Hae
Roosa Blom

10 ekologista ja eettistä uimapukubrändiä

Ei kai vielä ole liian myöhäistä julkaista listausta uimapuvuista? Kokosin listan, jossa on 10 eettistä ja ekologista brändiä, jonka valikoimista löytyy uimapukuja. Sekä listauksen lopussa pari lisää. Mikä parasta; listalla on 4 (!) suomalaista merkkiä. Kotimaisuus on itselleni tärkeä arvo ja siksi haluan heidät listata ensimmäisenä. Jos siis hankintalistallasi on uusi uimapuku kannattaa tsekata nämä brändit.

PS. Vinkkaa kommenttiboksissa, jos joku oleellinen merkki on jäänyt välistä!HALLAxHALLA
Halla x Halla on kahden suomalaisen mimmin perustama uikkari-brändi. Merkin uimapuvut on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista ja kalaverkoista, joka on valmistettu korkealaatuiseksi lycraksi. Tuotteet valmistetaan Indonesiassa sweat shop free -periaatteella eli kaikilla työntekijöillä on hyvät olot ja toimeentulo sekä valmistusprosessi on turvallinen. He myös vierailevat itse säännöllisesti tehtaalla.

Merkin uikkareiden spesiaali tulee käännettävyydestä – toinen puoli on yksivärinen ja toisella kuosi. Voit käyttää uikkaria kummin päin haluat.

> > Tutustu nettisivuihin tästä.OHOY SWIM
OHOY -merkin takana ovat Henna ja Anna, jotka asuvat kaukana kotoa, jossa aavikko kohtaa meren. Malliston uimapuvut ovat klassisia ja saumattomia. Uimapuvut valmistetaan merestä kerätyistä muovipulloista tehdystä kankaasta. U.A.E-tehtaalla toimiva yhteistyöryhmä pyrkii varmistamaan vain korkeimman laadun työskennellessään oikeudenmukaisissa ja ystävällisissä työolosuhteissa. ”Olet tervetullut käymään, jos haluat.” -lisätään nettisivuilla.

OHOYn uimapukuja on tulossa myyntiin TRE -myymälään Helsinkiin!

> > Tutustu nettisivuihin tästä.


NOUKIBikineitä löytyy myös tamperelaisen Noukin valikoimista. Bikinit on valmistettu kierrätyspolyamidista ja ne on ommeltu brändin omalla työhuoneella Kalevassa, Tampereella. Mikä parasta; saat itse valita muutamista värivaihtoehdoista minkävärisen yhdistelmän haluat. Muita värivaihtoehtoja on saatavilla tilauksesta. Kuulin myös sisäpiirihuhua, että SS18 -mallistoon olisi tulossa uusi bikini/uikkarimalli!


> > Tutustu nettisivuihin tästä.
ALINA PIU
Suomalainen Alina Piu -merkki on lanseerannut bikinimalliston kesällä 2017. Ensimmäinen mallisto on simppeli ja sisältää uimapuvun sekä bikinit. Tuotteet on suunniteltu Suomessa ja valmistettu EU:n sisällä Romaniassa. Materiaali on italialainen polyamidi/elastaani neulos. Mallistoon voi tutustua Alina Piun myymälässä.

> > Tutustu nettisivuihin tästä.LIAR TO LABEL
Liar to label on Australialainen merkki, jonka uimapuvut on suunniteltu Byron Baylla. Merkin mallistosta näkyy selvä fiilistely -90 -lukuun, mutta se on toteuttettu trendikkäästi. Uimapuvut on tehty 100% econyl kankaasta, joka on valmistettu merestä kerätyistä kalaverkoista ja muovipulloista. Tuotteet valmistetaan Australiassa Reilun kaupan perjaatteilla.> > Tutustu nettisivuihin tästä.
MARA HOFFMAN
Mara Hoffmanin omaa nimeä kantavan merkin uimapuvuista ei puutu värejä ja kuoseja. Verkkokaupasta löytyy todella laajavalikoima ja joukkoon mahtuu myös yksivärisiä ja simppelimpiä uikkareita. Uimapuvut on tehty USAssa ja materiaali on kierrätetty polyester/spandex.

> > Tutustu nettisivuihin tästä.
UNDERPROTECTION
Esteettisyys, eettisyys ja ekologisuus kuvastaa tanskalaista Underprotection -brändiä. Brändin valikoima on naisellinen ja herkkä. Valikoimiin kuuluu alusvaatteet, uimapuvut sekä erilaiset kimonot jne. Tuotteet valmistetaan New Delhissä, Intiassa pienessä tehtaassa, jonka omistaa nainen nimeltä Charita. 2013 he saivat Fair Wear Foundation (FWF) nuoren suunnittelijan lisenssin, joka mm. auttaa heitä seuraamaan tuotantoaan Intiassa. Uimapuvuissa käytetään materiaalina kierrätettyä polyesteriä. 

PS.Merkin muissa tuotteissa yhtenä materiaalina käytetään banaanin lehdistä tehtyä kangasta. How cool!

> > Tutustu nettisivuihin tästä.
AURIA
AURIAn mallistot ovat hyvin räväköitä. Hullukurisia printtejä, värejä jne. Uusin mallisto on hieman simppelimpi, vaikkakin uimapukujen tekstuuri on hieman erikoisempi. AURIA on ensimmäisiä brändejä, jotka ovat vuonna 2010 alkaneet käyttää ECONYL® -kangasta, joka on valmistettu mm. hylätyistä kalaverkoista. Brändin tuotteet valmistetaan Englannissa.

> > Tutustu nettisivuihin tästä.
ABYSSE

Abysse poikkeaa muista uimapukuja myyvistä brändeistä sen verran, että heiltä löytyy uimapukuja sekä märkäpukuja. Brändin märkäpuvut ja neopreenibikinit on japanilaista kalkkikivi-neopreeniä, joka on valmistettu ympäristöystävällisestä kumista. Active Wear -mallistossa taas on käytetty italialaista kierrätettyä nylonia, joka on valmistettu mm. haamukalastusverkoista. Tuotteet valmistetaan 100% Californiassa.

> > Tutustu nettisivuihin tästä.
ELLE EVANS
Elle Evans on australialainen brändi. Heidän uimapukun valmistetaan ECONYL® -kankaasta, joka on valmistettu mm. merestä kerätyistä muovipulloista. Kankaaseen painetaan printit Australiassa myrkyttömillä ja vesipohjaisilla musteilla. Tuotteet ommellaan heidän omalla työhuoneella Australiassa. Tuotantoprosessista vastaa Elle Evans (suunnittelija) itse sekä yksi palkattu ompelija. Ompelija saa Australian säädösten mukaista palkkaa ja hän pysähtyy välillä pitämään pakolliset kahvitauot sekä silittelee työhuoneen Louis -kissaa.> > Tutustu nettisivuihin tästä.


TUTUSTU MYÖS NÄIHIN:

Ekologisia ja/tai eettisiä brändejä.

Aurai
Mime swim
Vitamin A 
ADAY
KORU swimwear
Shapes in sand
Greenlee Swim
Finch Designs
Vaute

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *