Vuohenputki-pesto resepti
Vuohenputki on uusi herkkuni
Vuohenputki tuntuu olevan monille pihojen riesa, mutta itselleni se on uusi herkku! Keräsin sitä ensimmäisen kerran muutama viikko aiemmin ja kokkasin heti kahdella eri tavalla. Valmistin siitä mielettömän herkullista pestoa (resepti alempana) sekä vuohenputki-kirsikkatomaatti-feta -piirakkaa vapuksi. Olin hieman ennakkoluuloinen vuohenputkea kohtaan, mutta turhaan. Se nousi heti suosikikseni keräämistäni villiyrteistä.
Olen innostunut viimeisen parin vuoden aikana enemmän villiruuasta ja ylipäätänsä keräämään luonnosta ilmaista ruokaa. On ihan mieletön rikkaus kuinka paljon ilmaista ruokaa meillä on Suomessa metsät ja pihat täynnä. Koska olen vasta aloittelija tässä aiheessa ei listaltani löydy kovin montaa asiaa. Toistaiseksi olen kerännyt marjojen ja sienien lisäksi nokkosta, mahlaa, kuusenkerkkiä ja nyt uusimpana vuohenputkia. Voi olla, että unohdin listasta jotain. Ollaan näiden lisäksi myös heitetty katiskat järveen ja saatu keväällä muutama hauki syötäväksi. Itse olen saanut paljon apua näissä villiyrttiasioissa Annalta, joka pitää super inspiroivaa @savelawoods -instatiliä. Kannattaa ottaa se haltuun jos ruuan kerääminen Suomen luonnosta kiinnostaa.
Vuohenputken tunnistaminen
Villiyrttejä ja ylipäätänsä mitä tahansa meinaa syödä luonnosta on hyvä tutustua hieman etukäteen. Selvitä tuntomerkit ja ettet sekoita kasvia johonkin vastaavannäköiseen myrkylliseen. Kuitenkaan ei kannata luoda pelkoa ja paniikkia sillä luonto on täynnä turvallisia syötäviä kasveja, vaikka varovaisuudesta ei ole haittaa. Alla muutama hyödyllinen linkki.
Vuohenputki-pesto resepti
Tällä reseptillä loihdit aivan tajuttoman hyvää vuohenputki-pestoa, joka on hyvää sellaisenaan pastan kanssa tai voit sekoittaa sen marinoimattoman kanan tai soijasuikaleiden kanssa.
Tällä reseptillä saat pestoa noin 0,5 litraa.
Tarvitset
½ ämpäriä Vuohenputkia
1-3dl Öljyä
1 Valkosipulin kynsi
Suolaa & Pippuria
0,5-1 dl Ravintohiivahiutaleita tai vahvaa juustoa
Ohje
Heitä osa öljystä, valkosipuli, ravintohiivahiutaleet/juusto ja osa vuohenputkista isoon astiaan tai blenderin kannuun. Surauta tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderillä. Lisää vähitellen loputkin vuodenputket ja öljyä. Lisää öljyä sen mukaan, että koostumus näyttää hyvältä. Mittasuhteita voi muuttaa oman mielen mukaan.
Keräätkö syötävää luonnosta ja mitkä on sun lemppari reseptit?
LUE MYÖS:
SEURAA SOMESSA!
Instagramissa @roosablom