Hae
Roosa Blom

Lisää ostoksia ja sortumisia | Vuosi ostamatta mitään


Päiväys 28.5.-3.6.2018
Neljäs viikko takana eli melkein kokonainen kuukausi. Tällä viikolla tuli ostettua muutamakin juttu. Oikeastaan se ei harmita. Kuluneen kuukauden aikana olen joutunut miettimään useasti ”Tarvitsenko tätä oikeasti? Voinko tehdä tämän itse tai korvata jo jollain olemassa olevalla?” Tällä viikolla esimerkiksi manteliöljy loppui, jota olen käyttänyt raskausarpien rasvaamiseen. Vaikka arpien tuloa ei voi estää niin rasvaamalla ne ovat selkeästi pysyneet haaleampina ja toivottavasti paranevat nopeammin. Koska vauvan syntymään on enään maksimissaan 3 viikkoa ei uuden purkin ostaminen ollut järkevääkään. Korvasinkin manteliöljyn nyt loppuajan kookosöljyllä sekä muilla rasvoilla mitä kaapista löytyy jo valmiina.
Vaikka olenkin tällä viikolla (taas) ostanut pari tarpeellista juttua niin olen saanut siivottua kotoa ylimääräistä tavaraa pois. Vein tällä viikolla Nextiiliin 3 pahvilaatikollista askartelumateriaaleja sekä vaatelumppuja. Ja kaikenlisäksi yksi Ikea-kassi pursuaa jo kirpparille menevää tavaraa yläkerran aulassa. Kevään aikana yhteensä meiltä on kotoa lähtenyt n. 7 pahvilaatikollista tavaraa roskiin/kirpparille/annettu pois. Silti ei edes tunnu että tavaramäärä olisi pienentynyt! Ihmettelen suuresti, koska en osta mitään turhaa kotiimme ja meillä ei mielestäni ole ollut kaapeissa juurikaan mitään ylimääräistä. Mistä ihmeestä sitä silti on saanut tuollaisen määrän karsittua?
Mitä sitten oikein ostin tällä viikolla? No vessapaperia (tämä ei ehkä tarvitse selityksiä), neppareita Nextiilistä eli ne ovat ns. kierrätysmateriaalia. Nextiiliin kun saa tuoda ylimääräisiä ompelumateriaaleja sekä tietenkin purkavat neppareita/nappeja/solkia jne tekstiileistä. Neppareista pulitin kokonaiset 30 senttiä. Yksi isompi hankinta oli tens-laite, jota aion käyttää synnytyksessä. Ostin laitteen käytettynä hyvään hintaan. Laitetta oli käytetty vain kerran ja maksoin siitä selkeästi vähemmän kuin uutena (65€, uutena n. 100€). Laitetta vuokrataan lähtökohtaisesti 40€/kuukausi, joten koin halvemmaksi ostaa laitteen itselle ja pystyn sen melkein samaan hintaan myymään eteenpäin mikäli haluan. Sain myös vihdoin maalattua lastenvaunut! Niistä tulossa ihan oma juttunsa ja ohjeet myöhemmin.
Ehkä seuraava kuukausi menisi ilman ostoja?
Viikon saldo:
– Vessapaperia
– Nepparit 0,30€ (kierrätysmateriaali)
– TENS-laite 65€ (käytettynä)
_____
Vuosi ostamatta mitään -haaste kestää vuoden 2019 toukokuuhun. Haasteen aikana ei saa ostaa muuta kuin elintarvikkeita, lääkkeitä, bensaa, talomme kunnossapitoon liittyviä juttuja sekä palveluita. Kaikki tavarat (myös shampoot, pesuaineet jne) ovat ostokiellossa ja ostetut asiat kirjataan ylös. Ostamista vältetään kuitenkin viimeiseen asti. Myös tavaran vastaanottaminen ilmaiseksi ja vaihtaminen on kielletty. Tarkoitus on vähentää kotiin tulevan tavaran määrää ja pyrkiä minimalistisempaan suuntaan.
Haastetta voi seurata blogista Vuosi ostamatta mitään -tunnisteen alta sekä Twitterissä #vuosiostamattamitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *