea ja koki vielä huonon kohtalon. Sen näyttö oli rikki ja onnistuin kaatamaan teet näppäimistölle, joten sitä täytyi käyttää erillisillä näppäimistöllä ja hiirellä. Kone oli joku halppis eikä myöskään jaksanut pyörittää tarpeeksi ohjelmia ja ei enää soveltunut työkäyttöön. Viedään läppäri kuitenkin tietonekonepalvelu Hietaniemelle ja he voivat katsoa korjaavatko myyntiin tai saavatko siitä esimerkiksi varaosia. Tämä 8 vuotta vanha kone varmaan jää meille vielä varakoneeksi toistaiseksi.

 

Tietokonepalvelu Hietaniemi – timanttinen asiakaspalvelu

Haluttiin valita paikallinen pienyritys myös siitä syystä, että haluttiin oikeasti asiantuntevaa asiakaspalvelua. Väheksymättä yhtään isojen liikkeiden asiakaspalvelua, joka on usein ihan hyvää. Tämä kuitenkin on aivan eri luokkaa. Kerrottiin mihin käyttöön tarvitaan koneet ja sen jälkeen alkoi tulla kysymyksiä, johon ei osattu edes vastata kaikkiin. Asiakaspalvelija puhui sellaista tietokonekieltä ettei ymmärretty kaikkea (tämä oli mielestäni positiivista ja kertoi hänen ammattitaidosta). Tietenkin myös näytti pari parhaiten sopivinta mallia ja sopivassa hintaluokassa. Tuntui, että hän ymmärsi millaista konetta tarvitsen, vaikken itse ihan täysin osannut selittää tai tiennyt itsekkään. Hän myi meille aidosti sellaiset koneet, jotka ovat meille parhaiten soveltuvia. Astuttiin liikkeeseen sisään ja 20 minuutissa oltiin jo ovesta ulkona uusien työkoneiden omistajina. Miehen koneeseen tehtiin vielä pari korjausta ja hän hakee sen parin päivän päästä. Arvostan hyvää asiakaspalvelua ja sitä, että saan asiat hoidettua nopeasti. Täältä sitä saatiin.

Tarviiko elektroniikan olla aina uusinta mallia?

Olen aiemminkin kertonut somessa, että ostan lähes kaiken elektroniikan käytettynä. Viimeiset 7 vuotta olen ostanut kaikki puhelimeni ja kamerani käytettynä ja oikeastaan muuta elektroniikkaa ei ole tullut ostettua kuulokkeita ja latureita lukuunottamatta. Muutama kameran objektiivi on ostettu uutena aikanaan 7 vuotta sitten, mutta ne on edelleen käytössä ja kun kuvaan järkkärillä niin käytän niitä. (Tämänkin postauksen kuvat on sillä.) Meidän telkkari on kaverilta saatu, samoin tietokoneen kakkosnäyttö. Meillä ei ole tablettia tai mitään hienoa elektroniikkaa. Kotiteatteri on jo parikymmentä vuotta vanha, mutta ihan passeli.

Olen todennut, etten tarvitse sitä uusinta lippulaivamallia puhelimessani. Sillä parin vuoden päästä malli on jo ”vanha” ja hinnat tippuneet roimasti. Tällä hetkellä puhelimissa tai muussa elektroniikassa ei ole tapahtunut mitään niin merkittävää harppausta, että kannattaisi ostaa täysin uusinta mallia ja maksaa siitä itsensä kipeäksi. Koska usein ne ominaisuudet ovat vain hifistelyä, joita en edes oikeasti tarvitse.

 

Käytetty kone on ekologinen vaihtoehto

Käytettynä elektroniikan ostaminen on nykyään paljon helpompaa, kuin ennen. Olen ostanut vuosia sitten aina tori.fi tai vastaavan kautta yksityiseltä. Olen tietenkin paikan päällä ostohetkellä tarkistanut puhelimen toimivaksi, mutta mitään takuuta ei ole, että tuote olisi toimiva vielä kahden kuukauden päästä. On mahtavaa, että on tullut yrityksiä, jotka myyvät käytettyä ja huollettua elektroniikkaa, kuten tietonekonepalvelu Hietaniemi. He tarkistavat tuotteen sisäisesti ja ulkoisesti, huoltavat ja tsekkaavat kuntoon. Lisäksi antavat vielä 12 kuukauden takuun. Tälle käytetyn elektroniikan myymiselle on selkesti markkinaa sillä Telia julkaisi juuri Telia Recycled -puhelimet, Swappie  myy tehdashuollettuja iPhoneja ja Gigantilta löytyy verkosta oma Gigantti Outlet, jossa myydään palautus- ja esittelytuotteita tai tuotteita jonka pakkaus on vioittunut jne. Itsekkin ostin oman puhelimeni viimeksi sieltä.

Elektroniikkajäte on valtava ja olisikin parasta pitää käytössä tuotteet mahdollisimman pitkään ja käyttää sen jälkeen vielä varaosina. Useinkaan ei tarvita sitä uusinta uutta ja käytetty tietokone tai puhelin ei tarkoita huonoa tai epäluotettavaa. Olen iloinen, että tälläisiä palveluita on tullut sillä mielelläni ostan tuotteen luotettavalta yritykseltä missä se on tarkastettu ja tuotteelle saa vielä takuun.

 

Tämän koneen ostin

Valitsin myyjän suosituksesta itselleni uudeksi koneeksi HP Probook 450G. Koneeseen on vaihdettu näyttö ja lisäksi siinä on uusi kiintolevy. Muutenkin kone on puhdistettu sisältö ja ulkoa. Se myytiin kuntoluokituksella A (paras on A+, joka vastaa uudenveroista.) Kriteerit kuntoluokitukselle A on ”Vähäisiä käytön jälkiä kannessa tai rungossa. Näppäimistössä tai touchpadissa vähäistä kiiltoa tai kulumaa.” Koneessa siis on jotain hyvin pientä naarmua ja kulumaa, jota en itse edes huomaa muuta, kuin tarkkaa katsomalla. Läppärin mukana tuli myös latausjohto, joka kuului hintaan.

Hinta tälle oli alvillisena 450 euroa, jota pidin hyvänä diilinä. Lisäksi tietokoneeseen sai 12 kuukauden takuun. Nopeasti googlattuna sama kone maksaa uutena 800€ eurosta ylöspäin. Olen siis todella tyytyväinen.

Jos on uusi tietokone hakusessa tai muita tietokoneen oheistarvikkeita niin multa saa kyllä lämpimän suosituksen Tietokonepalvelu Hietaniemi. ♥

 

(Postaus ei ole yhteistyö ja olen ostanut tuotteen omilla rahoilla.)


lue myös:

Kangasmaski – täältä niitä saa

5x ekologiset ja eettiset urheilulegginssit

Tehokas ja halpa kotitekoinen pyykinpesuaine

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *